Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης (φωτογραφία) όταν παρακολουθεί από την τηλεόραση τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα (συνεντευξιαζόμενο) δεν είναι ένας συνηθισμένος πολιτικός τηλεθεατής. Κοιτάζει, όπως αποκάλυψε σε πηγαδάκι βουλευτών του κόμματός του (στο οποίο μετείχε και η Ντόρα Μπακογιάννη), τα πάντα όσον αφορά τον αντίπαλό του. Πρόσεξε για παράδειγμα ότι ο κ. Τσίπρας σε κάποια στιγμή εκνευρίστηκε και έριξε το ποτήρι με το νερό. Πρόσεξε επίσης ότι ζήτησε δύο φορές νερό, κάτι που έκανε και στο ντιμπέιτ, όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Εμαθε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε πριν από τη συνέντευξη να του φέρουν μια ζεστή σοκολάτα για να του δώσει ενέργεια: «Το body language του κ. Τσίπρα στην τηλεοπτική του συνέντευξη φανέρωνε έναν πρωθυπουργό με παντελή έλλειψη ευθυκρισίας και έλλειμμα ψυχραιμίας, κάτι το οποίο δεν είναι καλό για τον τόπο. Ενας πρωθυπουργός πρέπει να είναι ψύχραιμος πάντα» έλεγε.


Οι ζωόφιλοι εναντίον Τσίπρα

Ισως ο Πρωθυπουργός να μην περίμενε τις αντιδράσεις των απανταχού ζωόφιλων όταν είπε από τηλοψίας και (προφανώς) προς χάριν αστεϊσμού πως «σκίσαμε τη γάτα…». Η Ροδούλα Κωνσταντινίδου, μέλος της Φιλοζωικής-Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου εξέφρασε την ενόχλησή της για τη φράση αυτή του Πρωθυπουργού: «Δεν περίμενα από τον κ. Τσίπρα να εκστομίσει μια τέτοια φράση, βάναυση για τον δυτικό πολιτισμό. Θα πρέπει να εξαλειφθεί από το ελληνικό λεξιλόγιο. Αλήθεια δεν το περίμενα τη στιγμή που ξέραμε ότι προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ένα ισχυρό φιλοζωικό κομμάτι. Ας έλεγε «τους κατατροπώσαμε», ακούς εκεί να λέει γελώντας «σκίσαμε τη γάτα»!». Η κυρία Κωνσταντινίδου δίνει ακόμη μία κίτρινη κάρτα στον Πρωθυπουργό, όταν είπε (πάλι από τηλοψίας) ότι «θα πάρουμε και άλλα μέτρα ώστε να μην αυξήσουμε την τιμή του βοείου κρέατος»: «Δεν ξέρει με πόσο βάναυσο τρόπο θανατώνονται τα ζώα για να φαγωθούν». Αντε τώρα να ξεμπλέξει ο Πρωθυπουργός με τους ζωόφιλους. Με την ευκαιρία θέλω να σας θυμίσω την κότα που πέταξε η Αυγή Βουτσινά στις 19 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου φωνάζοντας «είστε κότες». Δεν τη βρήκαν ακόμη. Την έψαξαν οι φρουροί αλλά η κότα άφαντη. Αλλο ένα ερώτημα των φιλοζωικών εταιρειών προς τον κ. Τσίπρα: «Τι απέγινε η κότα; Την πήρε κανείς, ποιος και κυρίως τι την έκανε;»


Ο πολιτικός, η Ρωσίδα και το κινητό

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη πριν από μερικούς μήνες όταν η κυβέρνηση βρισκόταν στο φόρτε των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Ενας από τους πλέον γνωστούς πολιτικούς εμφανίστηκε, με το που ψηφίστηκε στη Βουλή το τρίτο Μνημόνιο, με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Βουλή. Οπως με πληροφορεί έγκυρη πηγή μου (πιο έγκυρη δεν γίνεται), ο περί ου πολιτικός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και προχώρησε με γρήγορα βήματα εντός του καταστήματος. Η είδηση όμως δεν ήταν αυτή. Τον πολιτικό συνόδευε… αιθέρια ύπαρξη εξ Ανατολής, ρωσικής καταγωγής. Αν και κοντούλα ήταν στα μέτρα του πολιτικού, με αγορίστικο ξανθό μαλλί, με εντυπωσιακό ντύσιμο, το οποίο να σημειώσω ότι (το ντύσιμο) βρισκόταν σε πλήρη αντίθεση με το ατημέλητο ντύσιμο του πολιτικού. Στο κατάστημα βρέθηκαν και οι δύο μπροστά σε ένα σταντ, που είχε ένα προηγμένης τεχνολογίας και πανάκριβο smartphone. Η ρωσίδα ψιθύρισε κάτι στον πολιτικό και εν συνεχεία ακούστηκε ένα… «σπασίμπα», την ώρα που ο εν λόγω πολιτικός έβγαζε την πιστωτική του κάρτα για να πληρώσει το κινητό. Το ερώτημα είναι σε ποιο όνομα και πού χρεώθηκε το κινητό; Αραγε θα μάθουμε ποτέ; Εμπλέκεται και η Ρωσίδα, όπως βλέπετε.


Ο Λεβέντης τους πήγε… εκδρομή

Ενώ στη ΝΔ συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα εν όψει της συνόδου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον ΣΥΡΙΖΑ προετοιμαζόταν για τον ίδιο λόγο η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης είπε να το ρίξει λιγάκι έξω. Μάζεψε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και καμιά δεκαπενταριά στελέχη (συνολικά κάπου στα 30 άτομα δηλαδή) και τους πήγε εκδρομή στον Πόρο να φάνε ψαράκι. Ξεκίνησαν όλοι μαζί οδικώς και κατευθύνθηκαν στον Γαλατά και από εκεί απέναντι με καραβάκια στον Πόρο. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Με το που μπήκε ο Μάρτης ο Κεντρώοι του Λεβέντη ένιωσαν την ανάγκη να πάνε σε νησάκι; Εμαθα ότι αξιοποίησε παλαιότερη πρόσκληση ενός φίλου του και στελέχους του κόμματος ο οποίος ενθουσιάστηκε όταν το κόμμα του κ. Λεβέντη μπήκε στη Βουλή και τους κάλεσε όλους στο νησί του για ψαραροκατάσταση. Ολους; Στη Βουλή πάντως είδαν ότι έμεινε εκτός εκδρομής ένας βουλευτής που συμμετείχε σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή και τηλεφωνούσε αργότερα για να τους προλάβει αλλά αυτοί έφυγαν. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ι. Καλλιάνος πήγε αλλά γύρισε για να εκδώσει κάποιες ανακοινώσεις. Η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έμεινε και αυτή πίσω και είχε έντονο τηλεφωνικό καβγά στους διαδρόμους της Βουλής (με άγνωστο πρόσωπο) και μετά έπεσε λιπόθυμη. Τη μετέφεραν αρχικώς στο ιατρείο της Βουλής και εν συνεχεία στον Ευαγγελισμό για προληπτικούς λόγους.

HeliosPlus