Τελικά οι πρόσφυγες δεν λιάζονται στις πλατείες και μετά εξαφανίζονται. Ούτε η Αμυγδαλέζα είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης . Και ασφαλώς η περσινή πολιτική «ανοιχτών θυρών» της νέας αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα και η πρόσκληση σε όλους τους κατατρεγμένους της υφηλίου να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα δεν έφερε μόνον 20.000 παραπάνω μετανάστες – όπως εκτιμούσε η υπουργός «κυρία Τασία» Χριστοδουλοπούλου . Προκάλεσε ένα ανθρώπινο τσουνάμι 800.000 ψυχών!
Έτσι ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση Τσίπρα αναγκάζεται σε μία βίαιη στροφή 180 μοιρών ,να κατασκευάζει μία «Αμυγδαλέζα» τη βδομάδα για να προλάβει την πρωτοφανή ροή των προσφύγων, να καλωσορίζει μετά βαϊων και κλάδων το «ιμπεριαλιστικό» ΝΑΤΟ για την φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων, να εξετάζει προτάσεις ακόμη και για πλοία -στρατόπεδα φιλοξενίας μεταναστών .
Το θερινό Νταβός του κ. Μάρδα κινδυνεύει να μεταμορφωθεί σε χότ σπότ! Κι η αντιευρωπαϊκή ιδέα της «πρώτης φοράς αριστερά», ότι η Ελλάδα μπορεί με το αζημίωτο να μετατραπεί για τους χιλιάδες πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής σε χώρα τράνζιτ προς τον πλούσιο ευρωπαϊκό βορρά αναχαιτίστηκε από τον διπλό φράχτη των Σκοπίων ,τις απειλές έξωσης της χώρας από την Σένγκεν και την βαλκανική συμμαχία του Αυστριακού ακροδεξιού πρωθυπουργού Β. Όρμπαν !
Τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε – και προσπαθούμε να μετρήσουμε πόσο μεγάλο θάναι το «χτύπημα» στον τουρισμό της χώρας . Στην Λέσβο π.χ. τέτοια εποχή πέρυσι 25 τσάρτερ από ευρωπαϊκές χώρες με 4.500 επιβάτες είχαν ήδη «κλείσει» για καλοκαιρινές διακοπές στο νησί. Σήμερα μόλις 10 τσάρτερ με 1500 επιβάτες έχουν κάνει κρατήσεις για το καλοκαίρι !
Κάπως έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα που έχει μείνει μεταξεταστέα στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, βρίσκεται σε απομόνωση στην ΕΕ και για το προσφυγικό .Κι αντί να επιχειρεί να διευρύνει τα ερείσματά της και να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή στήριξη για την δικαιότερη κατανομή των προσφύγων και αντιμετώπιση των μονομερών ενεργειών κάποιων κρατών μελών επιστρατεύει πάλι τα …νταούλια.
Απειλεί με βέτο τις αποφάσεις της Ένωσης και κάνει σόου διπλωματικής πυγμής με την ανάκληση του Έλληνα πρεσβευτή στην Αυστρία για διαβουλεύσεις , ανακυκλώνοντας ουσιαστικά τις αλλοπρόσαλλες απειλές Καμένου ότι αν η ΕΕ δεν ανταποκριθεί σύμφωνα με τα συμφέροντά μας θα αμολήσουμε τζιχατζιστές στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Προφανώς η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση. Προφανώς η Γερμανία που έχει δεχθεί πάνω από 1.000.000 μετανάστες τους τελευταίους μήνες ,αντιλαμβάνεται το πρόβλημά μας κι είναι ο ισχυρότερός μας σύμμαχος- και στο προσφυγικό. Προφανώς οι «27» και το ΝΑΤΟ πρέπει να πιέσουν την Τουρκία (με 2,5 εκατομμύρια μετανάστες ) να βάλει φρένο στις ροές στη Μεσόγειο. Προφανώς Ευρώπη, ΗΠΑ και Ρωσία θα πρέπει να βοηθήσουν στην ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία και στην δημιουργία σταθερότητας στη Λιβύη.
Προφανώς ,όμως, κι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ψυχραιμία. Να προετοιμάσει τη χώρα για να φιλοξενήσει -με την συνδρομή έκτακτων ευρωπαϊκών κονδυλίων – χιλιάδες πρόσφυγες στο έδαφός της τους καλοκαιρινούς μήνες . Και να βοηθήσει την διχασμένη ,αυτή τη στιγμή ,ΕΕ να βρει μιας ευρωπαϊκή λύση που θα κατανέμει ισομερώς το βάρος της προσφυγικής κρίσης .Και θα προφυλάσσει την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.