Εγινε κι αυτό. Διόρισαν υπάλληλο σε ανύπαρκτο πρόεδρο ανύπαρκτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εχω στα χέρια μου την υπ’ αριθμόν 349/14.1.2016 απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμορφώσεως Ανδριάνα Ντινοπούλου με την οποία διορίζεται ως υπάλληλος της Βουλής η Φιλάνθη Χριστοδούλου του Παναγιώτη και συγκεκριμένα στο γραφείο του πρώην βουλευτή Ν. Σταυρογιάννη (στη φωτογραφία το έγγραφο). Για όσους δεν κατάλαβαν, τους πληροφορώ ότι ο κ. Σταυρογιάννης δεν είναι πλέον βουλευτής, ήταν πρώην βουλευτής της ΝΔ και εν συνεχεία εξελέγη δήμαρχος. Τώρα, θα πείτε, διορίζουν και οι πρώην βουλευτές; Σύμφωνα με μια παλιά διάταξη (που την ξετρύπωσαν άρον-άρον), δικαιούνται να διορίζουν μετακλητούς υπαλλήλους οι διατελέσαντες (έστω και για μία ημέρα) πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων. Και ο κ. Σταυρογιάννης είχε διατελέσει πρόεδρος της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών. Ηταν οι βουλευτές (ανάμεσά τους και οι Β. Πολύδωρας, Α. Λοβέρδος, Ν. Νικολόπουλος, Ι. Κουράκος, Ραχήλ Μακρή, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Χρ. Αηδόνης, Θεοδώρα Τζάκρη κ.ά.) που είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους και ήταν τόσο πολλοί που δημιούργησαν τότε Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η προεδρία σε αυτή την ομάδα γινόταν εναλλάξ. Συνεπώς έπονται και άλλοι διορισμοί…


Οταν οι εκλογές είναι στο DNA τους

Είναι απίστευτο και φτάνει στα όρια του ασυνήθιστου να είναι τόσο πολύ κολλημένοι στις… κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φτάνει που έκαναν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε λιγότερο από έναν χρόνο, θέλουν τώρα να στηθούν κάλπες και στα άλλα κόμματα. Οπως με πληροφόρησαν εγκύρως, ο αρμόδιος για τον εκλογικό νόμο υπουργός Ευ. Κουρουμπλής προτείνει στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο περί τροποποίησης του εκλογικού νόμου την εισαγωγή εσωκομματικών εκλογών για όλα τα κόμματα στην κατάρτιση των… ψηφοδελτίων: «Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η εσωκομματική δημοκρατία γιατί χωρίς αυτήν δεν νοούνται δημοκρατικά κόμματα». Δηλαδή, με δυο λόγια, πριν από τις εκλογές (και αν περάσει ο εκλογικός νόμος που καταρτίζεται) θα στηθούν σε κάθε κόμμα κάλπες για την ανάδειξη των υποψηφίων. Πιάσε το αβγό και κούρεψ’ το, δηλαδή. Και να ‘ταν μονάχα αυτό;
nnn
Δόθηκε εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τον εκλογικό νόμο και ο κ. Κουρουμπλής (ο οποίος παίζει επιτελικό ρόλο, γιατί τη δουλειά την κάνουν ο Κ. Πουλάκης μαζί με πρόθυμους καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου και επιφανείς εκλογολόγους) έχει πυκνώσει τις επαφές του με διάφορους παράγοντες –κυρίως της Αριστεράς. Προσπαθεί να τους πείσει ότι θα φέρει έναν νόμο αναλογικότερο, αλλά ως τώρα δεν έχει καταφέρει τίποτα παρά μόνο διατυπώνει κάποιες σκέψεις ώστε, για παράδειγμα, να αρχίζει η πρώτη κατανομή και να τελειώνει στην Περιφέρεια. «Δεν μπορεί το δεύτερο κόμμα να μην έχει βουλευτές σε μια περιφέρεια και να έχει το τρίτο» τους λέει, αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει. Και πώς να καταλήξει; Ολα στο πόδι γίνονται.


Η Σβίγγου και οι διορισμοί

Ε, λοιπόν, η Ράνια Σβίγγου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πυκνώσει τελευταίως τις εμφανίσεις της στα συστημικά μέσα ενημέρωσης (αυτά που κατηγορεί ως διαπλεκόμενα) όχι για να δώσει κάποια εξήγηση πώς ο νεαρός φίλος της διορίστηκε χωρίς πτυχίο ως ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, αλλά για να επιτεθεί στη ΝΔ που έκανε πενταπλάσιους διορισμούς. Τη ρωτάνε βεβαίως αν αυτό ισχύει για τον φίλο της και αυτή αλλάζει κουβέντα: «Κανένας υπουργός δεν έπαιρνε την κόρη ή τον γιο του. Σας μιλώ ειλικρινά, αυτό δεν έχει συμβεί πουθενά. Αυτό που συμβαίνει είναι μια προσπάθεια λάσπης και προπαγάνδας και παραπολιτικής» είπε μιλώντας σε ραδιόφωνο, για να προσθέσει ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν πέντε μετακλητούς αντί 15 που επέλεγε η ΝΔ. Για την ταμπακέρα, όμως, λέξη…


Τόλμη και φαντασία στην ΕΡΤ και στους διορισμούς

Πρώτα κατά πάσα πιθανότητα επέλεξαν προϊστάμενο και εν συνεχεία θεσμοθέτησαν τη θέση στην οποία θα… προΐσταται ο προϊστάμενος εκεί στην Αγία Παρασκευή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Και η επιλογή της θέσεως έγινε, όπως θα δούμε παρακάτω, με… τόλμη και φαντασία. Πώς διαφορετικά να εξηγηθεί το γεγονός ότι διόρισαν σε μία ημέρα 49 προϊσταμένους σε απίθανες διευθύνσεις όπως αυτή του «προϊσταμένου Πρωτότυπου Περιεχομένου» ή του «προϊσταμένου Γλωσσικής Υποστήριξης». Δύο προϊσταμένους απέκτησε στο πι και φι ο διευθύνων σύμβουλος για το Τμήμα Διαχείρισης Αρχείων – Μουσείου και το Τμήμα Αποκατάστασης, Ψηφιοποίησης και Τεκμηρίωσης Αρχείου γιατί προφανώς ο ένας δεν θα προλάβαινε να κάνει τη δουλειά. Η δε Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης απέκτησε οκτώ νέους προϊσταμένους.

Ο ταλαντούχος για τα ΜΜΕ κ. Βερναρδάκης

Βγήκε και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης να κάνει… μάθημα για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΕ σε μια δημοκρατία. Και έκανε μια απίστευτη τοποθέτηση την οποία σας μεταφέρω όπως τη διατύπωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή: «Μία από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μία από τις βασικές παθογένειες της δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διά μέσου των ΜΜΕ που κάνουν κατάχρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ενημέρωσης». Και οι βουλευτές των άλλων κομμάτων που τον άκουγαν ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν στα αφτιά τους.

Ο Μετζικώφ και ο Τραγάκης

Αν λέει αλήθεια ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης τότε η Βουλή των Ελλήνων συνεργάστηκε και με τον σκηνογράφο, ζωγράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Παπαδάκη (γνωστότερο ως Μετζικώφ). Και πού νομίζετε ότι υπήρξε η συνεργασία; Στους… καναπέδες της Βουλής οι οποίοι έγιναν καινούργιοι αποβάλλοντας το εκρού χρώμα που είχαν για χρόνια. Ο κ. Τραγάκης μπήκε στο Εντευκτήριο της Βουλής περιχαρής και καμαρωτός, είδε τους καινούργιους καναπέδες και ανέκραξε: «Δεν έχετε παράπονο. Το ριγέ ύφασμα για τους καναπέδες το διαλέξαμε εγώ κι ο Μετζικώφ». Και οι στυλικές απόψεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής δεν σταμάτησαν εκεί: «Πρότεινα να ταιριάζει το μπλε της ρίγας με τους μαιάνδρους του πατώματος», είπε και έφυγε.

Σε άπταιστα ελληνικά…

Ακουγα στο ραδιόφωνο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φαμέλλο να επιχειρεί μια ανάλυση της πολιτικής κατάστασης με άψογα ελληνικά, λέγοντας χαρακτηριστικά «…η επικράτηση των αδρανειακών χαρακτηριστικών…» και πολλά άλλα τέτοια, πάντοτε σε άψογα ελληνικά.

HeliosPlus