Ενα μικροσκοπικό σημάδι στο κάτω χείλος του Πρωθυπουργού έκανε και πάλι την εμφάνισή του και δεν είναι τίποτα άλλο από έναν επιχείλιο έρπητα, ο οποίος και πάλι τον ταλαιπωρεί. Ευτυχώς, αποφάσισαν οι ειδικοί ότι δεν είναι βαριάς μορφής όπως ήταν ο προηγούμενος που είχε εμφανιστεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Τότε ειπώθηκε ότι ο επιχείλιος έρπης οφειλόταν στην πίεση, στην αγωνία, στην στενοχώρια για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και ο κ. Τσίπρας (φωτογραφία), όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, υπέφερε πολύ. Τώρα από πού άραγε να προήλθε; Μου λένε ότι οφείλεται στην πίεση των δανειστών την οποία αισθάνεται καθημερινώς ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Από την αγωνία να κλείσει και να μη μείνει η χώρα χωρίς ρευστό. Αλλά να ‘ταν μονάχα αυτό που στενοχωρεί τον Πρωθυπουργό… Δεν προέρχεται μήπως και από το άγχος επειδή η κυβέρνησή του κατάφερε, μέσα σε τέσσερις μήνες διακυβέρνησης, να βγάλει τους πάντες στους δρόμους με την πολιτική που ακολουθεί; Δεν αισθάνεται άγχος για το Μεταναστευτικό και το Ασφαλιστικό; Με τόσα προβλήματα, άγχος και στενοχώριες κάπου θα ξεσπούσε το κακό. Ας ελπίσουμε να ξέσπασε έτσι.
Οταν ο κ. Τσίπρας συνάντησε τη Φάνη

Ηταν μια τυχαία συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με την πρώην υπουργό Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία να σημειώσω συμβολίζει ολόκληρη την ιστορία της ΝΔ από τη μεταπολίτευση και μετά. Η συνάντηση ήταν θερμή και από την κυρία Πετραλιά έμαθε ο Πρωθυπουργός ότι αυτή ήταν που έβαλε στην πολιτική τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Τσίπρας μάλλον αστειευόμενος ρώτησε την κυρία Πετραλιά εάν ο κ. Καμμένος ήταν… ζωηρό παιδί όταν ήταν στην ΟΝΝΕΔ.

«Φέρε τα λεφτά, να φάμε γεμιστά»

Δεν τολμούν πλέον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστούν δημοσίως. Στην Κοζάνη αγρότες προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο που δινόταν η συνέντευξη τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αλεξανδρούπολη αγρότες δεν άφηναν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν από το αεροδρόμιο και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ πολιόρκησαν την Κουμουνδούρου. Διαμαρτύρονταν για τα δεδουλευμένα έξι μηνών και για τις συμβάσεις τους που λήγουν στο τέλος Ιουλίου. Ζήτησαν συνάντηση και με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά βρήκαν την πόρτα κλειστή –«Φέρε τα λεφτά, να φάμε γεμιστά» φώναζαν στη Θεανώ Φωτίου.
Η ατρόμητη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Και ενώ οι αποδοκιμασίες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζονται, οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν επισκέψεις σε σχολεία, σε πανεπιστήμια και σε γειτονιές όλης της Ελλάδας με στόχο, όπως λένε, να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες νέους και νέες «που αναζητούν οξυγόνο στη ζωή τους». Πρόκειται για μια τολμηρή απόφαση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αψηφά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ψήφισε τρίτο μνημόνιο, γυρίζει την πλάτη στις διαμαρτυρίες των πολιτών και ξεκινά νέα καμπάνια κατά της λιτότητας με σύνθημα «Μαζί νικάμε». Την έναρξη της καμπάνιας συνοδεύει και ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν γνώριμα πρόσωπα όπως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Ανγκελα Μέρκελ και ο (υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του κ. Τσίπρα) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για να μετριάσει πιθανές διαμαρτυρίες του κόσμου η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει και σε δωρεάν διανομές λαχανικών και φρούτων στο κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή, πάρτε ένα πορτοκάλι ή ένα μαρούλι «για να χτίσουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης απέναντι στην Ευρώπη-φρούριο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι δυσαρεστημένοι του ΣΥΡΙΖΑ επί το έργον

Και ενώ η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να αρχίσει τον «πόλεμο» κατά της λιτότητας και να βρεθεί πιο κοντά στους νέους, οι δυσαρεστημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν το έδαφος για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Πρόκειται, όπως έμαθα, για πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη (Τάσος Κορωνάκης, Ηρώ Διώτη, Νίκος Σαμανίδης, Χρ. Λάσκος κ.ά.) που είχαν αποχωρήσει όταν το κόμμα τους ψήφισε το τρίτο μνημόνιο. Μάλιστα αποφάσισαν και συνδιάσκεψη τον Μάιο χωρίς να αποκλείουν εκλογικές συνεργασίες με το κόμμα του Π. Λαφαζάνη, ακόμη και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σε πείσμα της όποιας χοληστερίνης

Οσοι βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στο Μπουρνάζι, στο «in» κρεατάδικο «Base Grill», σίγουρα θα πρόσεξαν την παρέα που καθόταν σε μια άκρη του μαγαζιού. Ηταν ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μαζί με τον γιο του, πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη που έτρωγαν συζητώντας. Ηταν επίσης τα δύο από τρία παιδιά του Κυριάκου, Κώστας και Δάφνη. Ο Επίτιμος σε πείσμα της χοληστερίνης παρήγγειλε αβγά με πατάτες, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ και τα παιδιά του παρήγγειλαν μοσχαρίσια μπριζόλα. Πολλοί από τους θαμώνες όταν αντελήφθησαν τον πρόεδρο της ΝΔ έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να τον ρωτήσουν πώς βλέπει την όλη κατάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν προβληματισμένος για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα και περισσότερο φάνηκε να τον απασχολούν τα εθνικά θέματα. Εισέπραξε όμως κι ένα… παράπονο. Ενα από τα αδέλφια-ιδιοκτήτες του «Base Grill» έκανε το τελευταίο διάστημα τζόγκινγκ μαζί με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τώρα τελευταίως τον έχασε. Ετρεχαν έλεγε 5 χιλιόμετρα ημερησίως. Υπήρξε και μια παρατήρηση στο άκουσμα του τζόγκινγκ: «Τώρα να δείτε τι τρέξιμο κάνει ο πρόεδρος».

HeliosPlus