Ο βίος και η πολιτεία της κυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου συνεχίζονται με αργά βήματα – αλλά σταθερά και αποφασιστικά! Μέσα σε έναν χρόνο έχουν καταφέρει να εξοργίσουν πολλούς και να δυσαρεστήσουν περισσότερους.
Οι πρόσφατες συγκρούσεις των ΜΑΤ με τους αγρότες μέσα στην καρδιά της πρωτεύουσας δεν έχουν προηγούμενο. Φαντάζει απίστευτο αλλά η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με όλες τις παραγωγικές τάξεις της χώρας. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, ακόμη και ένστολοι βρίσκονται σε διαρκή εξέγερση.
Είναι απορίας άξιον πώς αυτή η κυβέρνηση που ξεκίνησε τον βίο της έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους των πολιτών κατάφερε να τους βάλει όλους απέναντί της. Τα αίτια είναι προφανώς και πολιτικά και προσωπικά. Παράδειγμα πρώτο, η αποχώρηση του κ. Π. Λαφαζάνη τραυμάτισε πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Βαθύτερο τραύμα προκάλεσε η αποχώρηση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έφερε… εν δήμω ακατονόμαστες ίντριγκες εν οίκω.
Ο «κατάλογος» δεν έχει τέλος, οι συγκρούσεις και οι έριδες ακόμη και μέσα στις τάξεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι πασίγνωστες.
Στις παρατηρήσεις αυτές μπορεί να ειπωθεί «και τι σας νοιάζει εσάς;», ή ακόμη χειρότερα ότι επιχειρείται προβοκάτσια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή ο κ. Τσίπρας δεν μοιάζει αφελής, αντιθέτως «ο Αλέξης είναι πονηρός», θα πρέπει να αναμένεται αναδόμηση κατά το παράδειγμα προκατόχων του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός «έσφαξε» κατά καιρούς τον Μένιο Κουτσόγιωργα, τον Γ. Αρσένη, τον Δ. Τσοβόλα και άλλους. Ο Κώστας Καραμανλής έδιωξε τον Γ. Αλογοσκούφη, τον Γ. Βουλγαράκη. Ο Γ. Παπανδρέου απομάκρυνε τον Ι. Ραγκούση. Και ο κατάλογος συνεχίζεται…
Σημείωση: Για να αλλάξει η κυβέρνηση δεν χρειάζονται ούτε εκλογές ούτε συνωμοσία. Αρκεί ο ανασχηματισμός.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ