Στη χώρα των άκρων, των αντιθέσεων και των θαυμάτων αναζητείται ο από ΄΄ μηχανής θεός ΄΄ για να δώσει λύση. Σαν να μην έφταναν τα οξυμμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στο ζωτικό χώρο των εθνικών προβλημάτων μας ζώνουν τα φίδια.

Συρματοπλέγματα, διπλής γραμμής, 35 χιλιάδες υψώνονται στα σύνορα μας με τη FYROM για να μην επιτρέψουν τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών!!!

Μάλιστα η ενέργειες των γειτόνων μας επιβραβεύονται από πολλούς ευρωπαίους εταίρους μας, που ορισμένοι στέλνουν και αστυνομικούς και εθελοντές, για χαράξουν νέα σύνορα της Ε.Ε.

Στο Αιγαίο η χώρα μας φαντάζει ανοχύρωτη, ανήμπορη να συγκρατήσει τα κύματα των προσφύγων. Στο Αιγαίο θαλασσοπνίγονται οι πρόσφυγες και η FRONTEX αδυνατεί να ανταποκριθεί. Οι νησιώτες φιλόξενοι και αλληλέγγυοι αλλά και με πολλές αντιδράσεις, διότι ουδείς πιστεύει ότι τα hotspots θα είναι απλά κέντρα διέλευσης των προσφύγων. Αγωνιούν μήπως τα νησιά βουλιάξουν από τα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Εδώ και ένα χρόνο γιγαντώνεται το κύμα των προσφύγων. Σαν από ΄΄ μηχανής θεός ΄΄ η κ. Μέρκελ συνάντησε τον κ. Ερτογάν τηλεφώνησαν στον κ. Τσίπρα και βρήκαν τη λύση!! Αντί για

συρματοπλέγματα στο Αιγαίο κάλεσαν το ΝΑΤΟ να περιπολεί και βέβαια υπό την Γερμανική Διεύθυνση και Εποπτεία!!

Επειδή η κατάσταση γίνεται εκρηκτική να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους :

* Όταν μια χώρα ομολογεί εκ των πραγμάτων ότι αδυνατεί να διαφυλάξει τα εθνικά σύνορα, από κάθε ασύμμετρη απειλή ή παραβίαση σε στεριά, θάλασσα και αέρα τα νέα είναι πολύ άσχημα τόσο για την πολιτική όσο και για τη στρατιωτική ηγεσία.

* Όταν η Ε.Ε. αδυνατεί να διαφυλάξει τα σύνορά της με δικά της μέσα και καλεί μια στρατιωτική δομή, το ΝΑΤΟ, να αναχαιτίσει τα βασανισμένα, ειρηνικά κύματα της προσφυγιάς και τους μετανάστες, τότε τα νέα είναι εξόχως δυσάρεστα και ταπεινωτικά για την ευρωπαϊκή ηγεσία.

Η υπό Γερμνανικήν Διεύθυνση περιπολία των Νατοϊκών – ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο, πέραν των γκρίζων ζωνών που θα δημιουργήσουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελεί μια ανιστόρητη ομολογία της κυβέρνησης ότι είναι ανίκανη να διαφυλάξει τα εθνικά σύνορά. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι η στρατιωτική μας ηγεσία δεν αισθάνεται περήφανη. Και βέβαια η πολιτική ηγεσία ας αναλογισθεί τις ευθύνες της.

Aλήθεια ποιος θα τολμούσε να σκεφθεί ότι η αριστερή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καλούσε το ΝΑΤΟ για να ελέγχει και προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα μας; Aυτά μόνο στη ΄΄ Χώρα των Θαυμάτων ΄΄ συμβαίνουν. Δηλαδή άλλα να λες και άλλα να κάνεις.

Λυπάμαι εκφράζω τη βαθειά ανησυχία μου, ότι πορευόμαστε στα εθνικά μας θέματα, χωρίς πυξίδα και στρατηγική. Κοινώς, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τώρα πλέον είναι φανερό ότι η «μισητή» μέχρι χθες κα Μέρκελ έχει γίνει αναντικατάστατος ρυθμιστής και σε μείζονα εθνικά μας θέματα. Τηλεφωνικά θα τα λέει με τον

Πρωθυπουργό μας και θα χαράσσετε η εθνική στρατηγική μας κατά τις βουλές της σήμερα στο Αιγαίο, αύριο με τη FYROM κ.λ.π.

Η «μισητή» μέχρι χθες ευρωπαϊκή ηγεσία, (βλέπε πάλι την κα. Μέρκελ), αφού διαπίστωσε ότι με την FRONTEX δεν έγιναν σοβαρά πράγματα στο Αιγαίο, αφού τα hotspots δεν ολοκληρώθηκαν στο χρόνο τους, στέλνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για περιπολίες και η πολιτική μας ηγεσία δεν συμφωνεί απλά, αλλά και πανηγυρίζει. Βρε πως αλλάξανε τα πράγματα και ο Μανωλιός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Για πρώτη φορά το ΝΑΤΟ καλείται να παρέμβει και να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, αδρανοποιώντας ουσιαστικά τις δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο καλύτερο χρησιμοποιώντας τες ως βοηθητικό προσωπικό. Πρέπει να κατανοήσουν οι κυβερνώντες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι η λύση του προβλήματος των προσφύγων, βρίσκεται στην πηγή του. Στη διακεκαυμένη ζώνη της Συρίας, εκεί που εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θα λύσει.

Φοβάμαι ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες υποβαθμίζουν την αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών θεσμών και αποδυναμώνουν την ισχύ και την παρουσία της χώρας μας στις νέες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.