Η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο, οι περισσότεροι δρόμοι είναι κλειστοί, οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, αλλά η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες.

Το χρηματιστήριο καταρρέει, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τρέχοντας τη χώρα, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου ασχολείται με πυροτεχνήματα.

Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν ότι η διαπραγμάτευση δεν προχωρά, ότι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις, αλλά ο κ.Τσίπρας αντί να τρέχει να κλείσει τα ανοικτά θέματα, γιατί καιγόμαστε όπως λέει ο υπουργός του, σχεδιάζει ξανά πώς θα παραπλανήσει τους πολίτες.

Στο προσφυγικό Ευρωπαίοι, Τούρκοι και ΝΑΤΟ μας αγνοούν επιδεικτικά και αποφασίζουν ερήμην μας, αλλά η αριστερή μας κυβέρνηση κατασκευάζει εχθρούς σε όλα τα εσωτερικά μέτωπα…

Ενώ η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας κρίσης ανάλογης του περυσινού καλοκαιριού, το υπουργικό συμβούλιο συγκαλείται με κύριο θέμα συζήτησης τις… άδειες των τηλεοπτικών καναλιών.

Ο κ.Τσίπρας, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα που καίνε τη χώρα, διαλύουν την οικονομία, επιδίδεται στο προσφιλές του σπορ: Την κατασκευή εχθρών με όπλο την πολυφορεμένη θεωρία της διαπλοκής θεωρώντας ότι έτσι θα ξεφύγει από την οργή της κοινωνίας…

Ο διακαής πόθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ποδηγετήσει την ενημέρωση, να φιμώσει αν είναι δυνατόν κάθε φωνή κριτικής θεωρώντας ότι έτσι θα διατηρηθεί στην εξουσία.

Το πρόβλημα του δεν είναι η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αλλά το να διαμορφώσει συνθήκες ομηρίας για όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να ελέγξει την ενημέρωση.

Αυτοί που κραύγαζαν και έβγαιναν στα κάγκελα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, τώρα με την κατά παραγγελία γνωμοδότηση ενός πανεπιστημίου, παρακάμπτοντας πλήρως το ΕΣΡ, θέλουν να κλείσουν κάποια κανάλια, γιατί αποφάσισαν ότι δεν τα αντέχει η ελληνική αγορά.

Την ώρα που η ψηφιακή τεχνολογία επιτρέπει σε όποιον θέλει να παράγει ένα πρόγραμμα ο κ.Παππάς δια της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αποφασίζει και διατάσσει…

Γιατί δεν θέλουν να βάλουν τάξη και σταθερούς κανόνες, αλλά θέλουν να επιβάλλουν μια απολύτως ελεγχόμενη ενημέρωση.

Το πρόβλημα τους δεν είναι οι όποιες υπερβολές των καναλιών, αλλά ότι δεν ανέχονται να βγαίνουν τα άπλυτα τους στη φόρα.

Μόνο που η κοινωνία, δεν αντέχει πλέον άλλα ψέματα και άλλες υπεκφυγές, έχει χορτάσει με την προπαγάνδα και τη στοχοποίηση όσων δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα τους.

Αρκετά με τα παιγνίδια με τους θεσμούς και τους διχασμούς.

Η ελευθεροτυπία, η ελεύθερη διακίνηση όλων των ιδεών και απόψεων είναι θεμέλιοι λίθοι της Δημοκρατίας.

Δεν μπορούν και δεν πρόκειται να τους υποτάξουν, ούτε να γίνουν όργανα της καθεστωτικής τους νοοτροπίας…

ΤΟ ΒΗΜΑ