Την επιβεβαίωση για μία ακόμη φορά της λαϊκής ρήσης που λέει ότι «όποιος σπέρνει ανέμους,θερίζει θύελλες» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με οδυνηρό,μάλιστα,τρόπο,σε όλα τα μέτωπα και με το ίδιο ακριβώς νόμισμα.

Σαν χτες ήταν που ο κ.Τσίπρας απόχωρούσε πανηγυρικά από τις συνεδριάσεις της Βουλής,κατέβαινε με ολόκληρη την κοινοβουλευτική του ομάδα στην πλατεία συντάγματος ενώνοντας δυνάμεις με τους αγανακτισμένους που μούντζωναν το κοινοβούλιο, κρατούσαν πάνω με ελικόπτερα και με κρεμάλες και ούρλιαζαν «να καεί,να καεί, το μπουρδ…ο η Βουλή».

Σαν χτες ήταν που ο κ.Τσίπρας κατηγορούσε τις κυβερνήσεις του μνημονίου ως γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένους, μερκελιστές,και χουντικούς και δεν υπήρχε εκδήλωση στην οποία να μετέχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να μην δεχτούν επίθεση με αυγά, πέτρες,λέιζερ και ντομάτες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλους…συνεργαζόμενους.

Σαν χτες ήταν που ο κ.Τσίπρας πήγαινε στην Κερατέα συνοδεία βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για να ενθαρρύνει το «αντάρτικο» κατά των δικαστικών αποφάσεων να δημιουργηθεί στην περιοχή ΧΥΤΑ. Επαινούσε μάλιστα τους κατοίκους του «γαλατικού χωριού» που αντιστέκονταν στην εξουσία και επιχειρούσαν,με την βοήθεια κουκουλοφόρων των Εξαρχείων, να «κάψουν «με μολότοφ τα ΜΑΤ.

Σαν χτες ήταν που ο κ.Τσίπρας πήγαινε αυτοπροσώπως στα διόδια της Αττικής Οδού και κατηγορώντας τους εργολάβους για διαπλοκή με την πολιτική εξουσία ζητούσε από τους πολίτες να μην πληρώνουν το αντίτιμο των διελεύσεων.Την ίδια στιγμή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του κινήματος «δεν πληρώνω» απαγόρευαν στους επιβάτες του Μετρό να βγάλουν εισιτήριο καταστρέφοντας εκδοτήρια και μηχανήματα ελέγχου.

Σαν χτες ήταν που ο κ. Τσίπρας έκλεινε το μάτι στους κουκουλοφόρους της άκρας αριστεράς και τους αναρχοαυτόνομους για να καίνε την Αθήνα με κάθε ευκαιρία διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρχε μάλιστα και η θεωρία που υποστήριζαν ενθέρμως ο κ. Κατρούγκαλος και η κυρία Κωνσταντοπούλου ότι η βία των πολιτών είναι η δικαιολογημένη απάντηση στην τρομοκρατία των μνημονίων.

Σαν χτες ήταν που ο κ. Τσίπρας υποσχόταν να σκίσει τα μνημόνια, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, να επιστρέψει την 13η σύνταξη, να νομοθετήσει αφορολόγητο στα 12.000 εύρω για όλους τους φορολογούμενους, να αυξήσει το βασικό μισθό στα 751 ευρώ, να πετάξει τους κινέζους της Cosco στη θάλασσα, να βαράει τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές.

Σαν χτες ήταν που ο κ. Τσίπρας σκαρφάλωνε στην καρότσα του ημιφορτηγού του αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Βάγκου στη Λιβαδειά και ζητούσε από τους αγρότες που έκλειναν με μπλόκα όλη τη χώρα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες.

Σαν χτες ήταν, τέλος, που ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής χειροκροτούσε το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας και την πολιτική των «ανοιχτών θυρών» της κυρίας Χριστοδουλόπουλου η οποία καλούσε τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στα παράλια της Τουρκίας να έρθουν στην αριστερή Ελλάδα υποσχόμενη ταξιδιωτικά έγγραφα και ελεύθερη παραμονή.

Τώρα ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εφαρμόσει ακριβώς τα αντίθετα απ όσα με μεγάλη ευκολία και άκρατο λαϊκισμό υποσχόταν όλα αυτά τα χρόνια.Είναι επόμενο, η μεταμόρφωσή του να μην μπορεί να πείσει κανέναν – ούτε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν τους δικούς του βουλευτές και στελέχη.

Γι αυτό η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται απο στασιμότητα, μεγάλες καθυστερήσεις, κεφαλαιώδεις αντιφάσεις που γεννούν πολιτική αβεβαιότητα,αστάθεια και αδυναμία δημιουργίας θετικών προσδοκιών για το μέλλον.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ελληνικό χρηματιστήριο – βοηθούσης και της κρίσης της Ντόιτσε Μπανκ – έκανε χτες την μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία του,με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών να χάνουν σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας τους λίγες βδομάδες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους και τα ελληνικά δεκαετή ομόλογο να προσεγγίζουν το 13%,όταν τα ομόλογα της Πορτογαλίας δεν ξεπερνούν το 1% !

Δεν ξέρω αν τα σκυλιά γαβγίζουν.Το καραβάνι,πάντως,δεν προχωρά και τα χρόνια φεύγουν…