Σε άρθρο μου στο VIMA.GR στις 21/10/15 με τίτλο: «Η μετάλλαξη του Τσίπρα και η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός ισχυρού προοδευτικού κόμματος,», τόνιζα ότι: «μέχρι το καλοκαίρι του 2016 θα βρεθούμε και πάλι μπροστά σε εκλογές».

Μέχρι το Καλοκαίρι, τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Η κυβέρνηση, ή θα εκβιάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, για μοιραστεί τις ευθύνες , ή θα πάει σε εκλογές, με τον σημερινό νόμο, ή με μια μορφή τριφασικού, όπως η ΕΡΕ το 1956.

Σε συνέντευξή του ο Καμένος, σε αυριανή κυριακάτικη εφημερίδα , απειλεί τους Ευρωπαίους, ότι αν πιέσουν την κυβέρνηση, τότε θα πάμε σε εκλογές.

Την ίδια ώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, δηλώνει ότι:
«Δεν βλέπει εκλογές, ούτε οικουμενική».

Τι άλλαξε, και ο Καμένος, ως «λαγός» του Τσιπρα, απειλεί με εκλογές;

Την απάντηση, την δίνει ο Τσακαλώτος στην χθεσινή του δήλωση, μετά το τέλος της συνάντησης του, με το Κουαρτέτο;

«Τώρα θα ζητήσουμε πολιτική διαπραγμάτευση».

Τώρα όμως, όλοι ξέρουν, τι σημαίνει πολιτική διαπραγμάτευση.

Αλήθεια, ποιον απειλεί ο Καμένος;

Κανέναν, το έργο το είδαμε το Καλοκαίρι και ήταν καταστροφικό.

Η ηγεσία της κυβέρνησης, μπροστά στο αδιέξοδο των επιλογών της, παρ ‘ότι οι εταίροι και δανειστές μετέθεσαν την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου, από τις 15 Δεκέμβρη του 2015, για Φλεβάρη και όπως φαίνεται για το Καλοκαίρι, για να βοηθήσουν την κυβέρνηση, αυτή σκέφτεται και πάλι να βάλει την χώρα σε περιπέτεια.

Επειδή, δεν έχει τα πολιτικά και ηθικά αποθέματα, να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στην χώρα και την κοινωνία, επιλέγει ουσιαστικά την φυγή.

Το έκανε ο Καραμανλής το 2009 και τώρα προβάλλεται ,ως εθνικό κεφάλαιο.

Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ θα πρέπει να πουν την πρότασή τους, αφού δηλώνουν ότι έχουν τις λύσεις.

Τα κόμματα του ΚΕΝΤΡΟΥ και της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, θα πρέπει να αποκαλύψουν τις επιλογές της κυβέρνησης και να θέσουν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΝΔ, μπροστά στις ευθύνες τους.

Πρέπει να ζητήσουν από τους πολίτες, να μην υποκύψουν και πάλι, στους εκβιασμούς. Πρέπει όμως οι ηγεσίες τους, να αναλάβουν άμεσες και αξιόπιστες πρωτοβουλίες, για την ανασύνθεση και ενοποίηση του πολιτικού χώρου του Μεταρρυθμιστικού κέντρου και της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, βαθιές μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, την οικονομία και το κράτος, που θα ενσωματώνουν τα Μνημόνια και θα τα υπερβαίνουν.

Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συνεργασία και όχι προσωπικούς και μικροκομματικούς τυχοδιωκτισμούς.

Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αυτή την απόλυτη αλήθεια τώρα, μετά τα «Ζάππεια», το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και το ρουσφετολογικό παράλληλο πρόγραμμα, την γνωρίζει η πλειοψηφία των πολιτών και απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα από τις ηγεσίες των κομμάτων.

Ούτε ώρα, για δεύτερες προσωπικές σκέψεις δεν υπάρχει και από κανέναν.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ