Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πάει αύριο στην πορεία όπως συχνά πήγαινε σε αντίστοιχες παλιότερα.

Τώρα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και, ε, όσο να ναι, ακόμα και γι αυτόν είναι δύσκολο να διαδηλώσει εναντίον του εαυτού του – ιδίως με τόσο κόσμο τριγύρω να διαμαρτύρεται κατά των χθεσινών «συντρόφων» που έγιναν εξουσία, τι να σου κάνουν και οι ασφάλειες και τα ΜΑΤ…

Όμως ο Αλέξης ήταν, είναι και θα είναι πάνω απ’ όλα Αριστερός – οπότε κι αν κωλύεται να διαδηλώσει ο ίδιος θα στείλει τον… ΣΥΡΙΖΑ! Συγκεκριμένα, το τμήμα εργατικής πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος που από ήδη από χθες χαιρέτησε την αυριανή διαδήλωση κατά της κυβέρνησής του…

Οπότε είναι όλοι ευχαριστημένοι: κι ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ: όλα μέλι γάλα…

Οσο όμως και αν δεν πάει αύριο ο Αλέξης στην πορεία, στην πορεία είναι που θα κριθεί: όχι της Πέμπτης, αλλά της πολιτικής του εξέλιξης.

Είναι μια πορεία πρωτοφανής για τα επίπεδα των διαψεύσεών της – κι αυτό ακόμα και για μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει δει τα πάντα στην πολιτική ζωή της. Που ξέρει πολύ καλά ότι το μόνο στο οποίο είναι με βεβαιότητα συνεπείς οι πολιτικοί είναι στην ασυνέπεια.

Και αν λοιπόν η πορεία αύριο αποφεύγεται ακόμα και με το να βρεθεί ο πρωθυπουργός εκτός Ελλάδος, η πολιτική πορεία είναι πια απολύτως προδιαγεγραμμένη για τον Αλέξη Τσίπρα: ο χρόνος του μετράει μέχρι την ώρα που θα περάσει και το ασφαλιστικό.

Μετά, από την επομένη κιόλας, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση καθώς δεν θα είναι πλέον χρήσιμος εκεί που σήμερα ακόμα είναι.

Γιατί; Επειδή ότι ήταν να κάνει θα το έχει κάνει.

Ετσι, εκείνη η πορεία θα είναι πολύ πιο σύντομη.

Και πολύ πιο ακανθώδης…