Οταν η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Ολγα Γεροβασίλη κεραυνοβόλησε το πανελλήνιο με τη δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ποτέ ψέματα, προφανώς γνώριζε πολύ καλά αυτό που έχουμε αντιληφθεί πια όλοι: ότι το κυβερνών κόμμα ήλθε στην εξουσία βασιζόμενο σε απειράριθμες ψευδείς επαγγελίες και διαβεβαιώσεις. Και τούτο επιδιώχθηκε ανερυθρίαστα καθώς ο Πρωθυπουργός μας εξ απαλών ονύχων θήτευσε στη σχολή του μαρξισμού – λενινισμού, η οποία διά στόματος Λένιν χλεύαζε την αλήθεια ως μικροαστική συνήθεια. Θα πρέπει να είχε διδαχθεί κατά την ευδόκιμη θητεία του ως κνίτη ότι ο ηγέτης της ρωσικής «επανάστασης» δίδασκε:

«Πρέπει να μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάθε μορφής τεχνάσματα, πονηριές, παράνομες διαδικασίες και αποκρύψεις της αλήθειας όταν αυτό επιβάλλεται από τις συνθήκες που κάνουν πιο γρήγορη τη νίκη της επανάστασης».
Γι’ αυτό δεν δίστασε ο μεγαλοαστός κ. Σκουρλέτης να κατηγορήσει χωρίς ντροπή τους μεταλλωρύχους των Σκουριών ότι απώλεσαν την ταξική τους συνείδηση επειδή απελπισμένοι διαμαρτύρονται που η κυβέρνηση έκλεισε τα ορυχεία χρυσού στέλνοντάς τους στην ανεργία.
Καθώς η σκληρή πραγματικότητα προβληματίζει επώδυνα τον κ. Τσίπρα, προσέφυγε στις πηγές της ιδεολογίας του, δηλαδή στο ΚΚΕ. Στην προ ημερών συνάντησή του με τον κ. Κουτσούμπα τους απασχόλησε το δίλημμα «επανάσταση ή μεταρρύθμιση». Οπου ο ρεβιζιονιστής πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσε πώς διά της αστικής διαχείρισης θα φθάσουμε στον μαρξιστικό σοσιαλισμό, ενώ ο σύντροφος γραμματέας του ΚΚΕ επέμενε ότι μοναδικός δρόμος για την κατάκτησή του είναι η επανάσταση.
Και επειδή ακόμη και οι αστοί δημοσιογράφοι και τα λοιπά κόμματα επιμελώς αποκρύπτουν τι σημαίνει αυτή η επανάσταση που επαγγέλλεται το ΚΚΕ, ας υπενθυμίσουμε. Η αιματηρή επικράτησή της συνεπάγεται κατάργηση της δημοκρατίας και των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών, μονοκρατορία του κομμουνιστικού κόμματος και διάλυση όλων των άλλων, φίμωση κάθε διαφωνούντος και άσκηση απόλυτης εξουσίας από τη νομενκλατούρα, με όλα μάλιστα τα υλικά οφέλη της καπιταλιστικής πλουτοκρατίας. Ο Λένιν ισχυριζόταν ότι στους 100 κομμουνιστές ένας μόνο ξέρει τι επιδιώκει, οι 39 είναι αγύρτες και οι 60 ηλίθιοι. Μπορεί κάποιοι ηλίθιοι να αποδοκιμάζουν σήμερα την προσχώρηση των συριζαίων συντρόφων τους στην πλουτοκρατική χλιδή, όμως και οι μπολσεβίκοι σύντροφοί τους από την πρώτη σχεδόν στιγμή φρόντισαν να εξασφαλίσουν παχυλούς μισθούς, πολυτελείς βίλες και προνόμια άγνωστα και στις πιο φαύλες αστικές δημοκρατίες.
Είναι ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να ζήτησε τη βοήθεια του κ. Κουτσούμπα για να επιβάλουν την προλεταριοποίηση της αστικής μας κοινωνίας με δημοκρατικές διαδικασίες. Ο κ. Κουτσούμπας όμως φαίνεται να προτιμά την κατάληψη της εξουσίας με λαϊκή εξέγερση. «Τα Νέα» (7/1) αναφέρουν ότι «οι συριζαίοι επιμένουν στην επιλογή της αστικής διαχείρισης ενώ οι κουκουέδες στον επαναστατικό δρόμο για τον σοσιαλισμό». Τι θα γίνει όμως αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απειλούμενος με απώλεια της ηδονής της εξουσίας, επιστρέψει στις ρίζες του και προτείνει σύμπραξη από κοινού με το ΚΚΕ στη βίαιη επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου;
Ελπίζω ότι ο κ. Κουτσούμπας θα απορρίψει την πρόταση φοβούμενος ότι έτσι θα έχει και εκείνος την τύχη των Κωνσταντόπουλου, Αλαβάνου, Κουβέλη και Λαφαζάνη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ