Ηταν και αυτή τη φορά πολλοί, αποφασισμένοι και μαχητικοί. Ηταν για δεύτερη φορά μια εντυπωσιακή μαζική αμφισβήτηση του Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Ηταν τα πιο ευρηματικά συνθήματα που ακούστηκαν στον έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, έξω και πάλι από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό. Ο τρόπος αυτή τη φορά ήταν πρωτότυπος. Επειδή την προηγούμενη φορά τους κατηγόρησε η κυβέρνηση ότι πραγματοποιούν διαδήλωση με γραβάτες, έκαναν τις γραβάτες σήμα κατατεθέν τους. Δεν είναι μόνο ότι έλεγαν πως «άρχισε η επανάσταση της γραβάτας», αλλά κρέμασαν σε ένα δέντρο τις γραβάτες τους προκαλώντας αίσθηση σε μία κίνηση γεμάτη έντονους «επαναστατικούς» συναισθηματισμούς. Πάλι ακούστηκαν τα συνθήματα «Κάτσε καλά, Κατρούγκαλε» ή «Πάρτε τον Κατρούγκαλο και φύγετε από εδώ», αλλά και ένα καινούργιο σύνθημα: «Να δούμε ποιος θα πρωτομπεί στο ελικόπτερο» φώναζαν, την ώρα που το ελικόπτερο της Αστυνομίας πετούσε πάνω από τα κεφάλια τους. Και οι συριζαίοι βουλευτές στη Βουλή τα έβλεπαν όλα αυτά από την τηλεόραση μουδιασμένοι. Να σκεφτείτε έως και σύσκεψη πραγματοποίησαν στο άψε-σβήσε για να επιταχύνουν την επίλυση των προβλημάτων στις εκλογικές περιφέρειες. Σου λέει, κανείς δεν ξέρει με τόσο κόσμο στους δρόμους τι θα ξημερώσει τον άλλον μήνα…


Το Μαξίμου, ο Σόιμπλε και οι Ούγγροι

Ουδόλως, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ενοχλήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου με τη φράση του κ. Σόιμπλε «είναι η εφαρμογή, ανόητε…». Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη έλεγε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Ακουσε κανείς τον κ. Σόιμπλε να λέει στον κ. Τσίπρα ότι είναι ανόητος; Απευθύνθηκε σε αυτόν ή έκανε ειδική αναφορά την ώρα που το έλεγε στο ελληνικό πρόγραμμα; Μπορεί να το είπε γενικά για τα προγράμματα που δεν εφαρμόζονται. Μπορεί να το είπε για τους Ούγγρους που δεν εφάρμοσαν το πρόγραμμα για το Μεταναστευτικό». Αυτά έλεγε, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καμάρωναν που διευκρινίστηκε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν απευθύνθηκε με την προσβλητική αυτή φράση στον έλληνα πρωθυπουργό.
English by Γιώργος

Ο Γιώργος (ας μην αποκαλύψω το επίθετό του για να μην τον ψάχνουν) δεν είναι ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εργαζόμενος στο επιτελείο του Πρωθυπουργού. Είναι ο επικεφαλής της ομάδας διδασκαλίας αγγλικών του κ. Τσίπρα. Οταν λένε «ομάδα αγγλικών», εννοούν ότι ήταν και άλλοι τρεις που είχαν ως αποστολή να διδάξουν, στον καιρό της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικής στον κ. Τσίπρα. Εκανε μαθήματα επί τρεις ώρες την ημέρα και όπως με πληροφόρησαν «τα έπιανε γρήγορα». Στην ομάδα προστέθηκε κάποια στιγμή και ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά γρήγορα αποχώρησε (ποιος ξέρει γιατί). Ο Γιώργος και οι άλλοι τρεις της ομάδας αγγλικών έκριναν ότι ο κ. Τσίπρας έμαθε αγγλικά και σταμάτησαν τα μαθήματα. Τα έμαθε όμως; Γιατί όπως έδειξε στη συνομιλία που είχε με τον Μπιλ Κλίντον στη Νέα Υόρκη, μάλλον δεν τα πήγε και τόσο καλά. Το ίδιο, μου λένε, συνέβη και στο Νταβός, στη συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από έναν δημοσιογράφο (τον κ. Clemons) να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα «εάν του αρέσει ο αμερικανός αντιπρόεδρος». Ο δημοσιογράφος υπέβαλε την ερώτηση, πλην όμως ο κ. Τσίπρας παρέμεινε σιωπηλός. Ή δεν κατάλαβε την ερώτηση ή τη θεώρησε άνευ αντικειμένου και δεν απάντησε.
Οταν η Δούρου συνάντησε τη Ζέττα

Στην καφετέρια επί της οδού Βουκουρεστίου της Ζέττας Μακρή (δηλαδή του γιου της και του γιου του Μιχ. Παπαδόπουλου) έγινε η κοπή της πίτας του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, όπου παρέστη και η Ρένα Δούρου. Τώρα, πιθανόν να πείτε τι γυρεύει η «κόκκινη» Δούρου με τη «γαλάζια» Ζέττα. Πρώτα απ’ όλα είναι φίλες από καιρό, πράγμα για το οποίο η κυρία Μακρή καμαρώνει: «Οποτε την παίρνω τηλέφωνο το σηκώνει η ίδια» λέει. Δεύτερον, η εκδήλωση ήταν υπερκομματική και είχαν συγκεντρωθεί γυναίκες από όλα τα κόμματα. Βεβαίως υπερτερούσαν οι γυναίκες της αντιπολίτευσης που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν… μεταξύ τους κριτική στην κυβέρνηση. Κάτι θα κατάλαβε για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει η κυρία Δούρου, γιατί έκοψε την πίτα, τους πήρε και το φλουρί και αποχώρησε.


Chicken alert

Μετά από εξονυχιστικές έρευνες που συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου η κότα που πέταξε η ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά παραμένει, όπως με διαβεβαίωσαν επισήμως, άφαντη. Ουδείς γνωρίζει τι απέγινε και βεβαίως γεννάται για άλλη μια φορά θέμα ασφαλείας. Γιατί δεν είναι μόνο που η φρουρά του Μαξίμου δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει την ακτιβίστρια που πέταξε το άσπρο κοτοπουλάκι στο Μαξίμου, δεν μπόρεσε και να το βρει. Εμαθα μάλιστα ότι η φρουρά βρίσκεται τούτες τις ημέρες σε αναμμένα κάρβουνα, αφού πριν από λίγες ημέρες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τούς έπιασαν στον ύπνο και πολιόρκησαν για αρκετές ώρες το Μέγαρο, την ώρα μάλιστα που ο Πρωθυπουργός βρισκόταν μαζί με τους συνεργάτες του μέσα. Ετσι τώρα άρχισαν να αναζητούν την κότα. Μη φτάσουμε στο σημείο της ανακοίνωσης: «Οποιος ή όποια έχει πληροφορίες για την τύχη της… κ.τ.λ., κ.τ.λ.».

HeliosPlus