Αυτή τη μανία (γιατί περί μανίας πρόκειται) της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου να εντοπίσει και να… συλλάβει την άσπρη κότα που πέταξε στο πρωθυπουργικό γραφείο η ακτιβίστρια Ανθή Βουτσινά δεν μπορώ να την κατανοήσω. Την Τετάρτη μόλις χάραξε και μέσα στη βροχή άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του Πρωθυπουργού «χτένισαν» τον περίβολο του Μεγάρου Μαξίμου για να εντοπίσουν την κότα. Και από ό,τι έμαθα, το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς να πάρουν εντολή από κανέναν, θεωρώντας προφανώς θέμα τιμής να συλλάβουν τον φτερωτό εισβολέα. Αλλά η κότα εξαφανίστηκε. Οσο κι αν έψαξαν δεν τη βρήκαν. Τι απέγινε λοιπόν η κότα; Ορισμένοι στο Μαξίμου άρχισαν να αφήνουν να διαρρεύσει ότι την έπιασαν και την πήγαν δίπλα στον Εθνικό Κήπο, αλλά αυτό είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι δεν ισχύει. Το πού βρίσκεται η κότα ουδείς ακόμη το γνωρίζει.
nnn
Επιθυμία πάντως να μάθει ο Πρωθυπουργός πώς προσγειώθηκε μια άσπρη κότα στο (καλά φυλασσόμενο) πρωθυπουργικό γραφείο δεν φάνηκε πως είχε. Μάλλον διάθεση για ειρωνεία είχε. Ούτε καν ρώτησε ποια την πέταξε και κυρίως το γιατί. Σας αποκαλύπτω όλον τον διάλογο όταν η Ολγα Γεροβασίλη μπήκε χαμογελώντας στο γραφείο του (μόλις λίγα λεπτά προτού εισέλθει ο Κυρ. Μητσοτάκης) λέγοντάς του ότι «μας πέταξαν μια κότα στο Μαξίμου», χωρίς καν να διευκρινίσει αν η κότα ήταν ζωντανή ή μαγειρεμένη ή, αν ήταν όντως ζωντανή, τι χρώμα είχε. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.
Αλ. Τσίπρας (γελώντας): Δηλαδή, τώρα αποκτήσαμε και κατοικίδιο;
Αγγ. Τσέκερης (επίσης γελώντας): Να της χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο…
Ολγα Γεροβασίλη: Να της βάλουμε και ένα σπιτάκι για να την προφυλάξουμε, σαν μασκότ.
Για να ξέρετε: η πρόταση να προστατευθεί η κότα με σπιτάκι και να φυλαχθεί ως κατοικίδιο έγινε εκ του πονηρού, γιατί τώρα που άρχισαν τη διατροφή στο Μαξίμου και έκοψαν τα ντελίβερι με τα κοντοσούβλια η ιδέα για κανένα φρέσκο αβγουλάκι δεν είναι καθόλου άσχημη.


Δεν ρώτησε για το «Plan Χ»

Οταν επρόκειτο να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους πιο στενούς συνεργάτες του για να την παρακολουθήσουν και να τη σχολιάσουν μαζί. Το ίδιο όμως δεν συνέβη με τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Τσίπρας έφυγε από το Μαξίμου γύρω στις 11 λέγοντας ότι έχει ταξίδι στο Νταβός και ότι πρόκειται να ξυπνήσει νωρίς. Και την άλλη ημέρα, όπως έμαθα, ούτε καν ρώτησε τι ειπώθηκε για το «Plan Χ». Είπε πως δεν τον ενδιέφερε. Οταν όμως έμαθε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και τη δήλωση του Ευ. Βενιζέλου ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης «έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους όντας ανίκανοι και κυνικοί τυχοδιώκτες», έδωσε εντολή στην κυβερνητική εκπρόσωπο να πει ότι όλα αυτά περί αποκαλύψεων Βαρουφάκη είναι… ιστορίες!
Τα ληγμένα αριστερά δακρυγόνα

Ξέρετε τι απασχολούσε τους αρμοδίους της Αστυνομίας όταν ψέκαζαν με δακρυγόνα τους συνταξιούχους και εν συνεχεία τους αγρότες; Μήπως τα ληγμένα δακρυγόνα που τους πετούν τους κάνουν κακό στην υγεία. Ναι, έτσι όπως το διαβάσατε. Και τι έκαναν, νομίζετε; Εστειλαν δείγμα ληγμένων δακρυγόνων στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να αποφανθεί. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούσης λέει πως κι αυτός, παρότι δεν ψέκασε ποτέ συνταξιούχο, έκανε το ίδιο πράγμα και απευθύνθηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, το οποίο τον διαβεβαίωσε ότι και τα ληγμένα δακρυγόνα δεν προκαλούν ζημιά. Συνεπώς γιατί βάζουν ημερομηνία λήξεως; Μήπως για την «απόδοσή» τους; Και καλά, θα πείτε, τα ΜΑΤ που τώρα τελευταίως ψεκάζουν με ευκολία τους διαδηλωτές μπορεί να νοιάζονται αν αποδίδουν τα δακρυγόνα ή όχι, οι διαδηλωτές όμως;


Κολλημένοι με τις… Μπέμπες

Το τετράτροχο αντικείμενο του πόθου των ελλήνων πολιτικών (όταν αναβαθμίζονται) πρέπει να είναι η… Μπέμπα, όπως ονομάζουν οι γνωρίζοντες την BMW. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Αλ. Τσίπρα. Οταν ήταν αρχηγός κόμματος του 4%, κυκλοφορούσε με ένα κρατικό Σκόντα. Εν συνεχεία, όταν έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναβαθμίστηκε με ένα Audi A3. Οταν έγινε Πρωθυπουργός, αναβάθμισε το Audi A3 με ένα άλλο Audi δίλιτρο, κράτησε και τη Μερτσέντες (του προκατόχου του) για τις επίσημες επισκέψεις αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πήρε και μία… Μπέμπα χρώματος ασημί. Παρόμοια Μπέμπα έχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης. Προτού σας δώσω άλλα παραδείγματα, απλώς να σας υπενθυμίσω ότι με την εκλογή του στην πρωθυπουργία ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση στους βουλευτές να αποποιηθούν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, αλλά μόνο δυο-τρεις τον άκουσαν. Επίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης αρνήθηκε το κρατικό αυτοκίνητο και κυκλοφορούσε ως τώρα με ένα ταπεινό Golf. Προχθές εισήλθε στη Βουλή με μια απαστράπτουσα Μπέμπα 520 (με φιμέ τζάμια) και πίσω της μέτρησα τρία συνοδευτικά Σκόντα. Ας μην ξεχνάμε και την αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και πανάκριβη «Μπέμπα του Μνημονίου» που αγοράστηκε εν μέσω κρίσεως από τον Γ. Παπακωνσταντίνου για τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. Ουδείς γνωρίζει την τύχη της, αν και από το υπουργείο Οικονομικών αφήνουν να διαρρεύσει ότι πουλήθηκε κάπου στο Κουβέιτ. Και κάτι άλλο: αν κοιτάξει κανείς στο προαύλιο της Βουλής, εκεί όπου παρκάρουν τα υπουργικά αυτοκίνητα, θα μετρήσει πολλές Μπέμπες.

HeliosPlus