Πρώτο τραπέζι πίστα τραγουδώντας το τραγούδι του Νικόλα Ασημου «Το παπάκι» (αυτό που λέει «έχω ένα παπάκι να μου κάνει πα, να μου κάνει πα, πα, πα και ένα κουνελάκι που όλο μου κουνάει, που όλο μου κουνάει τ’ αφτιά») βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέα με τη Ραχήλ Μακρή (τελευταίως έχουν γίνει αχώριστες φίλες), τη Σοφία Βόσσου (που τραγουδά το «πού να βρω ένα φιλαράκι, να μου πει πως μ’ αγαπά») και μερικούς συνεργάτες της πρώην Προέδρου της Βουλής. Πήγαν κυριακάτικα στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» με τον Πασχάλη Τσαρούχα και τον Νικόλα Αδέσποτο και έμειναν εκεί γλεντώντας και σιγοτραγουδώντας. Αλλά, όπως έμαθα, μίλησαν και πολιτικά την ώρα που έφευγαν αφού η Ζωή μαζί με τη Ραχήλ έμειναν μόνες τους για κάνα δεκάλεπτο. Ηπιαν κόκκινο κρασί, δεν χόρεψαν παρά τις εκκλήσεις των θαμώνων, έβγαλαν όμως μερικές σέλφι. Ατυχοι στάθηκαν μερικοί φωτορεπόρτερ που πήγαν να τις πλησιάσουν (αλήθεια, ποιος τους ειδοποίησε ότι θα πήγαιναν στο συγκεκριμένο μαγαζί) που ένιωσαν τη δυσφορία της Ζωής, η οποία έλεγε, όπως μου είπαν, «δεν θα επιτρέψω να βγάζουν χρήματα πάνω στην πλάτη μας»(!).
Φιέστα ΣΥΡΙΖΑ
Σε αυτή τη φιέστα («επικοινωνιακή αντεπίθεση» επισήμως την ονομάζουν) που ετοιμάζεται, όπως μου λένε, να πραγματοποιήσει ο Αλ. Τσίπρας την Κυριακή στο Tae Kwon Do με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της εξουσίας, φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κληθούν να παραστούν τόσο ο Π. Λαφαζάνης όσο και οι Γιάνης Βαρουφάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι λοιποί διαγραφέντες από το κόμμα, αφού τότε και αυτοί συνέβαλαν στην εκλογική επιτυχία του κ. Τσίπρα. Μαθαίνω μάλιστα ότι στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός θα θέσει και τους νέους στόχους από εδώ και στο εξής, αφού οι παλαιοί που έθεσε τον περασμένο Γενάρη (και χάριν αυτών κατέκτησε την εξουσία) είτε έμειναν στα χαρτιά είτε εξανεμίστηκαν. Η «επικοινωνιακή αντεπίθεση» του Μαξίμου θα συνεχιστεί και σε μια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, για το Ασφαλιστικό, ως «πρόβα τζενεράλε» του νομοσχεδίου όταν αυτό κατατεθεί. Αλλά πάνω σε τι θα συζητήσουν; Σε ένα νομοσχέδιο που από αγελάδα έγινε γάτα;


Το διορίζειν εστί επικίνδυνο για το πρόγραμμα

Μη νομίζετε ότι όλος αυτός ο οργασμός διορισμών συγγενών και φίλων στην κυβέρνηση αφήνει ασυγκίνητους τους δανειστές. Το είπε άλλωστε και ο κ. Ντάισελμπλουμ (μέσω συνεργατών του) ότι οι διορισμοί θέτουν σε κίνδυνο το ελληνικό πρόγραμμα. Κάτι βεβαίως που αφήνει εντελώς αδιάφορους τους συριζαίους που εξακολουθούν να διορίζουν και να δικαιολογούν τους διορισμούς των συγγενών τους με τον πιο κραυγαλέο τρόπο: «Ηταν οι πρόγονοί μου στην ΕΠΟΝ, έδωσαν αγώνες για την Αριστερά». Αυτές τις δικαιολογίες έχουν, με μια λογική ιδιοκτησίας του κράτους, ως αντάλλαγμα και «αμοιβή» των κομματικών αγώνων. Αυτά είπε για να δικαιολογήσει τον διορισμό μητέρας, αδελφού και της φίλης του ο νεαρός γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσ. Σχοινάς.
Και η κόρη του «βασιλιά των Τσιγγάνων» στην κυβέρνηση
Αλλά με τη φόρα που πήραν αρχίζουν και διορίζουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Για παράδειγμα, ο Π. Κουρουμπλής διόρισε ως σύμβουλο επί θεμάτων Ρομά την κόρη του «βασιλιά των Τσιγγάνων» Νίκου Χαλιλόπουλου, Χριστίνα. Αν δεν κάνω λάθος η Χριστίνα είχε χρηματίσει και υποψήφια βουλευτής στη ΝΔ.

Η όχι και τόσο μικρή Ολλανδέζα και ο Γ. Παπανδρέου

Συνήθως οι πολιτικοί (και όχι μόνον) όταν χωρίζουν προτιμούν νεαρότερες από τις συζύγους τους (για παράδειγμα οι Ανδρέας Παπανδρέου, Νικολά Σαρκοζί, Φρανσουά Ολάντ και πολλοί άλλοι, ας μην τους απαριθμήσω όλους εδώ). Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος γνώρισε στη Σκιάθο το καλοκαίρι και ερωτεύτηκε μία ώριμη, όπως μου την περιέγραψαν και αμαρτίαν ουκ έχω, Ολλανδέζα. Και η Αντα; θα πείτε. Σας πληροφορώ ότι δέχθηκε αυτόν τον χωρισμό με αξιοπρέπεια, χωρίς να δημιουργήσει ούτε σκηνή ούτε καβγά. Παρέμεινε στο σπίτι στο Καστρί, την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός το εγκατέλειψε και μένει κάπου στον Μαραθώνα. Και ενώ ο κόσμος το έχει κάνει βούκινο για το επερχόμενο δεύτερο διαζύγιο του Γιώργου Παπανδρέου, ο ίδιος όχι μόνο δεν θέλει να πει το παραμικρό, αλλά όταν οι συνεργάτες του τον συμβούλευσαν ότι πρέπει να πει κάτι γιατί οι φήμες έχουν οργιάσει, αυτός απάντησε εκνευρισμένος: «Μην ασχολείστε, δεν θέλω ανάμειξη στην προσωπική μου ζωή». Μπορεί να μη θέλει (και ποιος θέλει;) αλλά είναι πρώην πρωθυπουργός. Εξακολουθεί άλλωστε να κάνει προτάσεις ώστε να υπάρξει προγραμματική συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων και δεν πρέπει να αφήνει αναπάντητα όσα διαρρέονται για αυτόν που μια τον θέλουν ότι ερωτεύτηκε τη γυμνάστριά του (δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο, αφού η γυμνάστρια είναι «κολλητή» της Αντας) ή μία ελληνίδα υπάλληλο του ΟΗΕ (ούτε αυτό ισχύει, όπως με διαβεβαίωσαν). Θα πρέπει να σας πως ότι τόσο οι συνεργάτες του όσο και ο οικογενειακός του κύκλος επανέρχονται και του ζητούν να μιλήσει δημόσια ώστε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και τον περιμένουν να επιστρέψει από το εξωτερικό (όπου βρίσκεται μαζί με την ώριμη Ολλανδέζα) προκειμένου να πει κάτι. Οχι πως ενδιαφέρει και τόσο τον κόσμο που έχει τόσα προβλήματα με τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, το Ασφαλιστικό, την ανεργία. Ετσι, για την τιμή των όπλων (που έλεγαν οι παλαιοί).

HeliosPlus