Μόλις ο Β. Λεβέντης είδε τον Αλ. Φλαμπουράρη (φωτογραφία) να εισέρχεται καθυστερημένος στην Αρχιεπισκοπή και να καταλαμβάνει θέση δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, κατευθύνθηκε εύχαρις προς το μέρος του. Απλωσε το χέρι του για τη χειραψία. Ο υπουργός Επικρατείας όμως τον… έδιωξε: «Ασε, θα μας παρεξηγήσουν αν μας δουν και πάλι μαζί». Και δεν είχε άδικο. Μέσα σε ένα 24ωρο Λεβέντης και Φλαμπουράρης βρέθηκαν στην ίδια στέγη. Την πρώτη (Τρίτη) στο εστιατόριο «Φιλίππου» στο Κολωνάκι, στο ετήσιο γεύμα του ΤΕΕ, και την επομένη (Τετάρτη) στην Αρχιεπισκοπή στην κοπή πίτας. Ετσι, για να αποφευχθεί κάθε πιθανή παρεξήγηση, οι κ.κ. Λεβέντης και Φλαμπουράρης κράτησαν αποστάσεις. Αλλά από ποιον να παρεξηγηθούν; Από τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, ο οποίος πήγε στην πίτα και έπιασε μάλιστα και «δουλειά»: χωρίς να του πει κανείς τίποτα, χωρίς να του το ζητήσουν, θέλησε να κάνει τον ψάλτη ή τον βοηθό διακόνου και έψελνε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο. Ενώ ο άλλος υπουργός που ήταν εκεί (ο άνθρωπος που χαμογελάει ακόμη και όταν βάζει φόρους, όπως τον χαρακτηρίζουν) Τρ. Αλεξιάδης ήταν και πάλι όλο χαρά. Ασπάστηκε τον σταυρό και έκανε κι ο ίδιος τον σταυρό του πολλές φορές οδηγώντας έτσι τη (γαλάζια) Σοφία Βούλτεψη να ψιθυρίσει στο αφτί του Γ. Κουμουτσάκου ότι «όλοι αυτοί ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή σαν να μην τρέχει τίποτα». Μπορεί κάποιος από τους συριζαίους να την άκουσε, αυτός ήταν ο λόγος που εν συνεχεία δεν της μιλούσε κανείς.
nnn
Ο επόμενος υπουργός που έκανε τον σταυρό του (φόρεσε και γραβάτα) ήταν ο Ι. Αμανατίδης, υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος, να σημειώσω, είναι υπεύθυνος και για τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία. Στο μεταξύ ο κ. Λεβέντης δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Επιασε κουβέντα με τον Αρχιεπίσκοπο (μακριά όμως από περίεργα συριζαϊκά και γαλάζια ώτα), ενώ ο κ. Κουμουτσάκος «κόλλησε» στον υπουργό Παιδείας και τον ρωτούσε αν συμφωνεί με την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων ή όχι. Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για τον χριστιανισμό στην Ευρώπη λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν έδωσε έμφαση στον χριστιανισμό και γι’ αυτό τώρα πληρώνει το τίμημα και αναφέρθηκε βεβαίως και στο Προσφυγικό. Η πίτα ήταν τεράστια, αλλά δεν έγινε καμία συνεννόηση όσον αφορά το φλουρί. Δεν έπεσε ας πούμε ούτε στον κ. Φλαμπουράρη ούτε στον Χριστό. Επεσε στον ταμία της Αρχιεπισκοπής Χρ. Παπακώστα. Και κάτι ακόμη: μου είπαν ότι στη σεμνή και ιερή αυτή εκδήλωση είχε κληθεί και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος όμως δεν πήγε. «Ξεκουράζεται» μου είπαν, όπως επίσης μου είπαν ότι οι αρχηγοί των κομμάτων συνήθως έρχονται στην Αρχιεπισκοπή στις προεκλογικές περιόδους.
Λεβέντης εροβόλαγε

Με χιούμορ και ειρωνεία αντιμετώπισαν στο Ποτάμι την «αποκάλυψη» που έκανε από τηλοψίας ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, ότι ένας βουλευτής του Ποταμιού πλησίασε τον γιο του Μάριο Γεωργιάδη, γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, και του πρότεινε να ρίξουν την κυβέρνηση. Πιο δηκτικός από όλους ήταν ο Γρ. Ψαριανός, ο οποίος, αντί άλλης απαντήσεως, είπε τον τίτλο του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη «Λεβέντης εροβόλαγε» (σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει ότι κατεβαίνει από το ύψωμα προς τα ισόπεδα ή διαφορετικά κατρακυλάει) και εν συνεχεία διερωτήθηκε: «Από πού να τη ρίξουμε την κυβέρνηση; Από την ταράτσα; Ή να κάνουμε ρεφενέ και να λαδώσουμε τους συριζαίους να τη ρίξουν; Τώρα, να το έλεγε αυτό ο Σκουρλέτης στον Καμμένο, το καταλαβαίνω, αλλά δικός μας βουλευτής στον γιο του Λεβέντη πρόκειται για… π@π@ριές». Ακόμη και ο Χάρης Θεοχάρης διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το μικρό Ποτάμι να ρίξει την κυβέρνηση και είπε: «Ούτε το Ποτάμι ούτε ο Λεβέντης μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση, ακόμη κι αν συνεργαστούν».


Πλήρωσαν τον Κορεάτη

Δεν γνωρίζω πώς το πήραν οι συνταξιούχοι που τους έταξαν προεκλογικά 13η σύνταξη και δεν την πήραν (εδώ συζητείται να τους κόψουν συντάξεις), αλλά ο κορεάτης πρώην σύμβουλος του Ι. Βαρουφάκη που τον κληρονόμησε ο Ευ. Τσακαλώτος Γκλεμ Κιμ πληρώθηκε επιτέλους. Πώς; θα ρωτήσετε. Είχαν, όπως θυμάστε, παραμείνει απλήρωτοι για τις υπηρεσίες τους, αλλά η κυβέρνηση, συνεπής στις υποχρεώσεις της (σου λέει, μην εκτεθούμε και στις αγορές), φρόντισε να τους δώσει ένα… δωράκι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε την παραμονή Χριστουγέννων. Και επειδή κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, που λέει ο σοφός λαός, πληρώθηκε και ο άλλος μυστικοσύμβουλος, ο Κορεάτης Κιμ Μπράιν. Και οι δύο Κορεάτες είχαν προσληφθεί από τον Βαρουφάκη ως ειδικοί σε ζητήματα αναδιάρθρωσης του χρέους και μέχρι προσφάτως μετείχαν και στη διαπραγματευτική ομάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πολύς κ. Κιμ έπαιξε ρόλο ακόμη και στις διαπραγματεύσεις της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής (αυτής όπου ο κ. Τσίπρας διαπραγματευόταν επί 17 ώρες) με πρόσκληση του Πρωθυπουργού.


Η κατάρα της Ζωής

Ως ευχή θέλησε να την ονομάσει αλλά μάλλον σαν κατάρα ακούγεται αυτό που έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση: «Η ευχή μου προς την κυβέρνηση του τρίτου Μνημονίου για το 2016; Και του χρόνου στα σπίτια σας!».

HeliosPlus