Πολύ δύσκολος προβλέπεται ο αριστερός χειμώνας για περισσότερους από μισό εκατομμύριο Ελληνες και τις οικογένειές τους, που ενώ επί… δεξιάς έπαιρναν τουλάχιστον αυτό το έρμο το επίδομα θέρμανσης, τώρα, επί αριστεράς, το χάνουν.

Εξίσου, αν όχι και περισσότερο δύσκολος, θα είναι ο αριστερός χειμώνας για τις άλλες πολλές χιλιάδες πολιτών που από την 1η Ιανουαρίου 2016 θα βρεθούν ανυπεράσπιστοι απέναντι στις τράπεζες και θα χάσουν τα σπίτια τους, τα οποία, επίσης, επί δεξιάς είχαν καταφέρει ως τώρα, τουλάχιστον, να διασώσουν. Τώρα όμως η αριστερή μας κυβέρνηση, η οποία δίνει μία ακόμα…. σκληρή μάχη, ετοιμάζεται να υπογράψει και τις κατασχέσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν περάσει.

Για την οικονομία, στο σύνολό της, ο αριστερός χειμώνας θα είναι ακόμα πιο βαρύς: η υπερφορολόγηση που ούτως ή άλλως διέλυε επί τόσα χρόνια την ελληνική οικονομία, τώρα φτάνει σε αδιανόητα επίπεδα ασφυξίας και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Κι αυτή είναι μία μόνο από τις συνθήκες θανάτου που επικρατούν σε μία χώρα που γυρνάει σαν το ποντίκι στο λαβύρινθο και που έξοδο από αυτόν δεν πρόκειται να δει.

Ισως ακόμα χειρότερο κι από όλα αυτά όμως να είναι το πώς θα ζήσει η Ελλάδα τον αριστερό χειμώνα της προσφυγικής πολιτικής: μιας πολιτικής που δεν υπάρχει, την ώρα που το πρόβλημα έχει χτυπήσει κόκκινο και που απειλεί να διαλύσει πλέον ότι ελάχιστο έχουν αφήσει όρθιο στην κοινωνία και στο κράτος όλα τα προηγούμενα.

Τελικά, μέσα σε όλον αυτόν τον αριστερό χειμώνα που σκεπάζει με την πρωτοφανή υποκρισία του την Ελλάδα, μόνο σε ιδεολογικό επίπεδο αχνοφαίνεται μία αχτίδα φωτός: είναι ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να γκρεμίσουν μέσα σε λίγους μήνες το μύθο μιας αριστεράς υποτίθεται διαφορετικής, κοινωνικής, καλύτερης και για την οποία θα περάσουν αρκετές δεκαετίες ώσπου να μιλήσει ξανά κανείς σε αυτόν τον τόπο…