Σχεδόν το σύνολο του πολιτικού ενδιαφέροντος της χώρας επικεντρώνεται αυτές τις ημέρες στο ασφαλιστικό. Οι πολιτικοί αρχηγοί κλείστηκαν για 6 (!) ώρες στο Προεδρικό και στο μόνο που συμφώνησαν ήταν να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον αντικαπνιστικό νόμο.

Η αποτυχία βέβαια δεν ήταν δική τους – είναι δική μας. Δεν είναι, φυσικά, ότι οι πολιτικοί μας δεν σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους, αυτούς που εκείνοι έγραψαν και ψήφισαν, αλλά σέβονται τους τουρκικούς (αλήθεια τόλμησε η ελληνική αποστολή να καπνίσει μέσα στα τουρκικά κυβερνητικά κτίρια;).

Το τραγικό είναι ότι μαζεύτηκαν σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να συζητήσουν στην ουσία τα ψηφαλάκια τους. Τις ουτοπικές υποσχέσεις για 13η σύνταξη και την προστασία των πενηντάρηδων συνταξιούχων. Αλλά για την ουσία μηδέν. Εάν κυκλοφορούσαν ανάμεσα στην κοινωνία θα διαπίστωναν ότι το ουσιαστικό πρόβλημα βρίσκεται αλλού.

Ποιοι θα πληρώσουν τις συντάξεις που οι πολιτικοί μας πλουσιοπάροχα υπόσχονται; Από ποια τσέπη θα βγουν; Φυσικά όχι από την δική τους. Διότι τις συντάξεις και τους μισθούς τους πληρώνουν αυτοί που πραγματικά εργάζονται και αυτοί που πραγματικά επιθυμούν να εργαστούν.

Εάν οι πολιτικοί αρχηγοί ήθελαν να συναντηθούν για να συζητήσουν για το σημαντικότερο πρόβλημα τότε θα είχαν ασχοληθεί με την ανάπτυξη και την ανεργία. Διότι χωρίς σχέδιο για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις σε λίγους μήνες θα ξανασυναντηθούν για να συζητήσουν πως θα ξανακουρέψουν τις συντάξεις και θα αλληλοκατηγορούνται.

Μέχρι τότε θα καπνίζουν ανέμελα τα τσιγαράκια τους. Θα πρέπει βέβαια να προσέχουν να μην καπνίσουν στα ταξιδάκια τους στην Άγκυρα, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Εκεί ισχύουν οι νόμοι και οι πολιτικοί σέβονται τους πολίτες.