Η χώρα είχε κι έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση «Εθνικής Ελλάδας» όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση αυτή θα στελεχωθεί με τα διατιθέμενα καλύτερα στελέχη μέσα κι έξω από τα κόμματα και θα πλαισιωθεί με επιτελεία δουλειάς σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς της δημόσιας ζωής, πρακτικά σε όλα τα υπουργεία.

Αφετηριακή προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης έτσι ώστε να υπάρξει εγγύηση ότι θα μπει τέρμα στα μικροκομματικά παιχνίδια, είναι η αλλαγή τώρα με 200 ψήφους στη Βουλή του υπάρχοντος καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου.

Αυτή πρέπει να είναι σταθερά κι επαναλαμβανόμενα η πρότασή των προοδευτικών δυνάμεων προς την κυβέρνηση, προς τον ελληνικό λαό.

Αν η κυβέρνηση την αρνηθεί, τότε δεν έχει νόημα η συμμετοχή σε καμμιά επιμέρους επιτροπή. Αρκεί η κατάθεση και η συζήτηση προτάσεων στα πλαίσια του κοινοβουλίου και των αρμοδίων οργάνων του. Ή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν το κρίνει αυτός αναγκαίο.

Η εθνική συναίνεση δεν διαχωρίζεται, δεν τεμαχίζεται. Ή υπάρχει παντού ή είναι ένα ψευδεπίγραφο, προσχηματικό, μικροπολιτικό, διχαστικό κομματικό παιχνίδι.