Εχομε λοιπόν πόλεμο. Τον τρίτο, πραγματικά παγκόσμιο, πόλεμο, αφού εκτείνετε σε όλον τον πλανήτη, τουλάχιστον ως απειλή, όπου υπάρχουν ή εισέρχονται μουσουλμάνοι. Γιατί τίποτα δεν ξεχωρίζει από το μέγα ειρηνικό πλήθος τους εκείνους τους φανατικούς που έχουν προ πολλού κηρύξει τον δικό τους ανελέητο πόλεμο εν ονόματι του Αλλάχ ανταποκρινόμενοι με ακραία μέσα στον τζιχάντ (Ιερό Πόλεμο) κατά των απίστων. Απιστοι δε για αυτούς είναι κυρίως οι χριστιανοί και οι εβραίοι, αλλά και οι μη σουνίτες, δηλαδή οι σιίτες, οι αλεβίτες και τα άλλα ισλαμικά δόγματα. Η πλήρης αποσιώπηση του θρησκευτικού χαρακτήρα του πολέμου (έστω και ως πρόσχημα που υποκρύπτει γήινα συμφέροντα) αποπροσανατολίζει και προκαλεί σύγχυση, στις μάζες και στους περισσότερους «διαφωτιστές» της κοινής γνώμης. Επομένως κάνει πιο αναποτελεσματικό τον πόλεμο για τους δεχόμενους την επίθεση των σουνιτών τζιχαντιστών, καθώς δεν γνωρίζουν ποιος είναι ακριβώς ο εχθρός. Ετσι υπάρχει κίνδυνος να ενοχοποιηθεί το σύνολο των μουσουλμάνων, αν οι εξ αυτών ειρηνόφιλοι ή οι μη σουνίτες δεν διαχωρίσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους προς τους τζιχαντιστές. Και προς το παρόν πέρα από κάποιες χαλαρές αποδοκιμασίες δεν βλέπουμε έμπρακτη αντίδραση. Δηλαδή κήρυξη και από την πλευρά τους πολέμου κατά των τζιχαντιστών. Κάτι πάντως δύσκολο καθώς ο Ιερός Πόλεμος κατά των απίστων προβλέπεται από το Κοράνι, στο οποίο πιστεύουν όλοι οι μουσουλμάνοι.
Εως ότου ξεκαθαρίσει η σύγχυση αυτή, που οδηγεί στο να θεωρούνται όλοι οι μουσουλμάνοι ως πιθανοί τζιχαντιστές, η Ευρώπη ιδιαίτερα τελεί σε εύλογο πανικό και προχωρεί σε ατελέσφορα αντίμετρα καθώς ο τζιχαντιστής σκοτώνεται για να σκοτώσει, κάτι αδιανόητο για κάθε άλλο πολεμιστή που σκοτώνει για να μην τον σκοτώσουν. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες, επιτρέπει ασύμμετρες απώλειες και απειλεί βασικές κατακτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών της. Υψώνει τείχη μεταξύ των κρατών-μελών, αναβιώνει εθνικισμούς και αντιπαλότητες μεταξύ των λαών της, ενισχύει την τάση προς τα άκρα και ιδιαιτέρως προς τα ακροδεξιά ιδεολογήματα και οδηγεί σε καταστροφή μείζονες τομείς της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ο τουρισμός θα είναι το μεγαλύτερο θύμα, αλλά και οι συγγενείς υπηρεσίες. Ο φόβος π.χ. θα ελαττώσει τις αερομεταφορές ανθρώπων, τις μεγάλες συγκεντρώσεις πλήθους, όπως σε γήπεδα και συναυλίες. Θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο το ήδη διογκούμενο πρόβλημα των ροών προσφύγων, με το εφιαλτικό ενδεχόμενο να εγκλωβισθούν όλοι στην άμοιρη Ελλάδα. Ηδη απειλείται η Συνθήκη του Σένγκεν, επιβάλλεται έλεγχος διαβατηρίων, επαναφορά της βίζας από τις ΗΠΑ, ματαιούνται επενδύσεις, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, προς μεγάλη χαρά των αριστερών «τζιχαντιστών» του ΣΥΡΙΖΑ, και εκδηλώνεται μαζική φυγή ελληνικών επιχειρήσεων κυρίως προς Βουλγαρία και Κύπρο, καθώς απειλούνται και με φορολογική εξόντωση από την για πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση, με την ευθύνη και εκείνων που την ψήφισαν δύο φορές και τίποτα δεν αποκλείει να την ψηφίσουν και τρίτη. Οποιοι εισέρχονται στην Κόλαση θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε ελπίδα, μας θυμίζει ο Δάντης.
ΥΓ.: Και ενώ ο κόσμος χάνεται, η Νέα Δημοκρατία ούτε να χτενιστεί δεν καταφέρνει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ