Σε μια περίοδο που κυριολεκτικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας,έχουμε και τους δικούς μας ανεγκέφαλους να κάνουν ότι μπορούν για να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα.Προχθές ήταν η βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ , χθες ήταν η επιδρομή στην οικία του γερμανού πρεσβευτή ,ενώ το κλίμα έντασης τροφοδοτείται από εμπρηστικά κείμενα καταδικασμένων για τρομοκρατική δράση ενόψει και της επετείου δολοφονίας Γρηγορόπουλου.
Η ανερμάτιστη και εγκληματική δράση καταλοίπων της τρομοκρατίας και νεόκοπων επαναστατών,διευκολύνεται όμως από την ανεπίτρεπτη χαλαρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού από την πλευρά της αστυνομίας. Η πρεσβεία της Κύπρου,δίπλα στα γραφεία του ΣΕΒ, δεν είχε φρούρηση γιατί είχε θεωρηθεί …ελάσσων στόχος, η οικία του γερμανού πρεσβευτή,που και στο παρελθόν είχε γίνει στόχος επίθεσης,επίσης αποδείχτηκε ότι ήταν ανεπαρκώς φρουρούμενη.
Η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα,αλλά και οι καταιγιστικές εξελίξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή μας, δεν επιτρέπουν την παραμικρή ανοχή στη βία και την τρομοκρατία.Αλίμονο την ώρα που όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε συναγερμό περιμένοντας ένα επόμενο χτύπημα των παρανοϊκών τζιχαντιστών, αν επιτρέψουμε να γίνουμε και εμείς μέρος του προβλήματος. Είναι παραπάνω από αρκετές οι εξωτερικές απειλές, για να αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο και στους δικούς μας οπαδούς της βίας να αλωνίζουν ανενόχλητοι.
Έχουμε πληρώσει αρκετά ακριβά τη βία των τελευταίων χρόνων εν ονόματι της κρίσης για να επιτρέπουμε την ανεξέλεγκτη δράση ομάδων που επιδιώκουν την κοινωνική ένταση και αναταραχή.Τα ευχολόγια καταδίκης τέτοιων ενεργειών δεν αρκούν. Χρειάζεται συντονισμένη δράση και αποφασιστικότητα από την πλευρά των αρμόδιων αρχών ,αλλά και ένα ευρύτατο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ,χωρίς αστερίσκους και δικαιολογίες , κατά της βίας και της τρομοκρατίας.Παιγνίδια με την ασφάλεια της χώρας δεν επιτρέπονται…