Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και έλαβε χώρα σε εστιατόριο πίσω από το «Χίλτον». Εκεί συγκεντρώθηκαν (τυχαίως;) διάφορα στελέχη ωσάν να είχαν δώσει ραντεβού μεταξύ τους με έναν και μόνο στόχο να σχολιάσουν, να κριτικάρουν τους χειρισμούς για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Ετσι, σε ξεχωριστά τραπέζια βρέθηκαν οι Ν. Δένδιας μαζί με τον Ευρ. Στυλιανίδη, ο Κ. Μαρκόπουλος μαζί με δύο συνεργάτιδές του, σε ένα άλλο τραπέζι βρέθηκαν οι Μάκης Βορίδης, Δ. Κυριαζίδης (βουλευτής Δράμας) και Γ. Στύλιος (βουλευτής Αρτας) και σε ένα άλλο τραπέζι, όχι σε μακρινή απόσταση από το τραπέζι του κ. Βορίδη, η Λιάνα Κανέλλη μαζί με συνεργάτιδά της. Υπήρχε και ένα τραπέζι με πολιτευτή της ΝΔ που πρόσκειται στον Ευ. Μεϊμαράκη (μαζί με την παρέα του), για αυτό μόλις είδαν τους Βορίδη, Στυλιανίδη και λοιπούς τους χαιρέτησαν με τη φράση «καλώς τους Τζιτζι-χαντιστές», αφού δήλωσαν ότι στηρίζουν Απ. Τζιτζικώστα.

nnn
Η ώρα στο εστιατόριο «Αγορά», επί της Μιχαλοκοπούλου, περνούσε μάλλον ευχάριστα, οι «γαλάζιοι» άλλοι απολάμβαναν το t-bone τους και άλλοι τον καφέ τους, όταν ξαφνικά έπιασαν κουβέντα για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ η Λιάνα Κανέλλη και ο Ευρ. Στυλιανίδης: «Θέλει κομμουνιστικό μάνατζμεντ η ΝΔ για να βγάλει αρχηγό» είπε η Λιάνα με αρκετή, θα έλεγα, δόση χιούμορ. Ο κ. Στυλιανίδης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πρότεινε στη βουλευτή του ΚΚΕ να τη γράψει στη ΝΔ: «Είσαι έτοιμη και ώριμη για μεταγραφή» της είπε, αλλά η Λιάνα δεν του έδωσε σημασία.
nnn
Η συζήτηση στα άλλα τραπέζια (με τους Τζιτζι-χαντιστές) συνεχίστηκε με σχολιασμό των πρωταγωνιστών του φιάσκου της εκλογικής διαδικασίας. Πρώτα απ’ όλα σχολίασαν τον νέο αντιπρόεδρο Ι. Πλακιωτάκη. Δεν είχαν και πολλά να πουν και είπαν απλώς ότι «είναι ένα καλό παιδί αλλά τίποτα περισσότερο». Εν συνεχεία ο κ. Στυλιανίδης έθεσε σοβαρό ερώτημα: «Μπορείτε να μου πείτε πώς είναι δυνατόν τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Τζιτζικώστας να έχουν διπλό όνομα; Δηλαδή Τζίτζι και Κώστας ή Μήτσος και Τάκης;», πλην όμως δεν έλαβε επαρκείς απαντήσεις. Κάποιος όταν ρωτήθηκε τι θα φάει είπε «φέρε μου μια Σαμαρά με ολίγη», αλλά ο σερβιτόρος έκανε πως δεν κατάλαβε. Και ξαφνικά άρχισε… καβγάς.
nnn
Εις εκ των κεντροεπιτρόπων της «γαλάζιας» παράταξης (προσκείμενος στον κ. Μεϊμαράκη) αφού τελείωσε το ζουμερό t-bone του στράφηκε προς τον βουλευτή Αρτας κ. Στύλιο γιατί θυμήθηκε ότι προσφάτως ο βουλευτής αυτός (που είχε και προϊστορία με τη Λιάνα Κανέλλη που της είπε στη Βουλή «ε, ρε Κασιδιάρης που σας χρειάζεται») είχε επιτεθεί φραστικά στους οπαδούς του Ευ. Μεϊμαράκη παροτρύνοντάς τους να τον πάνε σε οίκο ευγηρίας. Ακούστηκαν κάποια «γαλλικά», με τον κ. Βορίδη να λέει στους υπολοίπους «μη δίνετε σημασία…».
nnn
Σήμερα έχουν την τιμητική τους οι «γαλάζιοι», γι’ αυτό διαβάστε και αυτά:
Γεμάτος αγωνία ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το Σάββατο το μεσημέρι, την παραμονή των εκλογών της ΝΔ. Μαθαίνω ότι και αυτός προέβλεπε την αδυναμία της εταιρείας Infosolutions να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία των εκλογών. Μάλιστα, φέρεται, σύμφωνα με καλές πηγές μου, να είχε εκφράσει τον προβληματισμό του και σε στελέχη της ΝΔ που συνάντησε στην Κρήτη, όπου βρισκόταν. Οπως φαίνεται λοιπόν όλοι γνώριζαν τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν και κανείς δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να μην ξεκινήσουν οι εκλογές και υποστεί όλο αυτό το ρεζιλίκι η αξιωματική αντιπολίτευση.
nnn
«Πάρε με στο… τηλέφωνο, λιγάκι να τα πούμε…» ήταν ένα πολύ γνωστό λαϊκό άσμα της δεκαετίας του 1960 που βρίσκει τη δικαίωσή του στην περίπτωση των σχέσεων Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι δυο τους έχουν να μιλήσουν πάρα πολύ καιρό. Μάλλον το τραγούδι θα εξελιχθεί στο «Δώδεκα και ούτε ένα τηλεφώνημα…».

nnn
Επιχείρησα να μάθω την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα «γαλλικά» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μόλις του τηλεφώνησε την περασμένη Κυριακή και του είπε να παραιτηθεί, ο κ. Μεϊμαράκης του απάντησε σε άπταιστα «γαλλικά»: «άντε γαμ… ρε μουν…π…». Αντί να κλείσει το τηλέφωνο, ο κ. Μητσοτάκης, ιδιαίτερα ψύχραιμος, συνέχισε να του μιλάει και να του λέει ότι πρέπει να παραιτηθεί. Εξαλλος ο κ. Μεϊμαράκης, σχεδόν αφρισμένος, άρχισε να λέει διάφορα σε στυλ «και χάρη σας κάνω που κάθομαι» για να του απαντήσει ο βουλευτής: «Δεν θα χάσουμε…».

nnn
Μόνον… silver alert δεν σήμανε την περασμένη Κυριακή μετά το φιάσκο της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ για τον Κώστα Καραμανλή. Ολοι και όλες τον αναζητούσαν και δεν τον έβρισκαν ως αργά το βράδυ, οπότε και ορισμένα κορυφαία στελέχη επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του. Ο πρώην πρωθυπουργός, όχι ότι δεν γνώριζε τι έγινε ή δεν ήθελε να μάθει. Τα ήξερε όλα από την αρχή, αλλά προτίμησε για ευνόητους λόγους να είναι αποστασιοποιημένος και να μη μιλήσει με κανέναν, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες ανεπιθύμητες διαρροές.
nnn
Μη νομίζετε όμως ότι το ενδιαφέρον των «γαλάζιων» βουλευτών ήταν εστιασμένο μόνον στις εσωκομματικές διαδικασίες. Μια ομάδα βουλευτών βρέθηκαν στο Εντευκτήριο της Βουλής και διάλεγαν το νέο τους βουλευτικό αυτοκίνητο που τους πρόσφερε με leasing η Βουλή.

HeliosPlus