Δεν είναι σαφές εάν τελικά ο μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα υποβάλει σήμερα την παραίτησή του ,όπως οφείλει, αποδεχόμενος έστω με καθυστέρηση την ευθύνη για το φιάσκο της Κυριακής .

Οι χθεσινές πάντως δηλώσεις του ,24 ώρες μετά την αδυναμία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στην ΝΔ, ήσαν κατώτερες των περιστάσεων όπως και να τις δει κανείς.
Όχι μόνο επειδή ο κ. Μεϊμαράκης αντί να αναλάβει αμέσως την πολιτική ευθύνη για το ρεζιλίκι της Κυριακής προσπάθησε να μοιράσει τις ευθύνες σε όλους τους συνυποψηφίους του Κυρ. Μητσοτάκη, Αδ. Γεωργιάδη , Απ. Τζιτζικώστα και στον …Μάκη Βορίδη.
Αλλά και γιατί έφτασε να κάνει την πολιτική απρέπεια ,να επιχειρήσει να εμπλέξει στην υπόθεση και τον απολύτως αμέτοχο στην διαδικασία πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον οποίο μάλιστα οφείλει το σημερινό αξίωμα του μεταβατικού Προέδρου του κόμματος!
Το χειρότερο είναι ότι η ντροπιαστική κατάληξη της Κυριακής για ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα ενώ δεν μπορεί καλά-καλά να ολοκληρώσει με επιτυχία μια εσωκομματική εκλογή ρουτίνας ήταν απολύτως αναμενόμενη λόγω της στάσης αδιαφορίας και απαξίωσης που τήρησε ο κ.Μεϊμαράκης απέναντι στην εσωκομματική αυτή διαδικασία .
Ο μεταβατικός Πρόεδρος του κόμματος αντί να προσπαθήσει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους της ΝΔ στις εσωκομματικές κάλπες ανάδειξης νέου αρχηγού ώστε η εκλογή του να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική νομιμοποίηση , να συσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ και να δώσει αέρα νίκης στο κόμμα, προσπάθησε επιμελώς να την υπονομεύσει .
Πίεσε ,στην αρχή, οι εκλογές να γίνουν μέσα σε δύο βδομάδες από την ανακήρυξη των υποψηφίων (υποχρεώθηκε όμως να υποχωρήσει μετά την κατακραυγή από τον τύπο και τις αντιδράσεις των συνυποψηφίων του) ,αρνήθηκε να πάρει μέρος σε τηλεμαχίες που θα άνοιγαν μία συζήτηση για το μέλλον του κόμματος και θα έκαναν πιο σαφείς στον κόσμο της ΝΔ τις διαφορετικές απόψεις των υποψηφίων αρχηγών ενώ δεν δέχτηκε καν να υπάρξει συνεδρίαση της ΚΟ στην οποία οι βουλευτές να θέτουν πολιτικά ερωτήματα στους τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας.
Ουσιαστικά ο κ. Μεϊμαράκης – αντιλαμβανόμενος ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί αρχηγός εάν ψηφίσουν τα ελεγχόμενα κομματικά στελέχη της ΝΔ – προσπάθησε να αποτρέψει μία μαζική ανεξέλεγκτη διαδικασία που θα μπορούσε να αναδείξει στην πρώτη θέση οποιονδήποτε από τους τέσσερις υποψηφίους .
Είναι φανερό ότι η στάση αυτή του μεταβατικού αρχηγού δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτή εάν δεν την στήριζαν με το ένα ή τον άλλο τρόπο οι βαρόνοι της ΝΔ και οι μεγάλες οικογένειες του κόμματος που προτιμούν ένα προσωρινό πρόεδρο σήμερα για να προωθήσουν έναν από τους γόνους τους στην προεδρία του κόμματος αύριο.
Όμως μία απαξιωμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου θα εκλέξει έναν αδύναμο και χωρίς ισχυρή νομιμοποίηση Πρόεδρο ,σε ένα κόμμα που χρειάζεται αυτοπεποίθηση αφού έχει χάσει μέσα σε ένα χρόνο τρεις εκλογές!
Το ζητούμενο για την ΝΔ είναι να αναδείξει έναν αναβαπτισμένο από την λαϊκή ψήφο ισχυρό αρχηγό ο οποίος να μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα.
Ο κόσμος ,όμως δεν τρώει κουτόχορτο. Με μαγειρέματα, μεθοδεύσεις και οικογενειακές ίντριγκες η ΝΔ όχι μόνο δεν θα καταφέρει να εμπνεύσει τους πολίτες και να κερδίσει την εξουσία αλλά κινδυνεύει να απογοητεύσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο της και να διασπαστεί σε μικρότερα προσωπικά φέουδα.
Εκτός κι αν ο στόχος είναι να υπάρξει ένα μικρό νεοδημοκρατικό κόμμα – δεκανίκι στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να περάσουν πιο εύκολα τα όποια μέτρα.
Οι πολίτες, όμως, πρέπει να το ξέρουν.