Και άλλοι έχουν την ίδια άποψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο (φωτογραφία), ότι δηλαδή πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας ώστε να αναταχθεί η χώρα. Αυτό όμως είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης να χειριστεί τα μέτρα…
nnn
Αλλο όμως αυτό και άλλο πράγμα να ζητεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την αντιπολίτευση να διασφαλίσει την κυβερνητική σταθερότητα και δη αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού (την περασμένη Παρασκευή) στο Προεδρικό Μέγαρο.
nnn
Η σταθερότητα του σημερινού κυβερνητικού σχήματος είναι ευθύνη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας ή της αντιπολίτευσης.
nnn
Κατά τούτο η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρείται από πολιτική άποψη επικίνδυνη για τον θεσμό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως κομιστής παραγόντων και πολύ περισσότερο της κυβέρνησης. Αυτό είναι απαράδεκτο.
nnn
Οι περιβόητες «αρμοδιότητες κύρους» του Προέδρου της Δημοκρατίας ασκούνται υπέρ της χώρας και τότε μόνον νομιμοποιούνται. Αυτά πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, έμπειροι πολιτικοί και σας τα μεταφέρω με τη δέουσα ανησυχία. Ελπίζω σε κάποια απάντηση από το Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κρυφός έρωτας και η Ντόρα

Σεξιστική αλλά και ρατσιστική επίθεση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά καταγγέλλει ότι υπέστη η Ντόρα Μπακογιάννη και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας: «Μου επιτέθηκε σεξιστικά και ρατσιστικά και τον άκουγαν και δύο βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αντέδρασαν» είπε η Ντόρα. Τι ακριβώς όμως είχε συμβεί και βρίσκεται η Ντόρα στην κατάσταση να καταγγέλλει τον υπουργό Εξωτερικών ότι της επιτέθηκε σεξιστικά; Η βουλευτής της ΝΔ αμφισβήτησε το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών δίδασκε στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη προκαλώντας την αντίδρασή του. Και τότε ο κ. Κοτζιάς αντί άλλης απαντήσεως είπε: «Εχει απωθημένο έρωτα μαζί μου η κυρία Μπακογιάννη» και γυρνώντας προς αυτήν είπε: «Εχετε καταπιεσμένο έρωτα αλλά εγώ δεν θα ανταποκριθώ ούτε στην εχθρότητά σας». Και έγινε, όπως αντιλαμβάνεστε, το έλα να δεις. Μαθαίνω ότι η Ντόρα δεν θα αφήσει την επίθεση έτσι αλλά θα βρει έναν τρόπο να το μεταφέρει και στον Πρωθυπουργό.


Τα έχουν χαμένα οι «γαλάζιοι»

Ας πάμε τώρα στα νεοδημοκρατικά για τα οποία ουκ ολίγα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης άρχισαν πλέον να πιστεύουν, μετά τα όσα συνέβησαν, ότι το κόμμα βρίσκεται πιο κοντά στη διάσπαση παρά στη συμφωνία για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών. Και τα σενάρια, όπως καταλαβαίνετε, δίνουν και παίρνουν, ακόμη και ότι ένα μέρος του κόμματος (εάν υπάρξει τελικά διάσπαση) προτίθεται να συνταχθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία σε θέματα μείζονος στρατηγικής σημασίας, όπως το Ασφαλιστικό ή το αγροτικό. Βεβαίως όλα αυτά είναι σενάρια, αν πάει κανείς στη Βουλή και καθήσει να πιει έναν καφέ με νεοδημοκράτες βουλευτές αυτά ακούει και άλλα τόσα, όπως για παράδειγμα ότι ο Απ. Τζιτζικώστας ετοιμάζεται να κάνει νέο κόμμα παίρνοντας μαζί του και τον Μάκη Βορίδη. Φήμες, διαρροές ένα σωρό. Το περίεργο είναι ότι ορισμένοι υποψήφιοι της ΝΔ τα πιστεύουν αυτά και δίνουν απαντήσεις (μέσω κύκλων τους, όπως τώρα είναι της μόδας να κάνουν δηλώσεις). Για παράδειγμα, ο κ. Τζιτζικώστας μόλις πληροφορήθηκε τα περί ίδρυσης νέου κόμματος έσπευσε να πει (πάλι μέσω κύκλων): «Καλύτερα να κυβερνώ μια ολόκληρη παράταξη του 30% παρά ένα κόμμα του 5%». Τα έχουν χαμένα σας λέω…


Καραμανλής: «Αν θες να φύγεις φύγε»

Ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται στους συνομιλητές του ανήσυχος, προβληματισμένος αλλά και οργισμένος, όπως μου λένε. Εξοργίζεται ακόμη περισσότερο όταν κάποιοι από τους συνομιλητές του τον καλούν να κάνει κάτι, μια δήλωση, ας πούμε. Ο ίδιος (που η τελευταία φορά που έκανε δήλωση ήταν στις παραμονές του δημοψηφίσματος και έκτοτε δεν είπε το παραμικρό) θεωρεί ότι μια δήλωση εκ μέρους του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και αν κάνει κάτι (όποτε ο ίδιος αποφασίσει να κάνει) θα το κάνει συντεταγμένα και σοβαρά για το καλό της παράταξης. Μου λένε ακόμη ότι θέλει οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος «γελοιοποίησης της ΝΔ». Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια περί αποχώρησης ορισμένων και της δημιουργίας νέου κόμματος, το μόνο που λέει είναι ότι «όποιος θέλει να μείνει ας μείνει και όποιος θέλει να φύγει ας φύγει».


Σαμαράς: «Γιατί μου επιτίθεσαι, Βαγγέλη;»

Αμ ο Αντ. Σαμαράς; Δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα γιατί και πώς δέχθηκε τέτοια επίθεση «στα καλά καθούμενα» (όπως ειπώθηκε) από τον Ευ. Μεϊμαράκη. Το ίδιο δεν μπορούν να κατανοήσουν και πολλοί βουλευτές της ΝΔ που θυμούνται τον κ. Σαμαρά να προτείνει τον κ. Μεϊμαράκη για τη θέση του Προέδρου της Βουλής και εν συνεχεία να τον προτείνει ως μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ (και πιθανότατα τότε και ως υποψήφιο πρωθυπουργό): «Γιατί τέτοια επίθεση;» λένε και ξαναλένε, χωρίς κανείς να τους δώσει απάντηση.


Τζάκρη VS Ζωής

Επανέρχεται η Θεοδώρα Τζάκρη στο ζήτημα των διαδηλώσεων και επιτίθεται εναντίον της Ζωής, της Ραχήλ, αλλά και του Π. Λαφαζάνη: «Ανάπτυξη γίνεται με σχέδια, με φακέλους και πρόγραμμα και όχι με πορείες με μπροστάρηδες τους Λαφαζάνη, Ζωή και Ραχήλ» λέει.

HeliosPlus