Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ζητεί και μάλιστα επειγόντως ο Ι. Πανούσης (φωτογραφία) ώστε «να προλάβουν τα χειρότερα», όπως λέει, ενώ παράλληλα δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δέχεται πόλεμο από την κυβέρνηση, στον οποίο εμφανίζεται αποφασισμένος να απαντήσει: «Αν θέλουν πόλεμο, και φαίνεται ότι τον θέλουν με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, θα τον έχουν. Εγώ προσωπικά δεν θέλω πόλεμο, αλλά είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω». Ο κ. Πανούσης απάντησε μιλώντας σε συνεργάτες του στη μηνυτήρια αναφορά: «Από την οπτική γωνία του αριστερού βλέπω ότι εξελίσσεται επικίνδυνα αυτή η υπόθεση. Πιστεύω ότι έχει παγιδευτεί ο κ. Τσίπρας. Η μόνη δυνατή λύση είναι να τον συναντήσω, να του εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη και συμβαίνει, γιατί η κλιμάκωση της όλης υπόθεσης θα του βγει ολέθρια».
Ο πρώην υπουργός δεν μπορεί να κατανοήσει, όπως μου είπε, το γεγονός ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου πήγαν στον Αρειο Πάγο καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για «παραβίαση απορρήτου» με τη διαρροή της συνομιλίας του συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης. Απλώς σας αναφέρω ότι έχει ήδη αρχίσει «πόλεμος» με απρόβλεπτες εξελίξεις, αφού ο κ. Πανούσης λέει για αυτούς που πήγαν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά ότι είτε δεν γνωρίζουν νομικά είτε είναι άτομα αφελή. Αλλά δεν σταμάτησε εδώ…


Περί κατασκοπείας και άλλων τινών

Χαρακτηρίζει «ανόητες» τις όποιες αιχμές έχουν αφήσει εις βάρος του κυβερνητικά στελέχη περί… «κατασκοπείας» επειδή δήθεν έγινε διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ λέγοντας: «Ο Πρωθυπουργός με προέτρεψε να καταθέσω τις σοβαρές, όπως τις χαρακτήρισε, καταγγελίες στη Δικαιοσύνη, όπως και έπραξα. Τι είδους διαρροές λένε ότι έκανα; Και τα λένε όλα αυτά υποτίθεται αριστεροί;». Επιπλέον αναφέρει ότι οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ (που έγιναν με εντολή εισαγγελέως) με τις απειλές δεν στρέφονται εναντίον της πατρίδας αλλά εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του. Συνεπώς ποια κατασκοπεία; διερωτάται. Και καταλήγει με μια προειδοποίηση: «Να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος όλοι αυτοί που κλιμακώνουν τις επιθέσεις θα χάσουν».


Ισοδύναμα και… πύραυλοι

Θα πρέπει, μου έλεγαν πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, να αναγνωρισθούν οι φιλότιμες προσπάθειες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου για την εξεύρεση χρημάτων ώστε να ενισχύσει τον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και για την εξεύρεση ισοδυνάμων στα σκληρά μέτρα! Ναι, έτσι ακριβώς μου το μετέφεραν και μου αποκάλυψαν ότι τούτες τις ημέρες ο κ. Καμμένος βρίσκεται στο Ντουμπάι και στο Αμπου Ντάμπι και κατάφερε να πουλήσει στους Αραβες (φίλους και συμμάχους, όπως τους ονομάζει)… πυραύλους αέρος-αέρος! Πρόκειται για περισσεύματα οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία ξεφορτωθήκαμε με το αζημίωτο. Και επιπλέον ο υπουργός, όπως λέει, πέτυχε να εισπράξει για λογαριασμό του Πολεμικού μας Ναυτικού ανταλλακτικά φρεγατών αξίας 100 εκατ. ευρώ. Πώς; Αγνωστον! Βέβαια οι κακές γλώσσες (πάντοτε υπάρχουν και κακές γλώσσες, όπως για παράδειγμα… γαλάζιες) λένε: «Τι ισoδύναμα και πράσινα άλογα; Μήπως ψάχνει να βρει χρήματα ώστε να πληρώσει την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, γνωστότερων και ως…σαπάκια;».

Θολούρα στο μάτι Κουμουτσάκου

Αυτό που δεν έπραξε ως τώρα η Αστυνομία φαίνεται ότι το πράττει ο Γ. Κουμουτσάκος. Μαθαίνω ότι και με τη βοήθεια των συνεργατών του όχι μόνο ταυτοποίησε τους δράστες της επίθεσης που δέχθηκε (στην εκδήλωση για τους Ποντίους) αλλά γνωρίζει τα ονόματά τους, τη διεύθυνσή τους, τους χώρους όπου συχνάζουν, ακόμη και τον κομματικό προσανατολισμό τους. Και το ερώτημα που απευθύνει προς την Πολιτεία είναι: «Γιατί δεν τους συλλαμβάνουν ακόμη; Είναι τόσο δύσκολη η σύλληψή τους; Η αδράνεια σημαίνει απαξίωση πρωτίστως της Αστυνομίας και δευτερευόντως του κράτους. Νομίζω ότι θα ήταν τιμή για την Αστυνομία να τους συλλάβει» λέει. Τα χτυπήματα που δέχθηκε από τους «τραμπούκους» (όπως τους χαρακτηρίζει) του άφησαν πρόβλημα στο μάτι: «Εχω μια θολούρα, δεν βλέπω καλά από το αριστερό μου μάτι και πηγαινοέρχομαι στο Οφθαλμιατρείο». Οσο για την επικοινωνία που είχε όλο αυτό το διάστημα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκα τη σταμάτησε. Και ξέρετε γιατί; «Μου έλεγε συνεχώς «τώρα τους πιάνουμε, τώρα τους συλλαμβάνουμε, τώρα τους έχουμε στο τσεπάκι» και δεν έκανε τίποτα. Τι νόημα έχει να συνομιλώ πλέον μαζί του;» αναφέρει.
Το stop του Μουράτογλου

Μαθαίνω ότι ο Πάρις Μουράτογλου δεν ενδιαφέρεται πλέον για κανάλι ούτε καν θέλει να ακούσει πλέον (μετά τα όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό τοπίο και τις ασάφειες του νόμου) για απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού. Αφήστε που έμαθε ότι μπορεί ο νόμος να έχει προβλήματα με τους κοινοτικούς κανονισμούς. Ετσι η κυβέρνηση (διάβαζε Ν. Παππάς) βρίσκεται ακόμη στην αναζήτηση νέων επενδυτών. Αντιθέτως, μου λένε, έδειξε ενδιαφέρον ένας τούρκος επιχειρηματίας προκειμένου να αγοράσει περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό στη Θράκη. Οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη προχωρήσει, ωστόσο εν ο λόγω Τούρκος είχε ενδιαφερθεί και παλαιότερα να αγοράσει ολόκληρη επιχείρηση (πάλι στη Θράκη).

Πώς γίνεται προσέγγιση Λεβέντη- κυβέρνησης

Θα σας μεταφέρω τώρα πώς περιγράφει ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης τις προσπάθειες πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών να τον προσεγγίσουν, έτσι όπως ο ίδιος τις περιέγραψε σε βουλευτές του κόμματός του: «Εκτός από την χειραψία που είχα όταν άνοιξε η Βουλή με τον κ. Τσίπρα, τότε που μου είπε πόσο συγκινημένος είναι επειδή γνώρισα και δούλεψα μαζί με τον πατέρα του, δεν είχα καμία άλλη επαφή με τους κυβερνώντες. Ή μάλλον είχα δύο -τρεις φορές συνάντηση με τους Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά στις… τουαλέτες της Βουλής. Με έβλεπαν εκεί, με χαιρετούσαν φιλικά και ευγενικά και μου έλεγαν «Πρόεδρε, μια από αυτές τις ημέρες θα τα πούμε αναλυτικά». Μου το είπαν μια, μου του είπαν δυο, μου του είπαν τρεις, πάντα όταν με συναντούσαν στις τουαλέτες και μετά άκρα του τάφου σιωπή. Ούτε ζήτησαν να με συναντήσουν, ούτε τα είπαμε ποτέ». Αλλά ο Πρόεδρος των Κεντρώων έχει ακόμα ένα παράπονο: Γνωρίζει από παλιά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, εργάστηκαν ένα φεγγάρι μαζί και περίμενε κάποια στιγμή να τα πουν, αφού, όπως λέει είναι «ένας άνθρωπος και χάρηκε πολύ όταν ο Τσίπρας τον έβαλε υποψήφιο και εν συνεχεία τον έκανε υπουργό».

***

Αλλά ο Πρόεδρος Λεβέντης αποκάλυψε κι άλλα στους βουλευτές του. Τους είπε για παράδειγμα ότι είχε πρόσκληση από τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς να επισκεφθεί επισήμως την Αγκυρα: «Πρόσκληση κανονικήκαι επίσημη, που σημαίνει ότι θα δω Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Τουρκίας», έλεγε. Είχε όμως και δεύτερη πρόσκληση: Από τον Γκυ Φέρχοφσταντ να μιλήσει στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ελεγε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο, ειπώθηκαν τα «ψέματα» που λέει συνεχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους βουλευτές της για κούρεμα του χρέους: «Κανείς στην Ευρώπη κάνει λόγο για κούρεμα του χρέους. Το πολύ- πολύ να δώσουν παράταση πληρωμής τίποτα άλλο, αφού εφαρμόσουν πρώτα τις μεταρρυθμίσεις», έλεγε ότι του είπε ο κ. Φέρχοφσταντ.

HeliosPlus