Ηταν ενήμερος ή όχι ο Πρωθυπουργός για τις απειλές εναντίον του Ι. Πανούση; Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι ο πρώην υπουργός δεν ενημέρωσε κανέναν και ότι επέλεξε να μεταφέρει τις καταγγελίες του σε έναν συμβολαιογράφο. Να τι λέει όμως ο κ. Πανούσης: «Ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος. Δεν πήγα εγώ βεβαίως στο Μαξίμου να τον ενημερώσω, αλλά έστειλα με όλες τις αποδείξεις τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη». Και πώς είναι βέβαιος ότι ο διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό; ρωτήθηκε. Και ιδού τι απάντησε: «Οταν επέστρεψε ο κ. Ρουμπάτης από το Μέγαρο Μαξίμου, τον ρώτησα τι έγινε. Μου απάντησε ότι έδειξε όλα τα στοιχεία στον κ. Τσίπρα. Και η αντίδραση του Πρωθυπουργού, έτσι όπως μου την περιέγραψε ο διοικητής της ΕΥΠ, ήταν ότι έδειξε να αιφνιδιάζεται, να προβληματίζεται και να λέει ότι «αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε»»
«Οταν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει μην τον σκοτώσεις»
Ο κ. Πανούσης όμως δεν σταματά εδώ. Αφού λέει ότι θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, όπου τον κάλεσαν για κατάθεση (και «θα παραθέσω όλα τα στοιχεία» όπως λέει), αναφέρει και μία παροιμία: «Ακου να δεις, ξέρεις αυτή την παροιμία που λέει ότι «όταν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει μην τον σκοτώσεις». Αυτό συμβαίνει τώρα στην κυβέρνηση. Προσπάθησα να τους προστατεύσω, αλλά αυτοί έδωσαν γραμμή να στραφούν εναντίον μου. Επιχείρησα να τους δώσω μια λύση γι’ αυτό πήγα σε συμβολαιογράφο, αλλά αυτοί λειτούργησαν αμήχανα. Αλλο αμήχανα και άλλο έξυπνα, γιατί έγιναν όμηροι των προσπαθειών τους να σώσουν τις διάφορες ομάδες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ποιος το είπε; Ο Κατρούγκαλος; Δεν έχει σημασία…

Φυσιολογικό θεωρεί το μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκε και δέχεται από υπουργούς ο κ. Πανούσης. Μάλιστα όταν έμαθε τη δήλωση που έκανε ο Γ. Κατρούγκαλος εισερχόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο (χαρακτήρισε τις καταγγελίες Πανούση ως «αστυνομικό μυθιστόρημα»,) είπε «Ποιος το είπε; Ο Κατρούγκαλος; Ε, τότε, δεν έχει σημασία». Και γιατί νομίζετε ότι θεωρεί φυσιολογικές τις δηλώσεις υπουργών; Επειδή, όπως αναφέρει, εάν οι υπουργοί δεν στηρίξουν τη γραμμή που δίνει το Μαξίμου, τότε… χάθηκαν, εξαφανίστηκαν!
Δέσμευσαν περιουσία για τη λίστα Λαγκάρντ

Τα περιουσιακά στοιχεία (από ελληνικές τράπεζες μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ) ενός πασίγνωστου επιχειρηματία δέσμευσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Οπως μαθαίνω, την εντολή για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του εν λόγω επιχειρηματία έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς λόγω της εμπλοκής του στη λίστα Λαγκάρντ. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση αυτή είναι ότι ο επιχειρηματίας ελέγχεται και για άλλες υποθέσεις που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.


Η Σουλτάνα του Ελληνικού

Επειδή κάποιοι διορισμοί που γίνονται τελευταίως από την κυβέρνηση πολλές φορές κάποια συγγένεια κρύβουν, σας πληροφορώ ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο ΤΑΙΠΕΔ. Μου λένε λοιπόν ότι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικό ΑΕ τοποθετήθηκε η Σουλτάνα (Νανά) Σπυροπούλου. Την τοποθέτηση έκανε το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωσή του. Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι ο Αντ. Λεούσης. Ερώτηση: Τι σχέση όμως έχει με την κυρία Σπυροπούλου ο κ. Λεούσης, ο οποίος υπέγραψε την τοποθέτησή της στη νευραλγική θέση στην Ελληνικό ΑΕ; Συνεργάτης; Συμβία; Φίλη; Σύζυγος; Ή απλώς σχέση επαγγελματική; Πάντως, να ξέρετε ότι δεν γνωρίστηκαν και τώρα. Τώρα θα μου πείτε ότι η κυρία Σπυροπούλου (πολιτικός μηχανικός) διαθέτει τεράστια εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα, αφού επέβλεψε την κατασκευή δεκάδων οικισμών, την επισκευή εργατικών κατοικιών, τη μελέτη του Ολυμπιακού Χωριού κ.ά., συνεπώς, λένε, η τοποθέτησή της είναι αξιοκρατική.


Καθυστέρηση στο ΕΣΡ

Κανένας έως τώρα, όπως έμαθα, δεν έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς συνεχίζει τις βολιδοσκοπήσεις: «Το πιο πιθανό είναι ότι οι επενδυτές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους» μου είπε στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Αλλά πώς θα δείξουν ενδιαφέρον αφού ακόμη, παρά την εκδηλωθείσα (με δηλώσεις) πρόθεση του κ. Παππά «να τρέξουμε για τη συγκρότηση του ΔΣ του ΕΣΡ», δεν έγινε απολύτως τίποτε. Ολο πίσω πάει. Η κυβέρνηση θέλει ως πρόεδρο του ΕΣΡ τον Λαοκράτη Βάσση, καθηγητή και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, πλην όμως η τοποθέτησή του δεν ανακοινώνεται, γιατί περιμένουν τις εκλογές στη… ΝΔ. Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στη ΝΔ που περιμένει να εκλέξει νέο πρόεδρο για να αποφασίσει εάν συμφωνεί ή όχι, η δε ΝΔ ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση που δεν προχώρησε η συγκρότηση του ΔΣ του ΕΣΡ.



Η… ψείρα του Κυριάκου

Ισως να μην το προσέξατε αλλά ο Κυρ. Μητσοτάκης κυκλοφορεί ανάμεσα στους νεοδημοκράτες και στους φίλους της ΝΔ με μία… ψείρα. Πρόκειται για ασύρματο μικρόφωνο, από αυτά που έχουν οι παρουσιαστές στην τηλεόραση. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα αφενός να κινείται μέσα στον κόσμο, αφετέρου να ομιλεί εκτός χειρογράφου, σε αντίθεση, όπως λέει, με τον Απ. Τζιτζικώστα που για να πει το «ζήτω η ΝΔ» το διαβάζει από χειρόγραφο.

Οταν ο υπολογιστής εξέχει από το… έδρανο

Επεισόδιο με αφορμή τη στάση ενός εφέτη, μέλους της σύνθεσης που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στον Κορυδαλλό, σημειώθηκε την Τρίτη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών. Κατά την εξέταση του αστυνομικού Κ. Κοτσοβού, ξαφνικά παρενέβη ένας… δημοσιογράφος στη διαδικασία ρωτώντας αν ο συγκεκριμένος εφέτης προτίθεται να υποβάλει… ερωτήσεις στον μάρτυρα. Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη εξανέστη, «κύριε, διακόπτετε, ενοχλείτε, προσβάλλετε», του είπε. Η υπεράσπιση ζητούσε έντονα να μάθει ποιός τολμάει και παρεμβαίνει. Η στάση πάντως του συγκεκριμένου εφέτη, μου λένε, έχει προκαλέσει εντύπωση, καθώς δείχνει αποκομμένος από τη συνεδρίαση. Είναι διαρκώς σκυμμένος μπροστά στον υπολογιστή του (εξέχει από το έδρανο) και δεν σηκώνει το κεφάλι του ούτε κατά την εξέταση των μαρτύρων.


Ρατσιστικό το αίμα μόνον για Ελληνες

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα οποίο ήδη βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση. Και τούτο γιατί με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται (ανάμεσα στα άλλα) και με μια σειρά από διατάξεις όπως η συγκεκριμενοποίηση των αδικημάτων ρατσιστικής βίας, ενώ αυστηροποιείται και η δυνατότητα μετατροπής της ποινής. Κριτήριο για τον χαρακτηρισμό ενός εγκλήματος ως ρατσιστικού θα είναι τα χαρακτηριστικά βάσει των οποίων επελέγη το θύμα. Αλλά, έχει τη σημασία του και το Εθνικό Συμβούλιο Κατά Του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας που συγκροτείται με σκοπό τη χάραξη εθνικής στρατηγικής. Ο αποκλεισμός ομάδων είτε ατόμων λόγω φυλής ή σεξουαλικού προσανατολισμού από συσσίτια ή άλλες παροχές (π.χ. αίμα μόνον για Ελληνες, που επιδίδετο μετά μανίας το εθνικιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής), θα συνιστά πλέον προσβολή της τιμής του ατόμου που θίγεται και θα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

HeliosPlus