Ας δούμε τι σημαίνει στην πράξη το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Σταχυολογώ από τις πιο πρόσφατες αήθεις πράξεις ή παραλείψεις του.
  • Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση πέρασε εντελώς κρυφά διάταξη από την οποία ωφελήθηκαν 250 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Το κατήγγειλε το ΠαΣοΚ και ζήτησε τα ονόματά τους, πλην ματαίως. Ισως γιατί ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται ονόματα ευυπόληπτων κυρίων ή κυριών από τη γνωστή συνομοταξία των λαμογιών, όπως συμπέρανε ο συνάδελφος Γιώργος Παπαχρήστος («Τα Νέα», 23/10). Η κυβέρνηση ουδεμία απάντηση έδωσε. Ισως γιατί δεν ήθελε να αποκαλυφθεί ποια ήταν η προωθούμενη ταξική ψήφος που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
  • Κοινωφελή ιδρύματα που υποκαθιστούν το αδιάφορο κράτος στην ανθρωπιστική ευθύνη του τιμωρήθηκαν με την επιβολή ΕΝΦΙΑ που είχε δηλώσει ο κ. Τσίπρας κατηγορηματικά ότι καταργείται. Ετσι τα πολύτιμα Παιδικά Χωριά SOS και Το Χαμόγελο του Παιδιού θα στερηθούν τους πόρους από ακίνητα που προέρχονται από δωρεές φιλάνθρωπων ιδιωτών. Βλέπετε, έπρεπε να χρηματοδοτηθεί η επαναπρόσληψη των επίορκων υπαλλήλων-πελατών του δικηγορικού γραφείου του κ. Κατρούγκαλου που είχαν απολυθεί από το Δημόσιο (εφημερίδες 27/10).
  • Ο σύρων τον χορό του ηθικού πλεονεκτήματος κ. Κατρούγκαλος (διαπρέψας ως στέλεχος διαδοχικά ΚΚΕ, ΠαΣοΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ) τάσσεται μεν υπέρ της εφαρμογής του επάρατου Μνημονίου αλλά ταυτόχρονα όλοι οι πρώην συνεργάτες του στο δικηγορικό γραφείο του προσπαθούν να το ακυρώσουν με αλλεπάλληλες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Εσωτερικών. Ετσι, σύμφωνα με την ηθική της Αριστεράς, κάποιοι δικηγόροι-συνεργάτες του υπουργού Κατρούγκαλου πληρώνονται αδρά από το Δημόσιο για να διεκδικούν παχυλές αμοιβές ασκώντας αγωγές κατά του Δημοσίου που εκπροσωπεί ο υπουργός Κατρούγκαλος. Και αντιγράφω από «Το Βήμα» (25/10): «Εγώ πήγα στον (δικηγόρο) Κατρούγκαλο επειδή μας είπαν στο σωματείο ότι θα γίνει υπουργός και θα δικαιωθούμε (από το Συμβούλιο της Επικρατείας)». «Εμένα με συνέστησε η δικηγόρος μου Ευαγγελία Σάλτου (σύζυγος του πρώην υπουργού Δ. Στρατούλη, κορυφαίου ήδη στελέχους της ακόμα αριστερότερης Λαϊκής Ενότητας)». «Εμένα με έστειλε εκεί (στο δικηγορικό γραφείο Κατρούγκαλου) ο Γ. Ρωμανιάς». Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λειτουργεί και στα δικηγορικά γραφεία, σχολίαζε δηκτικά ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης. Και εγώ θαυμάζω: Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα όλα αυτά φυσικά.
  • Να προσθέσω εδώ ότι οι απολυθέντες επίορκοι υπάλληλοι που επέστρεψαν στις θέσεις τους είναι 466 και φυσικά χρειάζεται περαιτέρω αύξηση της φορολογίας για να πληρώνονται και προφανώς να συνεχίσουν παρανομούντες.
  • Και η αποθέωση της αριστερής ηθικής: Επανήλθαν μεν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με τα κόκκινα γάντια αλλά συνεχίζουν να πληρώνονται και τα συνεργεία καθαριότητας ταυτόχρονα με τις επαναπροσληφθείσες. Ετσι, καθώς περίσσευαν, έστειλαν μερικές και στο υπουργείο Δικαιοσύνης αναβαθμισμένες ως γραμματείς πια του ανεκτικού σε όλα υπουργού και καθηγητή κ. Παρασκευόπουλου! Ετσι το ετήσιο κόστος των καθαριστριών φούσκωσε από τα 2 στα 7 εκατ. ευρώ («Τα Νέα», 24/10). Σε ποιον θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος για να πληρώσουμε στο τριπλάσιο τις καθαρίστριες του ΣΥΡΙΖΑ;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ