Δεν ικανοποίησε πλήρως ακόμα και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του, όπως μαθαίνω, ο Απ. Τζιτζικώστας (φωτογραφία) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Τον μόνον ίσως που ενθουσίασε ήταν τον βουλευτή Ημαθίας Απ. Βεζυρόπουλο (τον άνθρωπο που τόσο πολύ στήριξε την υποψηφιότητά του στην ηγεσία του κόμματος), ο οποίος δεν κρατιόταν. Ορθιος (είναι και πανύψηλος) μόλις ο κ. Τζιτζικώστας ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει, χειροκροτούσε, σήκωσε το κινητό του και άρχιζε να τον… φωτογραφίζει και να φωνασκεί με αποτέλεσμα δυο-τρεις βουλευτές να του φωνάξουν «κάτσε κάτω, ψηλέ, αρκετά μας ζάλισες». Προηγουμένως ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μία αποτυχημένη προσπάθεια να προσελκύσει προς την υποψηφιότητά του την Αννα Καραμανλή (έχει ταχθεί υπέρ του Ευ. Μεϊμαράκη) αγκαλιάζοντας και ασπαζόμενος αυτήν, αφού όπως έλεγε τη γνωρίζει από τη Θεσσαλονίκη. Η Αννα όμως έμεινε πιστή στον κ. Μεϊμαράκη. Και όταν ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για περίπου δύο λεπτά, δεν είπε απολύτως τίποτα, στρογγυλεύοντας τα πάντα. Αυτή η ικανότητά ορισμένων πολιτικών να στρογγυλεύουν τα γεγονότα χωρίς να παίρνουν σαφή θέση, χωρίς σύγκρουση, θύμισε σε πολλούς γαλάζιους ένα ανέκδοτο, το οποίο ευθύς αμέσως σας παραθέτω.
nnn
Σε ένα απομακρυσμένο χωριό ζούσε ο Ζαφείρης, ένας νέος, κάπως άξεστος, με ελάχιστη μόρφωση και χωρίς τρόπους. Βρέθηκε λοιπόν σε κάποια στιγμή νύφη και για τον Ζαφείρη και οι φίλοι του συγχωριανοί άρχισαν να τον συμβουλεύουν πώς να κάνει καλή εντύπωση στο τραπέζι γνωριμίας με την οικογένεια της νύφης. «Να προσέχεις, να μη μιλάς πολύ, να μη θίξεις κανέναν, να τα λες όλα στρογγυλά» του είπαν. Απ’ όλα όσα τον συμβούλευσαν έμεινε χαραγμένη στη σκέψη του Ζαφείρη η λέξη «στρογγυλά». Ετσι στο τραπέζι όταν άνοιγε το στόμα του, μιλούσε για πιάτα, για κατσαρόλες, για τόπι, για πορτοκάλι, για πεπόνι και για όποιο άλλο αντικείμενο είχε σχήμα στρογγυλό.


Λιμενάρχης στα Καλάβρυτα

Καζάνι που βράζει (όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν) είναι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Θέλετε μερικά παραδείγματα; Ο φόβος ότι ο Ν. Νικολόπουλος θα μπορούσε να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και να αυτονομηθεί οδήγησε, μαθαίνω, σε τραγελαφικές καταστάσεις. Για να μη φύγει και απομείνουν οι ΑΝΕΛ με 9 βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία με 144, του έταξαν την αντιπροεδρία του κόμματος. Οι ΑΝΕΛ δεν έχουν αντιπρόεδρο και έτσι βρήκαν την ευκαιρία για να τον κατευνάσουν (καθότι απρόβλεπτος) να προτείνουν τη θέση στον κ. Νικολόπουλο, του οποίου, να σημειώσω, του είχαν τάξει προηγουμένως ότι θα γίνει υπουργός και μετά αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Νικολόπουλος απάντησε στον Π. Καμμένο ότι είναι σαν του λέει να γίνει «λιμενάρχης στα Καλάβρυτα» και απέρριψε την πρόταση. Υποσχέθηκε όμως στον κ. Καμμένο ότι δεν πρόκειται να φύγει από την ΚΟ, αλλά θα ψηφίζει ό,τι και όπως θέλει. «Μπορείς να το αντέξεις αυτό;» τον ρώτησε. Ο κ. Καμμένος είπε ότι θα το αντέξει και πολύ συγκινήθηκε που ο κ. Νικολόπουλος δεν πρόκειται να φύγει από την ΚΟ και θέλησε να τον ανταμείψει. Πώς; Με το να του δώσει το γραφείο του Βύρωνα Πολύδωρα, που βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία των ΑΝΕΛ και που ο κ. Καμμένος κατέφερε να το πάρει, αφού η Ζωή έβγαλε τον κ. Πολύδωρα από το Κοινοβούλιο.
nnn
Και ενώ συνέβαιναν τέτοια… «κοσμοϊστορικά» πράγματα με τον κ. Νικολόπουλο, δημιουργήθηκε ξαφνικά ένα άλλο θέμα. Οχι μόνο δεν δόθηκε σε κανέναν το γραφείο του κ. Πολύδωρα, αλλά πέταξαν έξω από το γραφείο της και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η κυρία Χρυσοβελώνη είναι μια άλλη τραγική ιστορία. Της έταξαν ότι θα την κάνουν γενική γραμματέα Παιδείας και δεν την έκαναν, εν συνεχεία της έταξαν ότι θα την κάνουν υφυπουργό και δεν την έκαναν, της είπαν να επικοινωνήσει με την Ολγα Γεροβασίλη για να την τοποθετήσει γενική γραμματέα Ενημέρωσης και η Ολγα της είπε «έχουμε γραμματέα. Για εσένα δεν μου είπε κανένας τίποτα. Συνεννοήσου πρώτα με τους δικούς σου». Και πήγε να συνεννοηθεί και είδε στο γραφείο της στη Βουλή κάτι μαύρες σακούλες των σκουπιδιών. Ρώτησε τι είναι αυτές και την πληροφόρησαν ότι θα βάλουν τα πράγματά της μέσα γιατί… μετακομίζει.
Με… οδηγό για ψώνια στο Κολωνάκι

Ηταν περίπου μεσημέρι Τετάρτης και σε πεζοδρόμιο της οδού Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, δίπλα από τη «Λυκόβρυση», παρκάρει κάπως άτσαλα και βιαστικά μία μαύρη Audi (A4) με φιμέ τζάμια. Μία κυρία βγαίνει από το πίσω κάθισμα και κατευθύνεται ακριβώς απέναντι σε ένα κατάστημα με «μοδάτα» αθλητικού τύπου παπούτσια πολυτελείας. Η απόσταση που είχε να διανύσει από το Α4 έως το κατάστημα ήταν δεν ήταν δέκα μέτρα. Ο οδηγός παραμένει στο αυτοκίνητο με τη μηχανή αναμμένη, αδιαφορώντας εάν εμποδίζει το πέρασμα των πεζών από το πεζοδρόμιο. Εμεινε εκεί περί τα δέκα λεπτά έως ότου η κυρία (που ήταν απλά και λιτά ντυμένη) εμφανίζεται με δύο πακέτα παπούτσια στο χέρι. Μπαίνει και πάλι στο πίσω κάθισμα και ο οδηγός ελευθερώνει επιτέλους το πεζοδρόμιο και ο κόσμος που βρισκόταν εκεί έμεινε με πολλές απορίες. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή η κυρία που πήγε με οδηγό να ψωνίσει παπούτσια στο Κολωνάκι είναι σύζυγος γνωστότατου πολιτικού (ας μην πω άλλα).

Το βάρος του Τσακαλώτου

Δεν είναι το κόκκινο σακίδιο με το… πιθηκάκι μπρελόκ, που δεν αποχωρίζεται ποτέ ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Ευ. Τσακαλώτος, αλλά η λάμψη …δια της απουσίας του από την συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, που θάμπωσε τους βουλευτές που αναρωτιόνταν «μα πού χάθηκε ο Ευκλείδης;». Η αλήθεια είναι ότι έλειπε από την διήμερη κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών όπου το βάρος σήκωσαν οι Τρ. Αλεξιάδης και Γ. Χουλιαράκης. Ο ίδιος εμφανίστηκε άνετος, όπως πάντα, για λίγο το βράδυ της Τετάρτης και όταν τα κόμματα ζήτησαν διευκρινίσεις για κάποιες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου πολύ απλά εκείνος τους ενημέρωσε ότι ζήτησε αρμοδίως πληροφόρηση για τα θέματα αυτά προκειμένου να απαντήσει αλλά δεν του είχε δοθεί ακόμα. «Τι να κάνω τώρα;», διερωτήθηκε και αποχώρησε… Πρωτόγνωρα πράγματα σίγουρα θα πείτε…

Τα 25 χρόνια αντιπολίτευση

Πάντως στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε και μίλησε. Και μάλιστα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος έσυρε τα εξ αμάξης στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που έφερε και όσα έπονται, χωρίς, ωστόσο να του απαντήσει για λογαριασμό του Πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού δεν δίστασε να επιτεθεί στον βουλευτή της ΝΔ Κ. Τασούλα ψέγοντάς τον για …έλλειψη χιούμορ. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «όσο βρισκόμασταν επί δυόμισι χρόνια στην αντιπολίτευση…» και στο σημείο αυτό ακούστηκε η φωνή του κ. Τασούλα από κάτω που του φώναξε: «Δεν ήσασταν δυόμισι χρόνια αλλά 25 χρόνια στην αντιπολίτευση!». Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του και του είπε: «Αρχίσατε τώρα τις εξυπνάδες. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να νομίζει κάποιος ότι έχει χιούμορ ενώ δεν έχει. Κι αυτό είναι ένα σφάλμα που σας χαρακτηρίζει». Περιττό να σας πω ότι ο κ. Τασούλας το καταδιασκέδασε…

Ποιους θέλει να… καταπιεί ο Λεβέντης

Τον στρατηγικό του στόχο αρχίζει σιγά- σιγά να ξεδιπλώνει ο Βασ. Λεβέντης. Η Ενωση Κεντρώων ήρθε για να παραμείνει λέει με τη σημείωση ότι στόχος του είναι να επεκταθεί εντός της Βουλής: «Θέλω σε λίγο να καταπιώ το ΠαΣοΚ και το Ποτάμι», λέει συχνά για να συμπληρώσει ειδικά για το Ποτάμι ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης: «Τι Κέντρο λένε ότι είναι. Το κόμμα μου είναι η ανερχόμενη δύναμη του Κέντρου» αναφέρει. Προς το παρόν ο κ. Λεβέντης δίνει καθημερινώς μάχη για να εγκατασταθεί στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου για ιστορικούς λόγους, όπως αναφέρει, αφού παλαιότερα αυτό το γραφείο το χρησιμοποιούσε και ο «Γέρος της Δημοκρατίας».

HeliosPlus