Κάλεσαν στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές τους αναξιοπαθούντες, ήτοι συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, Ρωσοπόντιους, ανθρώπους δηλαδή που τους μαστίζει η κρίση, για να ακούσουν οι βουλευτές τη γνώμη τους αλλά και τις προτάσεις τους για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, όπως προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο. Και κάποια στιγμή φώναξαν στο βήμα τον Δημητράκη (Τράκη) Γιαννακόπουλο (φωτογραφία) όχι ως αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας, αλλά ως εκπρόσωπο του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΑΦΕ) και συνέβησαν ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω. Πρώτα απ’ όλα να σημειώσω ότι μόλις φώναξε ο προεδρεύων των επιτροπών, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γερ. Μπαλαούρας, τον κ. Γιαννακόπουλο ως ΣΑΦΕ, πετάχτηκε ο γαλάζιος βουλευτής Χρ. Κέλλας να πει «τι, άλλαξε ο ΠΑΟ όνομα και ονομάζεται τώρα ΣΑΦΕ;», κάνοντας τους υπόλοιπους βουλευτές όλων των κομμάτων να χαμογελάσουν, όχι όμως και τον κ. Γιαννακόπουλο.
nnn
Σοβαρός, φρεσκοξυρισμένος, φορώντας γραβάτα, ο κ. Γιαννακόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του πολιτικού συστήματος που κατέστρεψε το ελληνικό φάρμακο, είπε ότι εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα μείνουν 11.000 οικογένειες στον δρόμο, αλλά δεν έμεινε εκεί. Καταλόγισε ευθύνες και στον Αντ. Σαμαρά και στον Α. Λοβέρδο, αλλά και στον κ. Στ. Παπασταύρου, ζητώντας μάλιστα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για όσα αρνητικά συνέβησαν στο φάρμακο: «Πρόβα πολιτικού» είπαν ορισμένοι βουλευτές που τον άκουγαν έτσι να καταφέρεται λάβρος κατά του πολιτικού συστήματος, ζητώντας επίσης να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή και κάποιος Ντέιβιντ Χάρις. Τώρα θα πείτε ποιος είναι αυτός και πού τον θυμήθηκε; Πρόκειται για έναν αμερικανοεβραίο καθηγητή, φίλο του Αντ. Σαμαρά, που είπε στον τότε πρωθυπουργό «τελειώστε με τη Χρυσή Αυγή» Βεβαίως ο κ. Γιαννακόπουλος δεν είπε κουβέντα για τη χρησή εποχή του φαρμάκου και τα κέρδη που αποκόμισαν οι φαρμακοβιομηχανίες και η δική του εταιρεία. να σημειώσω ακόμα ότι ο προηγούμενος που εμφανίστηκε στη Βουλή κάνοντας συστάσεις προς τους πολιτικούς ήταν ο επιχειρηματίας κ. Βγενόπουλος.
Φλαμπουράρης Vs Ζωής

«Οταν με πληροφόρησαν ποια κρυβόταν πίσω από την επίθεση που δέχθηκα προεκλογικώς και που δέχομαι τώρα, δεν πίστευα στα αφτιά μου». Αυτά έλεγε σε ένα «πηγαδάκι» βουλευτών ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, ο οποίος χαρακτήρισε «αστειότητες» όσα του καταμαρτυρούν με το «πόθεν έσχες», αφού έτσι κι αλλιώς το δήλωσε. Οταν ρωτήθηκε ποια νομίζει ότι κρύβεται πίσω από την «περιπέτειά του» μου είπαν ότι έκανε λόγο για «καταστάσεις Κωνσταντοπούλου», ενώ όσοι τον άκουγαν του έλεγαν ότι φεύγοντας η Ζωή από τη Βουλή πήρε μαζί της φακέλους, αρχεία από το «πόθεν έσχες», δικογραφίες καθώς και σκληρούς δίσκους. Το θέμα είναι εάν ο κ. Φλαμπουράρης θελήσει να καταγγείλει με στοιχεία και δημοσίως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι βρίσκεται πίσω από τις κατηγορίες για το «πόθεν έσχες».
Μετακομίσεις στο Μαξίμου

Επανέρχεται η παλαιά (προ των εκλογών) χωροταξία στο Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί πιθανόν να μην το ξέρετε, αλλά στις 20 ημέρες της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπήρξαν ορισμένες χωροταξικές αλλαγές. Για παράδειγμα, ο υπηρεσιακός εκπρόσωπος Τύπου Ρ. Μορώνης μετακόμισε από το πρώτο υπόγειο του Μαξίμου (όπου συνήθως έχουν τα γραφεία τους οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι) στο ισόγειο του Μεγάρου για να βρίσκεται δίπλα στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό. Η Ολγα Γεροβασίλη δεν θέλει όμως ισόγειο και προτιμά το υπόγειο και έτσι μετακομίζει αυτές τις ημέρες στο παλαιό της γραφείο. Ακόμα, επανέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου το γραφείο του Αλ. Φλαμπουράρη ως υπουργού Επικρατείας, ο οποίος ίσως να είναι και ο μοναδικός υπουργός με δύο γραφεία. Ενα στο Μέγαρο Μαξίμου και ένα στη Βασ. Σοφίας, απ’ όπου συντονίζει το κυβερνητικό έργο.


Υπαστυνόμος Ευρυδίκη

Γέμισε από γάλλους μυστικούς αστυνομικούς την Τετάρτη η Βουλή. Πρόκειται για την ασφάλεια του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα για να επιθεωρήσει τους χώρους όπου πρόκειται να μεταβεί ο κ. Ολάντ. Συναντήθηκαν με τους έλληνες συναδέλφους τους, της Φρουράς στη Βουλή και συζήτησαν τα πάντα. Από πού θα έρθει ο γάλλος πρόεδρος, σε ποιες αίθουσες θα περιηγηθεί, πού θα καθήσει, ποιοι θα είναι δίπλα του και πολλά άλλα. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι κάθε φορά που έρχεται γάλλος πρόεδρος στην Ελλάδα και ομιλεί στη Βουλή των Ελλήνων το ίδιο συμβαίνει. Το ίδιο συνέβη και με τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή έχοντας δίπλα του έναν γενειοφόρο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που κρατούσε συνεχώς ένα βαλιτσάκι. Ηταν οι κωδικοί ενεργοποίησης των πυρηνικών όπλων της Γαλλίας, τους οποίους μόνο ο εκάστοτε πρόεδρος γνωρίζει. Το ίδιο βαλιτσάκι θα εμφανιστεί και πάλι στη Βουλή. Να σημειώσω επίσης ότι γενικά καθήκοντα ασφάλειας του γάλλου προέδρου θα έχει η υπαστυνόμος Ευρυδίκη Σ. Μια πανύψηλη, κατάξανθη και ωραιοτάτη αξιωματικός της Αστυνομίας, η οποία και ομιλεί απταίστως τη γαλλική γλώσσα.


Το αρχοντόπουλο που είναι και πριγκιπόπουλο

Οταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης αφηγείται τις κατά διαστήματα συναντήσεις που έχει με τους υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ είναι πολιτικό γεγονός. Θέλετε ένα παράδειγμα; Σε μία από τις συναντήσεις του με τον Απ. Τζιτζικώστα έγινε λόγος περί οικογενειοκρατίας. Ο κ. Κακλαμάνης του είπε να μην παριστάνει το λαϊκό παιδί γιατί είναι αρχοντόπουλο και πριγκιπόπουλο, αφού ως γνωστόν ο κ. Τζιτζικώστας προέρχεται από παλαιά πολιτική οικογένεια. Και τι νομίζετε ότι του απάντησε ο περιφερειάρχης; «Και ποιοι το ξέρουν αυτό;». Και η συζήτηση έληξε εκεί.

Η γαλήνη του Τσίπρα

Τρεις ώρες συζήτηση δεν είναι και λίγες. Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συνέφαγαν το μεσημέρι της Τετάρτης και συζητούσαν επί τρίωρο, επιβεβαιώνοντας έτσι την θερμή και λειτουργική σχέση που έχουν οι δύο άνδρες από το 2011: «Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός βρίσκει γαλήνη», μου έλεγε ένας εκ των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα. Το μενού πλούσιο (για Τετάρτη). Λευκό φρέσκο ψάρι (φαγκρί), πράσινη σαλάτα, θαλασσινά και λευκό κρασί πρόσφερε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππάς που τον συνόδευε. Αν και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο για να λύσουν όλα τα θέματα δεν συζητήθηκε το θέμα των θρησκευτικών και του τρόπου διδασκαλίας στα σχολεία και το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα. Αποφασίστηκε όμως ότι όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν να επιλύονται με συναίνεση και διάλογο, γιατί, όπως ειπώθηκε, προέχει το συμφέρον του λαού και κατά δεύτερον η Εκκλησία να συνεχίσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο με συσσίτια και άλλες δράσεις προς τις ευπαθείς ομάδες.

Ο ασπασμός της δεξιάς

Δεξίωση για τη νατοϊκή δύναμη που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη παρέθεσε ο δήμαρχος Ι. Μπουτάρης και συνέβησαν ορισμένα αξιοπερίεργα πράγματα. Πρώτα απ΄όλα μόλις εισήλθε στην αίθουσα δεξιώσεων του δημαρχείου ο Μητροπολίτης κ. Ανθιμος, ο κ. Μπουτάρης έσπευσε (σχεδόν τρέχοντας) να του ασπαστεί την δεξιά χείρα. Ο σεβασμιότατος δεν έδειξε να έκπληξη, χαμογέλασε και τον ευλόγησε! Ετσι οι σχέσεις των δύο ανδρών που έχουν περάσει από αντιπαραθέσεις, αντιθέσεις κτλ, φαίνεται με τον ασπασμό της δεξιάς να ομαλοποιούνται. Δεύτερον δεν νοείται συγκέντρωση νατοϊκών αξιωματικών χωρίς να υπάρξει διαδήλωση από αριστερές οργανώσεις έξω από το δημαρχείο που φώναζαν το γνωστό σύνθημα «Εξω το ΝΑΤΟ». Οχι για «Εξω από την ΕΕ» δεν φώναξε κανείς. Ο δήμαρχος πρόσφερε στους προσκεκλημένους του λευκό κρασί και σνακ, όπως τσιπς, «μπόμπες», τυριά σε κύβους, κριτσίνια και άλλα τέτοια. Α, να μην ξεχάσω παίχτηκε και κάποιο σχετικό βίντεο, το οποίο οι πάντες παρακολούθησαν με προσήλωση.

HeliosPlus