Επιβιβάστηκε στο μεταγωγικό C-130, τον προσκάλεσε τιμής ένεκεν ο κυβερνήτης να έρθει στο κόκπιτ και κάθησε στη θέση του συγκυβερνήτη την ώρα που το αεροσκάφος πετούσε προς την Αλεξανδρούπολη, όπου διεξάγεται η διακλαδική άσκηση «Παρμενίων». Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία), συγκυβερνήτης σε μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε και άλλα μέλη της κυβέρνησης (και τον Ν. Παππά), αλλά και στρατιωτικούς. Για όλα αυτά είχε φροντίσει το γραφείο του Π. Καμμένου. Και για το εντυπωσιακό flying jacket (που το αγόρασαν από κατάστημα στρατιωτικών ειδών της οδού Ακαδημίας). Και για το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας (ιπταμένου) όπου αναγραφόταν το όνομα του κ. Τσίπρα με την ιδιότητά του «Πρωθυπουργός» (το οποίο αγοράστηκε από το εμπόριο αντί 50 ευρώ) και όλα τα σχετικά. Του έδωσαν και τα ακουστικά, όχι βεβαίως για ενδοεπικοινωνία, αλλά για να τον προστατέψουν από τον θόρυβο. Ολοι οι μη στρατιωτικοί που επιβιβάζονται στα C-130 θυμούνται τους χαρακτηρισμούς του Χρ. Σαρτζετάκη: «Αβολα, θορυβώδη, ενεργοβόρα».
nnn
Ο έμπειρος κυβερνήτης του C-130, με το που εισήλθε ο Πρωθυπουργός στο κόκπιτ, ανέλαβε χρέη ιπτάμενου ξεναγού, δείχνοντας στον κ. Τσίπρα τον αυτόματο πιλότο, το σύστημα προσγείωσης, το ραντάρ και το πώς λειτουργούν τα πτερύγια στις μανούβρες. Μια-δυο φορές ο Πρωθυπουργός περιεργάστηκε κάποια από τα δεκάδες κουμπιά που βρίσκονται στο ταμπλό του «Ηρακλή», υπό το άγρυπνο μάτι του κυβερνήτη. Η αποστολή ωστόσο εξετελέσθη. Βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες και ο κ. Τσίπρας πλούτισε το άλμπουμ του με φωτογραφία συγκυβερνήτη. Αλλά μη σας παραξενεύει αυτό…
nnn
Δεν συμβαίνει μόνον στην Ελλάδα, συμβαίνει και στις καλύτερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές πολιτικές οικογένειες. Πρωθυπουργοί, πρόεδροι, βουλευτές και κυρίως υπουργοί Αμυνας έχουν και από μια φωτογραφία ως… πιλότοι. Προφανώς θα νομίζουν ότι τέτοιου είδους φωτογραφίες προσθέτουν στο πολιτικό τους προφίλ. Να σκεφτείτε ότι π.κ. (προ κρίσεως) πρωθυπουργοί (όπως ο Κ. Μητσοτάκης) πέταξαν με F-16 ή με Μιράζ 2000. Σχεδόν όλοι οι υπουργοί Αμυνας πέταξαν τότε με αυτό. Ορισμένοι μάλιστα πρώην στρατιωτικοί (όπως ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος) πετούσαν μόνοι τους, χωρίς συνοδεία. Αλλοι (όπως για παράδειγμα ο Α. Τσοχατζόπουλος) πετούσαν για να… δοκιμάσουν, όπως δήλωναν, τα οπλικά συστήματα ή για να διαπιστώσουν ότι τα λεφτά του λαού δεν πήγαν χαμένα! Μαζί με αυτούς πετούσαν και δημοσιογράφοι και μάλιστα κατόπιν κληρώσεως. Ο σημερινός υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος συνεχώς πετά με πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι συνεργάτες του τον έχουν ακούσει να λέει υπερηφάνως ότι «αυτός ήταν ο πιλότος που τους έφερε στο μεγαλύτερο μέρος τη διαδρομής από τη Ρωσία» (με τον αυτόματο πιλότο εν λειτουργία, προφανώς). Ο Δ. Αβραμόπουλος επιδεικνύει με καμάρι φωτογραφίες του με αμερικανικού τύπου flying jacket. Κάποια στιγμή ωστόσο μ.κ. (μετά κρίσεως) όλα αυτά σταμάτησαν. Αλλά ξαφνικά, μεσούσης της κρίσεως, ξανάρχισαν. Και άρχισαν πάλι να πετούν υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι…
ΝΔ: Μια ωραία ατμόσφαιρα

Δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να παίρνετε τοις μετρητοίς όλα όσα δηλώνουν οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ, ότι δηλαδή τους ενδιαφέρει πρωτίστως η ενότητα της παράταξης και η διεύρυνσή της. Τέτοια εικόνα ωστόσο δεν δίνουν στις μεταξύ τους συσκέψεις. Θα σας αποκαλύψω φέρ’ ειπείν τι έγινε στην τελευταία και ίσως πιο κρίσιμη (την Πέμπτη το βράδυ) σύσκεψη της Εφορευτικής Επιτροπής, που έγινε στον 3ο όροφο των γραφείων της ΝΔ, στη Συγγρού. Κάθε άλλο παρά ενωτικό ήταν το κλίμα. Αρχισε με παρατηρήσεις του Αθ. Δαβάκη προς τον Σάκη Ιωαννίδη (της ΟΝΝΕΔ) επειδή κάπνιζε αρειμανίως, συνεχίστηκε με φράσεις του τύπου «μη μιλάς εσύ, δεν έχεις ιδέα από πολιτική», κλιμακώθηκε με απειλές εκ μέρους του Ι. Τραγάκη ότι «δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να φύγει από εδώ μέσα εάν δεν καταλήξουμε στην ημερομηνία των εκλογών» και ολοκληρώθηκε με τη φωνή του… Απ. Τζιτζικώστα να λέει «κάντε ό,τι θέλετε, φτάνει να τελειώνουμε».
nnn
Τώρα, θα πείτε, πού βρέθηκε ο κ. Τζιτζικώστας στη Συγγρού, την ώρα μάλιστα που εγκαινίαζε δόξη και τιμή τα υπερπολυτελή γραφεία του στην οδό Πανεπιστημίου; Δεν ήταν εκεί, αλλά ακούστηκε η φωνή του. Και αυτό έγινε από… απροσεξία της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Τι είχε συμβεί; Η κυρία Ασημακοπούλου επικοινωνούσε συνεχώς τηλεφωνικώς με τον κ. Τζιτζικώστα και τον ενημέρωνε για την όλη διαδικασία. Κάνοντας όμως λάθος χειρισμό πάτησε στο iphone την ανοιχτή ακρόαση και έτσι οι πάντες στην αίθουσα άκουσαν τις οδηγίες που της έδινε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Πληροφορήθηκαν (από πρώτο χέρι) ότι συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος στα εγκαίνια των γραφείων και ότι ήταν εκεί και ο Κώστας Ζουράρις. Κι όμως η ένταση δεν αποφεύχθηκε. Οι εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων, ο Στέφος Σταμούλης (του Αδ. Γεωργιάδη), ο Τάσος Γαϊτάνης (του Κυρ. Μητσοτάκη) και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (του Απ. Τζιτζικώστα) κατηγορούσαν τον εκπρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη Θ. Αμπατζόγλου ότι ο κ. Μεϊμαράκης χρησιμοποιεί το κόμμα για την προεκλογική του εκστρατεία, κατηγορίες που απέρριψε αμέσως ο κ. Αμπατζόγλου ως αβάσιμες και με την υπόδειξη ότι το κόμμα χρησιμοποιείται από τον κ. Μεϊμαράκη στη μάχη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (ήταν και η πρώτη και τελευταία φορά που ακούστηκε ο… ΣΥΡΙΖΑ).

HeliosPlus