Δεν μπορεί ο Ευ. Μεϊμαράκης (φωτογραφία) με τίποτε να ξεχάσει τον χαρακτηρισμό «υπόδικος» που του έχει αποδοθεί σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση (στο debate) από τον Π. Καμμένο. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν αυτός που έβαλε τον Καμμένο να τον αποκαλέσει «υπόδικο» στο μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Αυτόν τον χαρακτηρισμό δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό του. Θέλετε ένα παράδειγμα; Περιφερόμενος στους διαδρόμους της Βουλής (λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία), ο κ. Μεϊμαράκης συνάντησε τυχαίως στο καφενείο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφο Γ. Κυρίτση. Τον χαιρέτησε (όπως χαιρετούσε κάθε έναν που έβρισκε μπροστά του), αλλά ο κ. Κυρίτσης είχε, φαίνεται, όρεξη για κουβέντα. Τι ήθελε να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρθηκε καλά στον κ. Μεϊμαράκη, ότι δεν τον «χτύπησε» και διάφορα άλλα;
nnn
Ο πρόεδρος της ΝΔ, με το στυλ του «σαράντα χρόνια φούρναρης στην πολιτική», που γνωρίζει τα πάντα και τους πάντες, άστραψε και βρόντηξε. Ακολούθησε ένας οχετός ύβρεων (που δεν μπορώ δυστυχώς να τους μεταφέρω, λόγω του νόμου περί Τύπου και επειδή αυτή τη στήλη διαβάζουν και παιδιά) από τον κ. Μεϊμαράκη, όχι προς τον κ. Καμμένο (που τον βάφτισε «υπόδικο») αλλά προς τον κ. Τσίπρα. Ματαίως ο κ. Κυρίτσης προσπαθούσε να του εξηγήσει, αλλά ο κ. Μεϊμαράκης του είπε (αφαιρώ από τις φράσεις τα βαριά… γαλλικά): «Ακου να δεις, εάν δεν έβαλε τον Καμμένο ο Τσίπρας, γιατί δεν έκανε μια διαρροή για να πει ότι δεν ήταν αυτός;». Και με οργίλο ύφος συνέχισε: «Περιμένω και τώρα τη διαρροή από το Μαξίμου ότι δεν έχει σχέση ο Τσίπρας. Για εμένα το θέμα είναι σοβαρό. Αν δεν υπάρξει αποκατάσταση τότε θα χτυπώ τον Τσίπρα όπου κι αν τον βρω». Και αποχώρησε.


Επαιζαν στο… πόκερ τον αρχηγό

Την ίδια ώρα στο Εντευκτήριο βουλευτών (που ήταν γεμάτο από πρώην βουλευτές, συνεργάτες βουλευτών και υπουργών, αιθέριες υπάρξεις με 12ποντα παπούτσια που ουδόλως ενδιαφέρονταν για τις προγραμματικές δηλώσεις, παρά μόνον για δημόσιες σχέσεις και πώς θα παραγγείλουν μέσα στην πολυκοσμία ουίσκι, βότκα, τοστ και πατατάκια) ο Μάκης Βορίδης (σε χαλαρή διάθεση) διοργάνωνε μια παρτίδα πόκερ για το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Ρωτούσε δηλαδή τους αναποφάσιστους βουλευτές σε ποιο στρατόπεδο ανήκουν: «Εσύ αποφάσισες;» ρώτησε τη Μαρία Αντωνίου, η οποία απάντησε με τη λέξη «δικαίωμα». «Εσύ ποιον θα στηρίξεις;» είπε στον Χρ. Κέλλα, ο οποίος απάντησε με τη λέξη «ντούκου». Σε έναν άλλον όταν τον ρώτησε με ποιον είναι του απάντησε… «τον βλέπω» και ένας άλλος σηκώθηκε εκνευρισμένος και έφυγε λέγοντας «πάω πάσο».


Το μυστικό της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Ο Κ. Τασούλας δεν ήθελε ούτε τοστ, ούτε αραβική πίτα από το καφενείο της Βουλής. Ως δεξιός βουλευτής σταθερών αρχών και αξιών, σνόμπαρε (όπως κάνει συνήθως) και το εστιατόριο της Βουλής που σέρβιρε την Τετάρτη το βράδυ γκουρμέ γεύματα, όπως ανάμεικτη σαλάτα με σολομό, φύκια, σουσάμι, βινεγκρέτ από σόγια (αξίας 7 ευρώ) ή σαλάτα με πορτοκάλι, ξηρούς καρπούς, ψητό μανούρι και σος ροδιού (αξίας 6,90 ευρώ) και ήθελε κάτι πιο αριστοκρατικό και κλασικό. Βεβαίως στα αριστοκρατικά δεν πας μόνος, έστω και εάν εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς. Πρότεινε λοιπόν στις δύο φίλες Αννα Καραμανλή και Φωτεινή Αραμπατζή να τους κάνει το τραπέζι στο πολυτελές δώμα της «Μεγάλης Βρεταννίας»: «Πάμε να φάτε τις σαλάτες εκεί, με θέα την Ακρόπολη, για να συζητήσουμε και πώς να στηρίξουμε τον Μεϊμαράκη» τους είπε: «Εγώ κερνάω». Και οι δύο πετάχτηκαν από τις θέσεις τους και τον ακολούθησαν. Αλλά όταν έφθασαν εκεί τους περίμεναν εκπλήξεις. Στο μπαρ του εστιατορίου κάθονταν και συζητούσαν χαμηλόφωνα η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Β. Κικίλιας και όταν τους είδε ο κ. Τασούλας, ζήτησε από τον σερβιτόρο να τους δώσει τραπέζι κάπου μακριά από αυτούς! Και δεύτερον, το εστιατόριο ήταν γεμάτο γιαπωνέζους τουρίστες, τους οποίους ο κ. Τασούλας (μεταξύ αστείου και σοβαρού) ήθελε να τους… κατηχήσει στη στήριξη Μεϊμαράκη.
Χαρούμενος και όχι… χαζοχαρούμενος

Ξέρετε πώς αποκαλούν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη οι συνάδελφοί του; «ο χαρούμενος υπουργός»! Και ξέρετε γιατί; Επειδή, όπως λένε, χαμογελά συνεχώς, ακόμη και όταν εξαγγέλλει φόρους! Τι λέει όμως ο ίδιος; «Είμαι ευαίσθητος άνθρωπος. Μου βγαίνει έτσι. Δεν μπορώ τη σοβαροφάνεια, δεν είμαι όμως χαζοχαρούμενος. Με αυτόν τον τρόπο, το χαμόγελο, μπορώ να απαντήσω και στην καταστροφολογία, ότι δήθεν έρχεται τσουνάμι φόρων, φοροκαταιγίδα κ.τ.λ.». Και ξαφνικά σοβαρεύει. Εχει στοιχεία, μου λέει, από τα ακίνητα Ελλήνων στο Λονδίνο, στα οποία σκοπεύει να επιβάλει τον λεγόμενο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού. Πάρτε χαρτί και μολύβι λοιπόν και μετρήστε. Συνολικά βρέθηκαν 3,5 χιλιάδες ακίνητα ελληνικής ιδιοκτησίας. Από αυτά τα 300 έχουν αξία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το ένα. Δηλαδή, με δυο λόγια, αν τα φορολογήσει (που θα το φορολογήσει) θα εισπράξει ένα ικανό ποσό για τα δημόσια ταμεία. Δεν γνωρίζει ακόμη το ακριβές ποσό, αλλά όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως ισοδύναμο για την άρση του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

HeliosPlus