Τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στη ΝΔ αρκούν για να καταλάβει κανείς γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί τα βήματα της παρακμής και του κατήφορου που έφερε και το ΠαΣοΚ στο 6%. Οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ δίνουν την εντύπωση ότι αν βρεθούν μαζί στην έρημο, οι μισοί θα αφήσουν τους άλλους μισούς να πεθάνουν στη δίψα, κρατώντας κρυμμένο το νερό στα παγούρια τους!
Ο Ευ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα για όλους τους συνυποψηφίους του και μπλοκάροντας ταυτόχρονα όσο περισσότερες υπογραφές μπορούσε, για να τους κόψει τον δρόμο.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε τον μαγικό αριθμό των 50 υπογραφών κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αλλά κάποιοι… φωστήρες στη Συγγρού αρνήθηκαν να δεχθούν την κατάθεση της υποψηφιότητάς του με την αιτιολογία ότι άργησε επτά λεπτά!
Ο Απ. Τζιτζικώστας θεωρεί επίτευγμά του που δηλώνει υποψήφιος χωρίς την ευλογία των βαρόνων του κόμματος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει την εντύπωση ότι δεν θα μπορέσει να συμβιώσει με τον νικητή, εφόσον ηττηθεί.
Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη ΝΔ που επί σαράντα χρόνια διδάσκει και τους αντιπάλους της πολιτικό πολιτισμό και υπηρετεί τη λογική των ίσων ευκαιριών.
Και ας ελπίσουμε ότι στην πρώτη αλλαγή του Καταστατικού του κόμματος θα καταργηθεί αυτή η διαδικασία-παρωδία της συλλογής των 50 υπογραφών, που διαιρεί ακόμη και τους πιο καλοπροαίρετους, με το πρόσχημα της κομματικής νομιμοποίησης.
Και αφού τελείωσε η παρωδία των υπογραφών, τώρα θα αρχίσουν οι καβγάδες για το αν η προεκλογική περίοδος θα διαρκέσει δεκαπέντε, τριάντα ή σαράντα πέντε ημέρες, επειδή κάποιοι φοβούνται τον εσωκομματικό διάλογο και δεν θέλουν να αποκαλυφθούν στους ψηφοφόρους από τους οποίους ζητούν την εμπιστοσύνη τους!
Η ΝΔ δεν χρειάζεται υπογραφές, αλλά ούτε και στρατηγικές αποκλεισμών, για να αναδείξει νέους ηγέτες. Νέα μυαλά χρειάζεται και κότσια για αντιπολίτευση.
Και τίποτε από τα δύο δεν πωλούνται στον χασάπη…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ