«Το Βήμα» γνώριζε από χθες το απόγευμα για την ύπαρξη ύποπτου κρούσματος λοιμώδους νοσήματος στην Κω και τη μεταφορά του ασθενή στο Νοσοκομείο «Υγεία». Ο αρμόδιος συντάκτης ενημέρωσε ως όφειλε σχετικώς τη διεύθυνση της εφημερίδας η οποία και γνωστοποίησε την είδηση με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο.

Χωρίς να δημιουργήσει πανικό, πριν επιβεβαιωθεί η νόσος, και οι ειδικοί παρουσιάσουν όλες τις παραμέτρους: τη διαδρομή του ασθενούς, τις επαφές που είχε ο 79χρονος και τα επί τόπου συμπεράσματα του κλιμακίου Υγείας που μετέβη στην Κω προκειμένου να εξετάσει το περιβάλλον.
Άλλωστε, η νόσος ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το κρούσμα παραμένει ύποπτο.
Παρά ταύτα, πριν ακόμη ξημερώσει καλά καλά η Παρασκευή, οι ίδιες οι υγειονομικές αρχές της χώρας δια μέσου του κ. Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στη θέση του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ από την πλευρά των ΑΝΕΛ, μιλούν στα τηλεοπτικά κανάλια για την ύπαρξη «υπόπτου κρούσματος χολέρας». Αποτέλεσμα; Πανικός.
Αναγνώστες, φίλοι και συγγενείς, άνθρωποι γνωστοί για την ψυχραιμία τους και καλλιεργημένοι τηλεφωνούσαν και με ρωτούσαν τι συμβαίνει, φανερά φοβισμένοι.
Και αναρωτιέμαι, αυτή τη στάση θεωρεί η κυβέρνηση υπεύθυνη ειδικά στο χειρισμό σοβαρών ζητημάτων δημόσιας υγείας;