Θα περίμενε κανείς ότι άλλες θα ήταν οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πλην όμως εκείνο που απασχόλησε, όπως έμαθα, τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού την ώρα ακόμη που μεταδίδονταν τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν η φυγή από το Μέγαρο Μαξίμου! Ισως επειδή ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία) έκανε λόγο σε όλη την προεκλογική περίοδο για κυβέρνηση οκταετίας και σου λένε το Μέγαρο Μαξίμου είναι μικρό, μη λειτουργικό και άβολο για την άσκηση εξουσίας. Και έτσι άρχισαν να αναζητούν, όπως μαθαίνω, άλλο πρωθυπουργικό γραφείο. Ακριβώς τα ίδια που έκανε και ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός και ήθελε να φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνεργάτες του μάλιστα τότε του βρήκαν άλλο πρωθυπουργικό γραφείο, στον 6ο όροφο του κτιρίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασ. Σοφίας, και προχώρησαν σε μετακόμιση επίπλων. Του είπαν μάλιστα ότι το νέο αυτό γραφείο έχει πλεονεκτική θέα προς τον Εθνικό Κήπο, πλην όμως τίποτε δεν έγινε. Ή μάλλον άδειασαν δύο όροφοι στη Βασ. Σοφίας και δημιουργήθηκε ένα επιτελικό γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο χρησιμοποίησε και ο Αντ. Σαμαράς όταν ήταν πρωθυπουργός. Η εισήγηση των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα που άρχισαν ήδη την αναζήτηση νέου πρωθυπουργικού γραφείου είναι να εξευρεθεί λειτουργικό γραφείο και το Μαξίμου να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία υψηλών προσώπων!


Καραμανλής: Συνιστώ ψυχραιμία

Αφού φρόντισε και έστειλε συγχαρητήριο… SMS στον Αλ. Τσίπρα για την εκλογική του νίκη (προφανώς για να μην μπει στον κόπο να του τηλεφωνήσει) ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συνέστησε (χωρίς SMS, αλλά μέσω… κύκλων του) «ψυχραιμία» στους βουλευτές και στα στελέχη της ΝΔ, που από την Κυριακή το βράδυ των εκλογών έχουν πέσει σε βαθιά κατάθλιψη και σε έντονο προβληματισμό. Και τούτο παρά το γεγονός ότι, όπως ειπώθηκε, ο Ευ. Μεϊμαράκης κατάφερε και «κράτησε όρθιο το μαγαζί». Λένε όμως και τούτο, ότι «η αποστολή του στην παράταξη έλαβε τέλος». Και τώρα τι κάνουμε; Πώς αντιμετωπίζεται ο Τσίπρας; Αυτό απασχολεί τα γαλάζια στελέχη, χωρίς βεβαίως να εισπράττουν και απαντήσεις. Αν και ορισμένοι άρχισαν και πάλι την ονοματολογία για τον νέο αρχηγό, όχι τόσο για να οργανώσει την παράταξη ή την Κεντροδεξιά, αλλά για να… νικήσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Και τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, με βασικό κριτήριο την… ηλικία και όχι τις ικανότητες ή έστω την προσφορά τους στο κόμμα. Α, να μην το ξεχάσω. Μέσα στα δεκάδες ονόματα που ακούγονται ως μελλοντικοί αρχηγοί στην παράταξη, έχουν a priori αποκλειστεί οι γόνοι πολιτικών, οι υπουργοί που υπέγραψαν μνημόνιο και ο νοών νοείτω!


Οπου ήττα και… γκρίνια

Στο εκλογικό επιτελείο της ΝΔ η κατάσταση είναι περίεργη. Από το βράδυ της Κυριακής άρχισαν τις γκρίνιες για την ήττα. Ελεγαν, για παράδειγμα, ότι έχουν ευθύνη και οι… ψηφοφόροι: «Μας χειροκροτούσαν αλλά δεν πήγαν να ψηφίσουν» ακούστηκε να λέει ο Ν. Καραχάλιος, εκ των πρωταγωνιστών της προεκλογικής γαλάζιας εκστρατείας. Υπήρχε όμως γκρίνια και για τον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. Ελεγαν ότι ήταν υπεύθυνος του πιο νευραλγικού τομέα, του πολιτικού σχεδιασμού, και δεν βγήκε μπροστά: «Ηταν αρκετό καιρό στη Μύκονο, εν συνεχεία αρρώστησε, αλλά όταν έγινε καλά δεν έκανε καμία πρόταση» ακούστηκε να λέγεται. Τέλος, υπήρξε γκρίνια και για τα… σποτ. Ειπώθηκαν ότι ήταν φλύαρα και παλιομοδίτικα και ότι η επικοινωνιακή ομάδα δεν λειτούργησε… ομαδικά!


Η πιο σύντομη επίσκεψη της Ζωής

Ενα λεπτό και 25 δευτερόλεπτα (χρονομετρημένο) ήταν η επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Στην πραγματικότητα μπήκε στο προεδρικό γραφείο και έφυγε. Ισως εάν υπήρχαν κάμερες να καθόταν περισσότερο, αλλά φρόντισε και για αυτό ο κ. Παυλόπουλος να μην υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Σου λέει, μήπως και δει κάμερα και αρχίσει τα… διαγγέλματα και τις κατηγορίες περί προδοσίας. Η Ζωή χάνει σιγά-σιγά τα μεγαλεία της και μάλλον άρχισε να το καταλαβαίνει. Να σκεφτείτε ότι ενώ προόριζε για τον εαυτό της ένα προνομιακό γραφείο εντός του Κοινοβουλίου, τώρα που δεν εξελέγη θα περιοριστεί σε ένα γραφειάκι στην οδό Αμαλίας, δίπλα από το γραφείο του Β. Πολύδωρα, ο οποίος να θυμίσω ότι χρημάτισε Πρόεδρος της Βουλής για ένα 24ωρο. Αλλά μη νομίζετε ότι η Ζωή θα απολέσει όλα της τα προνόμια. Ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής δικαιούται φρουρά, γραμματειακή υποστήριξη, υπηρεσιακό αυτοκίνητο κ.τ.λ.
Φύγε εσύ, έλα εσύ

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης ειδοποίησε ήδη τους οκτώ βουλευτές που εξέλεξε ότι θα έχουν θητεία στη Βουλή ως τον Φεβρουάριο. Θα προσλάβουν επιστημονικούς συνεργάτες τους πρώτους επιλαχόντες στην εκλογική τους περιφέρεια, οι οποίοι και θα τους αντικαταστήσουν μετά την παρέλευση του εξαμήνου. Τους ειδοποίησε επίσης ότι αυτός και άλλοι οκτώ θα ορκιστούν ως βουλευτές με θρησκευτικό όρκο, τους προέτρεψε να μην πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο και τους είπε ότι θα αποστείλει τη Δευτέρα επιστολή στον Αλ. Τσίπρα με την οποία θα του λέει ότι αν θέλει συνεργασία, να δεχθεί εννέα όρους (ανάμεσα στους οποίους και απόλυση από το Δημόσιο όλων των συγγενών των βουλευτών και υπουργών) ή διαφορετικά θα τον καταψηφίσει στις προγραμματικές δηλώσεις.

HeliosPlus