Η ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από τα 3/4 των βουλευτών υπήρξε μια αστραπή ελπίδας. Γιατί η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει αποτελεσματικά στο περιθώριο τη στείρα και μηδενιστική συμπεριφορά της εκάστοτε αντιπολίτευσης σε ό,τι θετικό προσπαθεί να οικοδομήσει η εκάστοτε κυβέρνηση είναι η εθνική ομοψυχία. Συγκυβέρνηση, δηλαδή, εθνικής σωτηρίας, κυρίως με σύμπραξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Τα δύο άκρα ΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα και Χρυσή Αυγή, έτσι απομονωμένα, θα είναι ακίνδυνα για τη δημοκρατία και την πρόοδο. Συνεπώς θα διευκολυνθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το Μνημόνιο αλλά και όσες άλλες κριθούν αναγκαίες ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης.
Αντί όμως να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία για να παραμερίσουμε όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του «περιούσιου» λαού μας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συνεχίσουμε αλληλοσπαρασσόμενοι και αυτοκαταστρεφόμενοι. Αντί να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού για ομαλή έξοδο από επαχθείς δανεισμούς και μνημόνια με στόχο την ταχεία ανάπτυξη, με υπουργούς (πολιτικούς ή μη) πρόθυμους να υπηρετήσουν τον εθνικό σκοπό, αδιαφορώντας για το διαβόητο πολιτικό κόστος, μπήκαμε για πολλοστή φορά στη δίνη των εκλογών για να ξαναβρεθούμε την επομένη σε αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης και σε πιθανότατο νέο πολιτικό αδιέξοδο.
Ακόμη και αν ο κ. Τσίπρας μπορέσει να σχηματίσει ξανά αριστερή κυβέρνηση (δοκιμασμένης ήδη ανικανότητας και παλαιοκομματικών πρακτικών) σε ανίερη σύμπραξη με τους ακροδεξιούς του Καμμένου, ποιοι θα μας ξανακυβερνήσουν; Το διαπρέψαν σε απραξία δίδυμο Δρίτσα – Τασίας; Η κυρία Φωτίου με τις μαρμελάδες της; Ο Κατρούγκαλος με τους πελάτες του; Ο σκοτεινός σταλινικός Κοτζιάς; (Το τι μου είχε σούρει αρθρογραφώντας στον «Ριζοσπάστη»…) Ο μοχθηρός Σκουρλέτης που πρόλαβε να θάψει τη μόνη νέα ξένη επένδυση που παρήγε και έδινε δουλειά σε 2.000 οικογένειες; Ο παλαιοκομματικός Σπίρτζης με τη μάσκα του Βελουχιώτη; Ο υπεύθυνος για την εκπόνηση του νέου προγράμματος του δήθεν εξευρωπαϊσμένου ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο παλαιολιθικός μαρξιστής Μπαλτάς, που έφερε 50 χρόνια πίσω το εκπαιδευτικό σύστημα μαζί με τον κομψευόμενο παρακμιακό ποιητή Κουράκη, υπερασπιστή της αριστερής βίας στα πανεπιστήμια;
Ευτυχώς δείχνει να φθίνουν η νεανική φρεσκάδα και η αυτοπεποίθηση του φωτογενούς Αλέξη, που τρόμαξε από τη συνειδητοποιηθείσα καταστροφή της Ελλάδας στην οποία οδηγούσε το κακότεχνο σχέδιο σοβιετοποίησής της. Μια ανατροπή όπως την είχε ονειρευθεί ο πνευματικός τους πατέρας Μαρξ και την είχε μεθοδεύσει με επιτυχία ο πρώτος εφαρμοστής της, ο ανελέητος Λένιν με το πραξικόπημά του, επιβάλλοντας το στυγνό και ανελέητο σύστημα της δικτατορίας των μπολσεβίκων. Πιθανότατα μάλιστα στη διεκδίκηση της ηγεσίας να παραμερίζονταν Τσίπρας και Λαπαβίτσας από τη σταλινικών φιλοδοξιών Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Δυστυχώς ο ανανήψας (;) κ. Τσίπρας προτού καταλάβει πού οδηγούσε τη χώρα πρόλαβε να ξαναφέρει την ύφεση, να οδηγήσει σε χρεοκοπία χιλιάδες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες σε ανεργία, να παραλύσει η οικονομία από το μερικό κλείσιμο των τραπεζών, να ματαιώσει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και να μας φορτώσει με 85 δισεκατομμύρια επιπλέον δάνεια. Ετσι μάθαμε τι σημαίνει πρώτη φορά Αριστερά. Και δυστυχώς αυτήν επαγγέλλεται και πάλι ο αποδεκατισμένος ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ