Θυμάστε περίπου τέτοια εποχή που ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία) επισκέφθηκε το Αγιον Ορος και έμεινε για ένα δεκάλεπτο μόνος με την Πλατυτέρα των Ουρανών; Μάλλον θα πρέπει η επίσκεψη αυτή να του έφερε ανάταση ψυχής, θάρρος και τύχη (ο κ. Τσίπρας, όπως μαθαίνω, πιστεύει πολύ στα… γούρια) αφού κέρδισε τις εκλογές. Και ποιος μπορεί να ξεχάσει παραμονές εκλογών του Ιανουαρίου που παρέστη στην τελετή των Θεοφανίων και άφησε μάλιστα να πετάξουν τα λευκά περιστέρια; Ετσι τώρα, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, τον είδαμε να συναντάται με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και με τον Παπαντρέα στα Χανιά και να ζητεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, ο κ. Τσίπρας, όπως με πληροφορούν, ζήτησε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο. Σου λέει, μπορεί να μην πιστεύεις στον Θεό, αλλά μια ευλογία και μια ευχή πάντα κάνουν καλό.
nnn
Αλλά μη νομίζετε ότι είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που ζητεί σε τούτη την προεκλογική περίοδο συνάντηση με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ευχή του. Είχαν προηγηθεί ο Ευ. Μεϊμαράκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Στ. Θεοδωράκης. Τις πύλες της Αρχιεπισκοπής άλλωστε πέρασε και η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, όχι μόνο για να ζητήσει την ευλογία του Μακαριωτάτου για την αποστολή της υπηρεσιακής κυβέρνησης, αλλά και για να τον διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία. Ακόμη και ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, που τόλμησε να κάνει ένα ευφυολόγημα για τη φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας, αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στον Αρχιεπίσκοπο και να του πει ότι… αστειεύτηκε.
Το προσκύνημα του Μεϊμαράκη

Ενα διαφορετικό προσκύνημα ετοιμάζεται να κάνει ο Ευ. Μεϊμαράκης μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το θεωρεί χρέος του και προετοιμάζει την επίσκεψη με την ευκαιρία της ανόδου του στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Και μη νομίσετε ότι η προετοιμασία μιας τέτοιας επίσκεψης στην Πρώτη Σερρών είναι εύκολη υπόθεση. Ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να έχει μαζί του και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Στην πραγματικότητα θέλει ολόκληρη την οικογένεια Καραμανλή, ήτοι τον Αχ. Καραμανλή και τον Κ. Αχ. Καραμανλή, ο οποίος, να σημειώσω, ήρθε πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Οταν ο Καραμανλής αποφεύγει τον Τσίπρα

Θα σας περιγράψω τώρα την αντίδραση των επιβατών της πτήσης της Aegean από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα τη Δευτέρα στις 11.55 το βράδυ μόλις αντίκρισαν στο αεροσκάφος τον Αλ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας ερχόταν από την Κοζάνη και πήρε την τελευταία πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Πρέπει να σας πω ότι η απογείωση καθυστέρησε μόλις πέντε λεπτά, άρα μπορεί κάποιος να πει ότι έφυγε στην ώρα του. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην καμπίνα επιβατών ακούστηκαν τα εξής: «Α, και ο Τσίπρας μαζί μας», «Καλή επιτυχία, πρόεδρε», «Να και ο Τσίπρας στο αεροπλάνο», ενώ μια κυρία του είπε «μπράβο, μπράβο». Οχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, όπως έμαθα, αλλά επειδή προτίμησε την οικονομική θέση. Στην ίδια πτήση ήταν και ο Κ. Αχ. Καραμανλής, και αυτός στην οικονομική θέση, αλλά απέφυγε να χαιρετήσει τον κ. Τσίπρα. Οπως μου είπαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν κουρασμένος και όταν αποβιβαζόταν στράφηκε προς τους επιβάτες και τους καληνύχτισε.


Ο εφοπλιστής και το σκάφος του ΣΔΟΕ

Ενας από τους πλέον γνωστούς εφοπλιστές που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του ανέλαβε εξ ολοκλήρου τον εκσυγχρονισμό ενός παροπλισμένου σκάφους και τη μετατροπή του σε περιπολικό του Λιμενικού. Το σκάφος αυτό ανήκε παλαιότερα στο… ΣΔΟΕ (και κυνηγούσε τους φοροφυγάδες σε νησιά). Ο εφοπλιστής ανέλαβε να το «χτίσει» από την αρχή με δικά του έξοδα για να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο σκάφος για περιπολίες και για διάσωση στις ελληνικές θάλασσες. Αλλά το υπουργείο Ναυτιλίας περιμένει να παραλάβει και ένα άλλο ολοκαίνουργιο σκάφος ανοικτής θαλάσσης από την Ολλανδία και, όπως μου είπε ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός Χρ. Ζώης, το σκάφος θα βρίσκεται «ετοιμοπόλεμο» εντός του Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα όλο και περισσότερο εμπλέκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις στο Προσφυγικό. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς στολή, εκτελούν, όπως έμαθα, κυρίως κοινωνικό έργο.


Ο ναυαγός, η Κιμ Μπέισινγκερ και ο… Mr DHI

Ολη αυτή η υπόθεση με τον Mr DHI, τον επιχειρηματία της εμφύτευσης μαλλιών Κ. Γιώτη, που υπενοικίασε το εξοχικό του στην οικογένεια Τσίπρα, διέθεσε το σκάφος του στον κ. Τσίπρα, έπαιξε ποδοσφαιράκι με τον κ. Τσίπρα και έκανε πάρτι-έκπληξη στον κ. Τσίπρα (στο αυγουστιάτικο φεγγάρι) θυμίζει, όπως έλεγαν παλαιοί πολιτικοί, το γνωστό ανέκδοτο του ναυαγού με την… Κιμ Μπέισινγκερ. Οταν ένας ναυαγός βρέθηκε σε ένα μικρό νησάκι με την Κιμ Μπέισινγκερ παρουσίασε έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα συμπτώματα κατάθλιψης και κατήφειας. Και όταν ρωτήθηκε από την ηθοποιό τι του συμβαίνει τη στιγμή που βρίσκονταν μόνοι σε ένα νησί αυτός και μια… θεά, εκείνος απάντησε: «Ναι, αλλά ποιος άλλος το ξέρει;». Ετσι περίπου συνέβη και με τον Mr DHI. Σου λέει, φιλοξενώ στο σκάφος μου τον Πρωθυπουργό, στο σπίτι μου, παίζω μαζί του ποδοσφαιράκι, αλλά ποιος άλλος το ξέρει; Και ανήρτησε τις φωτογραφίες στο Facebook.

HeliosPlus