Μόλις πριν από λίγα 24ωρα, ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι εγκατέλειψε την αθεϊα και τον νεοκομμουνισμό, άρα, ότι είναι έτοιμος ν’ ασπασθεί το αστικό καθεστώς και το «δρόμο του Θεού», δήλωσε ότι θαυμάζει ως επιτυχημένους ιστορικούς ηγέτες αυτής της χώρας τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή… Τηρουμένων των αναλογιών θα πρέπει ν’ αναμένουμε και μία δήλωση αναπόλησης του μακαριστού Χριστόδουλου! Τα πάντα είναι αναμενόμενα, από τον θρυλικό ακτιβιστή των, (ερήμην της πλειοψηφίας των συμμαθητών του), καταλήψεων στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Το περίεργο είναι, ότι τόσο ο Αλ. Τσίπρας, όσο και η πιστή προεδρική του φρουρά (Φλαμπουράρης, Μπαλτάς, Παππάς, Βούτσης κ.α.) δέχονται τους απανωτούς κόλαφους των αποχωρήσεων αμέτρητων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τη βουδιστική τους απάθεια, ή με το «μη πράττειν» του κινέζου φιλοσόφου Λάο Τσέ…

Και το ακόμη πιο περίεργο είναι, ότι και ο πρόεδρος και τα κομματικά στελέχη (τα ενοπομείναντα) του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους ερωτούν, πώς αντιμετωπίζουν το καθημερινό άδειασμα της κομματικής τους δεξαμενής, (από την Κεντρική Επιτροπή μέχρι και τη νεολαία), απαντούν με τις χαρακτηριστικές βουδιστικές φράσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη: «Ε, κι έπειτα τι έγινε; Θα πεθάνουμε;»

Είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι εάν το σκληρά δοκιμασμένο, ήδη από το πρώτο μνημόνιο, Εκλογικό Σώμα, γνώριζε εις βάθος αυτό το είδος της σημερινής Συριζαϊκής αναλγησίας, μετά βίας θα προίκιζε τον ΣΥΡΙΖΑ, με επιπλέον δύο, το πολύ τρεις μονάδες, πάνω από το αρχικό 4%…

Όμως, ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας αυτοπαγιδεύτηκε στην αυταπάτη, που καλλιεργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ξεκινώντας από το χυδαίο, λαϊκίστικο σύνθημα «Να καεί, να καεί το μπουρ… η Βουλή», ο Αλέξης Τσίπρας, θα εξελισσόταν σε διεθνές σύμβουλο απελευθέρωσης, ανάλογο του Τζουζέπε Γκαριμπάλντι (για την Ευρώπη) και του Σιμόν Μπολιβάρ (για την κεντρική και νότια Αμερική…) Και το πιο απίθανο: Επώνυμα άτομα, που πρωτοστάτησαν στο σύνθημα «Να καεί…», μετά από ένα χρόνο, «εκόσμησαν», με την παρουσία τους, τα έδρανα της Εθνικής Αντιπροσωπείας, χωρίς να γίνουν ολοκαύτωμα…

Πίσω όμως, από τα προσποιητά, καθησυχαστικά Φλαμπουράρια χαμόγελα, εμφανέστατη είναι η ανασφάλεια του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος βλέπει να τραβιέται, κάτω από τα πόδια του, το χαλί, όπου με άνεση και αυταρέσκεια πατούσε τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο ελληνικός λαός, τουλάχιστον στις ώριμες πολιτικά τάξεις του, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει δεξιός και τι αριστερός λαïκισμός. Και ήδη έχει φορέσει αγρίως το στενό κοστούμι των πρακτικών κυβερνητικών εφαρμογών του πιο αδίστακτου αριστερού λαϊκισμού, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα του 2015 σε πεδίο πειραμάτων, για μια ιδιότυπη νεοκομμουνιστική δικτατορία ΕΠΙ του προλεταριάτου. Με έναν άκρατο ελιτίστικο κρατισμό, που έχει χωρίσει την κοινωνία μας:

– Στους προστατευόμενους, από τον Γ. Κατρούγκαλο, επίορκους αργόμισθους του Δημοσίου.

– Στους τελούντες, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό άγριο διωγμό ιδιωτικούς εργατοϋπαλλήλους των ορυχείων χρυσού, στη Χαλκιδική.

Την ίδια μεταχείριση επεφύλαξε η … «πρώτη φορά αριστερή ευρωπαϊκή κυβέρνηση» και στο σύνολο σχεδόν των απολυμένων του ιδιωτικού τομέα. Βλέπετε, δεν περίσσεψε χρόνος στους ελιτίστες κρατιστές της Κουμουνδούρου, ν’ ασχοληθούν με τους μη προνομιούχους συνδικαλιστικώς εργατοϋπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα της πατρίδας μας, που είναι και η ραχοκοκαλιά, η ατμομηχανή, η … λοκομοτίβα, (που έλεγαν και οι ειλικρινέστεροι παλαιοκομμουνιστές), του εργατικού δυναμικού. Όμως ο κ. Κατρούγκαλος αφιέρωσε ώρες ολόκληρες για τις 600 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συμμετέχοντας, στα ποπουλίστικα τσιμπούσια της οδού Καραγεώργη Σερβίας, που μας έκαναν περίγελους διεθνώς.

Αξίζει εδώ να θυμίσουμε, ότι το κτίριο της οδού Καραγεώργη Σερβίας έχει το πολύ 15 τουαλέτες. Αν τις διαιρέσουμε δια του αριθμού των 600 καθαριστριών, τότε σε κάθε τουαλέτα αναλογούν περίπου 40 καθαρίστριες!

Ας μην αναλωνόμαστε όμως άλλο στη Βαβυλωνία της χειρότερης μεταπολεμικής κυβέρνησης της Ελλάδας. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα, μέχρι τις 20 του μήνα…

Υ.Γ. Τι ήταν πάλι εκείνη η ρουκέτα που εξαπέλυσε ο Νίκος Παπάς, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν έτοιμος να μας ξαναστείλει στις κάλπες εντός του 2015; Τσιφλίκι του θεωρεί την ελληνική κοινωνία; Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής; Αίσχος!