Τελικά δεν είναι μόνο ΣΥΡΙΖΑ που καταφεύγει και πάλι στον λαϊκισμό προς άγρα ψήφων. Στην ίδια γραμμή φαίνεται να κινείται αίφνης και η -σοβαρή ως τώρα – ΝΔ .Ο κ. Μεϊμαράκης που εμφανιζόταν ένθερμος υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου αποφάσισε να παίξει κι εκείνος το παιχνίδι των υποσχέσεων. Δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει κάποια από τα μέτρα για την φορολόγηση των αγροτών!

Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες -ακόμη και οι συνταξιούχοι- θα πρέπει να πληρώνουν αυξημένη φορολογία ,οι περισσότεροι να πληρώνουν έκτακτες εισφορές , φόρους επιτηδεύματος και πολυτελούς διαβίωσης και οι αγρότες ,η πλέον ευνοημένη τάξη στην μεταπολιτευτική Ελλάδα , που παγίως πληρώνει μειωμένη εφορία και δεν αποπληρώνει ούτε τα αγροτικά δάνεια που λαμβάνει , θα είναι πάλι η χαϊδεμένη σε βάρος όλων των άλλων.

Και δεν μιλάμε για την προστασία μια μικρής ομάδας αγροτών που παρά τις μεγάλες δυσκολίες δεν καθησυχάζουν και συνεχώς ψάχνονται , έχουν επενδύσει σε νέες τεχνολογίες ,έχουν ανοίξει νέους δρόμους και προσπαθούν να βγάλουν προϊόντα υψηλής ποιότητας για να σταθούν στις διεθνείς αγορές και να αυξήσουν την εξαγωγική δυνατότητα της χώρας ενισχύοντας το όνομά της στο εξωτερικό.

Μιλάμε για ένα μεγάλο αριθμό αγροτών – «όλα τα κιλά ,όλα τα λεφτά» -που όλα αυτά τα χρόνια βασίζονται στις ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και παρέμειναν σε ξεπερασμένες μονοκαλλιέργειες για να απολαμβάνουν την επιδότηση της ΕΕ ανά στρέμμα ακόμη κι αν το προϊόν τους δεν θα πουληθεί ποτέ και θαφτεί στη χωματερή.

Θυμίζουμε ότι μόλις στις προηγούμενες εκλογές μια ομάδα βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον κ.Τζαμτζή εκβίασαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να δεχθεί την μείωση του ο ΕΝΦΙΑ στους αγρότες σε βάρος των αστικών περιοχών . Ούτε η ΝΔ νίκησε τις εκλογές, ούτε ο κ.Τζαμτζής εξελέγη παρα το ρουσφέτι.

Συμπέρασμα: μόλις χτες ασκούσαμε κριτική στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Τσίπρα επειδή τώρα υπόσχεται -στην γραμμή της περσινής ΔΕΘ – νέο εναλλακτικό πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιείται -λέει- εν παραλλήλω με το μνημόνιο για να αμβλύνει τις συνέπειες της λιτότητας για κάποιες ομάδες του πληθυσμού!

Του κ.Τσίπρα που έκανε άρον -άρον εκλογές πριν «δαγκώσουν» τους πολίτες τα χαράτσια της εφορίας που έρχονται ενώ επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από τα μέτρα μαμούθ του τρίτου μνημονίου το οποίο ο ίδιος υπέγραψε πριν από λίγες βδομάδες αφού ταλαιπώρησε τη χώρα για 7 μήνες φτάνοντας έως το κλείσιμο των τραπεζών ,τα capital control και το κατώφλι του GREXIT.

Όμως,η χώρα βρίσκεται στον πάτο επειδή τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια -αλλά κι εκείνα που βρίσκονταν στη μείζονα ή την ελάσσονα αντιπολίτευση- είχαν σημαία τον λαϊκισμό και την πλειοδοσία σε παροχές που οδήγησε στην χρεοκοπία.

Είναι η τελευταία ευκαιρία να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία -που όλη η υπόλοιπη Ευρώπη έχει κάνει εδώ και χρόνια- για να δώσουμε μια κλωτσιά στον πάτο και να βγούμε στην επιφάνεια να πάρουμε μία ανάσα με την βοήθεια των εταίρων μας.

Αλίμονό μας αν την σπαταλήσουμε καταφεύγοντας σε ψεύτικές υποσχέσεις, κρύβοντας και πάλι την αλήθεια από τον κόσμο και «χαϊδεύοντας» τα αυτιά, των αγροτών , των δημοσίων υπαλλήλων , ή των ελεύθερων επαγγελματιών – ομάδες εργαζομένων που πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι αν δεν στηρίξουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας θα ναυαγήσουν μαζί της.