Ο Μητσοτάκης εξυμνεί τον Σαμαρά! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Κυριάκος, όχι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε μόνο καλά λόγια να πει για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, στην οποία συμμετείχε τα τελευταία χρόνια. Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ την περασμένη Κυριακή άρχισε τις περιοδείες του στην επαρχία από τη Μεσσηνία και αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει δημόσια δήλωση με ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό. «Επέλεξα να ξεκινήσω από την Καλαμάτα τη συμβολή μου στη μεγάλη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να νικήσει στις επερχόμενες εκλογές. Οι συμβολισμοί είναι προφανείς καθώς είμαι προσωπικά υπερήφανος που υπηρέτησα στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά». Πολύ προχωρημένη δήλωση από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Καλαμάτα παρευρέθηκε το περασμένο Σάββατο και στον γάμο του γιου της ξαδέλφης του κ. Σαμαρά Ευγενίας Σαμαρά που έγινε σε «κλειστό κύκλο».
Πώς τον λένε αυτόν με το… 11880;

Η πρώτη που σε υποδέχεται στο εκλογικό στρατηγείο του Β. Λεβέντη (φωτογραφία) στην οδό Καρόλου 28 (απέναντι από το Περοκέ) είναι η πιστή γραμματέας του και πολλάκις ανεπιτυχούσα υποψήφια σε κάθε εκλογική αναμέτρηση Αννα Αρχοντούλη, υποψήφια τώρα με την Ενωση Κεντρώων στη Β’ Αθηνών. «Εχεις fb;», «θέλεις να γίνουμε φίλοι;» είναι μερικές από τις ερωτήσεις υποδοχής που γίνονται στους επισκέπτες του κόμματος κάτω από μια αφίσα με τέσσερις νεαρούς (τρεις μουσάτους και έναν με γυαλιά ηλίου) που κρατούν τέσσερις πινακίδες που γράφουν: «Είμαστε πολλοί και απλά πρέπει να ενωθούμε», «Δεν φοβάμαι να εκφράσω τα πιστεύω μου», «Γιατί είμαι λεβέντης» και «Γιατί του χρωστάω». Και αυτά είναι τα κεντρικά του συνθήματα. Εξω από το κτίριο κόσμος πολύς, θέλει η πλειονότητα των συγκεντρωθέντων να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια (είδαν κάποιες δημοσκοπήσεις και σου λένε «να η ευκαιρία»…). «Ολοι περνούν από έλεγχο, δεν δεχόμαστε όποιον-όποιον και κυρίως μέλη άλλων κομμάτων» εξηγεί ο 77χρονος «αρχηγός» Β. Λεβέντης, ο οποίος φιλοδοξεί να έρθει τρίτο κόμμα στις εκλογές. Οποια θέση όμως κι αν καταλάβει δεν τον ενοχλεί, φτάνει να μπει στη Βουλή και θα στηρίξει όποιο κόμμα έρθει πρώτο, με την προϋπόθεση το κόμμα αυτό να δεχθεί με τη σειρά του εννέα όρους που βάζει. Ανάμεσά τους: απαγόρευση της διπλής ή τριπλής σύνταξης, απαγόρευση της πολυθεσίας, κανείς συνταξιούχος να μην εργάζεται με σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ, απόλυση όλων των αργόμισθων, μείωση των αποδοχών κατά 50% όλων των δημόσιων λειτουργών, κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, μέγιστος χρόνος παραμονής στο βουλευτικό αξίωμα τα 12 έτη κ.τ.λ.
Ο πρόεδρος είναι πεπεισμένος ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει, αφού από το 1992 ως σήμερα που βάζει υποψηφιότητα εκεί γύρω στο 0,25% εισπράττει, με εξαίρεση τις τελευταίες εκλογές που ξεπέρασε το 1,7%. «Ερχονται πρώην υπουργοί και μου ζητούν να είναι υποψήφιοι, όπως ο Γ. Αδαμόπουλος, υφυπουργός Οικονομικών επί ΠαΣοΚ, καθηγητές πανεπιστημίου κ.ά. Εχω ήδη δύο που θα τους έχω στο Επικρατείας, νεολαίους αλλά και επιχειρηματίες» λέει. Οταν τον ρωτάς αν έχει συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του κανέναν επώνυμο, απαντά: «Ναι, αυτόν που παίζει στο 11880, αλλά δεν τον θυμάμαι. Αννα, πώς τον λένε αυτόν;» απευθύνεται στη συνεργάτιδά του. Του έκανε αίτηση και ένας συνεργάτης του Σάκη Ρουβά (ένας συνθέτης) αλλά δεν τον έχει ακόμη εγκρίνει.
Τέλος στην ανεργία της Ζωής

Τόσους μήνες κάλυπταν τηλεοπτικώς όλες τις πολύωρες δραστηριότητες της Ζωής αδιαμαρτύρητα και απλήρωτοι. Και δεν άντεξαν οι άνθρωποι. Ο λόγος για τους εργαζομένους στο Κανάλι της Βουλής (ή κανάλι της Ζωής) που μόλις η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ για τη συνέντευξή της ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε: «Τέλος στην ανεργία της Ζωής». Αυτό το πανό τα έλεγε όλα και αποδείκνυε τι έχουν μαρτυρήσει αυτοί οι άνθρωποι. Οσο για τη Ζωή, δεν ξέφυγε από το γνωστό μοτίβο της. Επίθεση κατά πάντων (εναντίον των Τσίπρα, Φλαμπουράρη, Παππά, Βούτση, Μαντά, Φίλη, Πανούση, Παυλόπουλου και άλλων πρώην συντρόφων της). Κατήγγειλε καθεστωτική δύναμη που ήθελε να την παρακάμψει ζητώντας να υπάρξει ένα είδος εξεταστικής επιτροπής.
Οι ρεπλίκες του ελληνικού κινηματογράφου

Ισως τώρα που ο Π. Λαφαζάνης και οι περί αυτόν σύντροφοί του δημιούργησαν δικό τους κόμμα να αναρωτιέστε τι λένε για αυτόν οι πρώην σύντροφοί του, αυτοί που έμειναν πιστοί στον Αλ. Τσίπρα. Ε, λοιπόν, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τον… «στολίζουν» κανονικά. Σε ένα από τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ειπώθηκαν πολλά για τον κ. Λαφαζάνη όπως: «Μου θυμίζει ο Παναγιώτης κάτι πρωταγωνιστές από ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, σαν τον Λογοθετίδη που ήταν πεισματάρης και κολλημένος στο παρελθόν» είπε κάποιος, από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, για να συμπληρώσει: «Ρεπλίκα σας λέω του ελληνικού κινηματογράφου». Αυτό όμως ήταν από τα πιο αθώα, γιατί ειπώθηκαν και άλλα: ότι «νομίζει πως είναι ο Λένιν», ότι «δεν κατάλαβε ακόμη πως έπεσε το Τείχος του Βερολίνου» κ.τ.λ. Από τα πυρά όμως των «συντρόφων» δεν έμεινε έξω και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος, όπως έλεγαν, «έπαιζε κατενάτσιο σε κάθε προσπάθεια για συμφωνία».

Ερχεται ο…Καραμανλής!

Στα παλιά λημέρια θα βρεθεί σήμερα το βράδυ της Τρίτης ο Κώστας Καραμανλής που επιστρέφει στη…Ρηγίλλης! Όχι, μην νομίσετε πως επιστρέφει ως πρόεδρος, αλλά στηρίζοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα βρεθεί στην συμβολική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. έξω από το νεοκλασσικό της οδού Ρηγίλλης, αριθμ.18. Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει από την συγκέντρωση και το κάλεσμα του προέδρου της Ν.Δ. Εξάλλου και ο ίδιος πέρασε 13 χρόνια στο συγκεκριμένο κτίριο, όπου γράφηκαν τα περισσότερα κεφάλαια της ιστορίας του κόμματος.

Οι προβλέψεις του Καραμανλή

«Έτσι, όπως κινούνται όλοι, δείχνουν ότι κανένας δεν θέλει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο» φέρεται να λέει χαμογελώντας ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής που επέστρεψε από τις θερινές του διακοπές και πλέον δέχεται πολιτικούς φίλους του, βουλευτές και στελέχη στο πολιτικό του γραφείο. Εκεί ακούει τις εκτιμήσεις τους, αλλά το ενδιαφέρον είναι τα όσα λέει ο ίδιος που επιμένει ότι δεν είναι ασφαλείς οι δημοσκοπήσεις. Στηρίζει τον Βαγγ. Μεϊμαράκη για τον οποίο λέει ότι προσπαθεί, ενώ σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαρτηθεί από τον προεκλογικό αγώνα που θα κάνει. Υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν είναι αγοραφοβικός, ενώ του κάνει εντύπωση πως ο πρώην Πρωθυπουργός τηρεί αμυντική στάση στον προεκλογικό αγώνα

HeliosPlus