21 ημέρες απομένουν ως τις εκλογές και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη Νέα Δημοκρατία. Μια Νέα Δημοκρατία που όλες οι (μέχρι στιγμής) δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσοστό του κ. Τσίπρα. Εάν συνεχίσει την πορεία των τελευταίων οκτώ μηνών, οι πολίτες δεν θα την τιμήσουν με την ψήφο τους.
Τα λάθη πολλά: βαραίνουν κυρίως την προηγούμενη ηγεσία και τον στενό της κύκλο αλλά και τους δελφίνους. Σε μια χώρα που καταστρεφόταν, ορισμένοι κοιτούσαν την καρέκλα και όχι τη χώρα.
Υπάρχει όμως ένας παράγοντας ο οποίος μπορεί να αναστρέψει το κλίμα. Να αποδείξει η Συγγρού ότι τα εκλογικά της αποτελέσματα αποτελούν παρελθόν για την κεντροδεξιά παράταξη και να ξανακερδίσει τους απογοητευμένους πολίτες.
ΟΒαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να μη θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός στην κοινή γνώμη (πράγμα που ίσχυε και για τον κ. Τσίπρα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου), όμως πέρα από τη βαθιά γνώση που έχει για την παράταξη, έχει συνδεθεί με εκλογικές επιτυχίες. Ως Γραμματέας της ΝΔ αλλά και διασώζοντας το ναυάγιο του Μαΐου του 2012, ο κ. Μεϊμαράκης γνωρίζει από εκλογική στρατηγική αλλά και την κεντροδεξιά παράταξη. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας τον εκτιμούν και τον σέβονται διότι θεωρούν ότι πάντα προσέφερε στην παράταξη ανιδιοτελώς.
Ομως για να ξαναβρεθεί η Ρηγίλλης στο Μέγαρο που βρίσκεται στην οδό του αρχαίου συζύγου της, τα στελέχη αλλά και οι μνηστήρες/δελφίνοι οφείλουν όχι μόνο να ακολουθήσουν πιστά τη στρατηγική του κ. Μεϊμαράκη αλλά και να τη στηρίξουν απόλυτα σαν να ήταν δική τους. Στην αντίθετη περίπτωση θα τους ξεπεράσουν οι εξελίξεις.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ