Είναι αυτονόητο ότι αυτό που θα – πρέπει να – δεσπόσει στη σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο, είναι οι θέσεις των κομμάτων πάνω στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Με πρώτο φυσικά τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Εξίσου σημαντικό όμως είναι οι πολίτες που θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους, να μπορούν να επιλέξουν πρόσωπα που εμπιστεύονται ότι έχουν και τη θέληση και τη γνώση και την εμπειρία να διαχειριστούν τα προβλήματα που θα βρουν μπροστά τους.
Η εμπειρία ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων έχει αποδείξει ότι κυβερνητικά και κρατικά στελέχη που κλήθηκαν να στελεχώσουν καίριους τομείς ήταν απολύτως ανεπαρκή. Προερχόμενα συνήθως από τον κομματικό σωλήνα ή τον περίγυρο του πρωθυπουργού ,με μόνο προσόν τους τη θητεία σε συνδικαλιστικές ή κομματικές οργανώσεις, αδυνατούσαν να αντιληφθούν τα κρίσιμα θέματα που είχαν να αντιμετωπίσουν και πολύ περισσότερο να διαπραγματευτούν με τους ευρωπαίους τεχνοκράτες.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις υπουργοί και στελέχη, διαπνέονταν από παρωχημένες ιδεολογικές αντιλήψεις, είχαν πλήρη άγνοια των συνθηκών και συνήθως ήταν απόλυτα εχθρικοί σε κάθε ιδέα επιχειρηματικής δραστηριότητας. Την ώρα που η ώρα χρειαζόταν ριζικές εκσυγχρονιστικές τομές, οι περισσότεροι προσπαθούσαν να μη διαταράξουν κεκτημένα και καταστάσεις με τα οποία οδηγηθήκαμε στο σημερινό αδιέξοδο.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν,τα κόμματα και οι ηγεσίες τους,σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία ,να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές επετηρίδες και ισορροπίες και να αναδείξουν επιτέλους στελέχη που να βλέπουν στο μέλλον και όχι να αλληθωρίζουν στο παρελθόν. Πρόσωπα που να μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η οικονομία,η κρατική μηχανή,η παιδεία.Πρόσωπα με όραμα, γνώση, επάρκεια και αποφασιστικότητα που θα έχουν την ικανότητα και τη θέληση να ταράξουν τα κακώς κείμενα δεκαετιών.
Αρκετά πληρώσαμε τις κομματικές γραφειοκρατίες και τους καβγατζήδες των τηλεοπτικών καφενείων. Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα…

ΤΟ ΒΗΜΑ