Έχει ξεπεράσει κάθε όριο ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου, από τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθεί καθημερινά η πρόεδρος του. Για να εξυπηρετήσει προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες και σχεδιασμούς η κυρία Κωνσταντοπούλου υιοθετεί πρωτοφανείς διαδικασίες στα κοινοβουλευτικά χρονικά, ευτελίζοντας το κύρος ενός κορυφαίου δεσμού της δημοκρατίας.

Με μια εμμονική τακτική οδηγείται σε ένα θεσμικό παραλογισμό, επιμένοντας να συγκαλεί επιτροπές ή και την ολομέλεια της Βουλής με μόνο στόχο να έχει την ευκαιρία να εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού ή άλλων στελεχών του μέχρι χθες κόμματος της. Έχει αυτοανακηρυχθεί σε κορυφαίο συνταγματολόγο και αυθεντικό ερμηνευτή του Συντάγματος και των νόμων ,αδιαφορώντας πλήρως για τις αντιδράσεις και την κατακραυγή που προκαλεί.

Ουδέποτε στο παρελθόν έχει υπάρξει πρόεδρος της Βουλής που να έχει συσπειρώσει απέναντι του το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου. Έχει μετατρέψει το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της όχημα αυτοπροβολής, ενώ με μια σειρά εξωθεσμικές κινήσεις προσπαθεί να αναγορευθεί στο μοναδικό υπερασπιστή των συμφερόντων της χώρας και του λαού.

Είναι τραγικό που μια νέα πολιτικός που ανήλθε σε ένα κορυφαίο αξίωμα, με πολλές προσδοκίες τουλάχιστον από το κόμμα της, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, να το απαξιώσει με μια στείρα και άνευ λογικής θεσμολαγνεία. Χωρίς καμιά αίσθηση μέτρου και πολιτικής λογικής η κυρία Κωνσταντοπούλου, θα μείνει στην ιστορία του κοινοβουλίου, ως η πρόεδρος που εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία και θα αποχωρήσει μέσα στη γενική κατακραυγή.