Ο κύβος ερρίφθη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώνει (εκτός απροόπτου) το προσεχές Σαββατοκύριακο τον δικό της πολιτικό φορέα. Στην πραγματικότητα δεν θα είναι κόμμα με τη στενή έννοια του όρου αλλά ένα είδος «πολιτικής πρωτοβουλίας», με σκοπό να συμμετάσχει στις εκλογές συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη. Εκείνο που ώθησε τη Ζωή να δημιουργήσει τον δικό της πολιτικό φορέα δεν είναι άλλο, όπως μου εξήγησαν οι γνωρίζοντες, από τα… fan clubs που διαθέτει. Οσο περίεργο κι αν ακούγεται, η Ζωή έχει τα δικά της fan clubs (Ομάδες Στήριξης Ζωής Κωνσταντοπούλου ονομάζονται και δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο) και σε ένα από αυτά μετέχει και ο Κώστας Ζουράρις, επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού Πυρίκαυστος Ελλάς και συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. «Η αυθάδεια που δείχνει προς την εξουσία, αν και ήταν και αυτή στην εξουσία, συγκατοικεί με τη νοοτροπία της νεολαίας» μου εξηγεί ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος αναμένεται προσεχώς να συναντηθεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Προτού σας αποκαλύψω με ποιους ήρθε ήδη σε επαφή η Ζωή και τι συζήτησε μαζί τους σας ενημερώνω ότι οι Ομάδες Στήριξης Ζωής έδιναν πραγματική μάχη στο Διαδίκτυο με την Ομάδα Πρότασης Μομφής κατά της ΠτΒ με ανταλλαγή φραστικών πυρών εκατέρωθεν. Ηδη η Ζωή, όπως μαθαίνω, ήρθε σε συνεννόηση με τον Μανώλη Γλέζο αλλά και με στελέχη της κομμουνιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕ), τα οποία, υπενθυμίζω, είχαν παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν προσχώρησαν στο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας. Στελέχη όπως ο Ρούντι Ρινάλντι, Δ. Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και άλλοι στηρίζουν κάθε προσπάθεια της Ζωής. Αλλωστε το γεγονός ότι ο πολιτικός φορέας της Ζωής δεν εντάσσεται στο κόμμα του κ. Λαφαζάνη του δίνει τη δυνατότητα, όπως μου εξήγησαν, να μην ταυτίζεται πλήρως με την πολιτική του αλλά να λειτουργεί ως ένα είδος συνιστώσας του.
Τώρα, θα πείτε, η Ζωή ιδρύει πολιτικό φορέα ή πολιτική πρωτοβουλία (πείτε το όπως θέλετε) και δεν ενημέρωσε τη φίλη της Ραχήλ Μακρή, με την οποία την ενώνουν αγώνες στην ΕΡΤ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στην Επιτροπή για το Χρέος; Η Ραχήλ έλεγε ότι δεν είχε ιδέα για την κίνηση της Ζωής, αν και πιστεύει ότι «κάτι θα συμβεί» μόλις διαλυθεί η Βουλή. Ωστόσο στην τελευταία συνάντηση που είχαν προχθές στη Βουλή έγινε κάποια συζήτηση από τη Ραχήλ, η οποία προέτρεψε τη Ζωή να αξιοποιήσει πλήρως τις ως τώρα πρωτοβουλίες που έλαβε για την κατάργηση του Μνημονίου αλλά και τους αγώνες που έδωσε για εθνική ανεξαρτησία. Η Ζωή απλώς της είπε ότι θα τα ξανασυζητήσουν μόλις κλείσει η Βουλή.
Μεϊμαράκης σαν τη… σκούπα Hoover
Τόσο πολύ ενθουσιάζεται η Ντόρα Μπακογιάννη από την επιστροφή πολλών στελεχών στο «μαντρί» που έδωσε (με παράξενο τρόπο) τα δικά της εύσημα προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Ο Βαγγέλης είναι σαν τη… σκούπα Hoover των 1.200 watt, μαζεύει τα πάντα από κάθε γωνιά και δεν τα διώχνει» λέει για να εκφράσει τη βεβαιότητά της ότι η ΝΔ θα έχει την πρωτιά στις εκλογές. Και τούτο γιατί, όπως αναφέρει, παρατηρεί μεγάλη συσπείρωση, στελέχη επιστρέφουν και ο κ. Τσίπρας δεν έχει πλέον target group για να πείσει. Η άλλη παράξενη δήλωση από γαλάζιο προέρχεται από τον Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου λέει: «Τρέμω με την ιδέα ότι θα έρθουμε πρώτοι στις εκλογές. Μετά θα είμαστε υποχρεωμένοι επί μήνες να μαζεύουμε τα άπλυτα του ΣΥΡΙΖΑ».
Τα πρώτα γαλάζια συνθήματα
Σας αποκαλύπτω τις προτάσεις που κατατέθηκαν σε διαφημιστικές εταιρείες για τα πρώτα προεκλογικά σποτάκια της ΝΔ. Πρώτη πρόταση: «Μας πήγαν πίσω, τώρα πάμε μπροστά». Εναλλακτική πρόταση: «Η χώρα βρέθηκε πίσω, ώρα να πάει μπροστά». Αποφασίστηκε επίσης ότι κάτω από το όνομα και το σήμα της ΝΔ να υπάρχει ως… υπογραφή το «Δύναμη, Σταθερότητα».
Oh, mon Dieu
Θα προσέξατε ότι ο συντάκτης της αριστερής εφημερίδας «Liberation» έγραψε για τα παρασκήνια των glorious διαπραγματεύσεων του Τσίπρα. Ο συντάκτης παραθέτει μια σειρά γαργαλιστικές πληροφορίες, ενδεικτικές του ερασιτεχνισμού που επέδειξε η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση. Για παράδειγμα, η πεποίθηση ότι αρκεί να πουν η Γερμανία και η Γαλλία ΟΚ και οι μικρότερες χώρες θα ακολουθούσαν σαν πρόβατα, για να αποδειχθεί ότι οι χώρες με τη μικρότερη «ανοχή» στα ελληνικά αιτήματα ήταν οι μικρότερες και οι πιο «δεδομένες», π.χ. Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Ή η αδυναμία των συνομιλητών της Ελλάδας να αντιληφθούν ποια είναι η στρατηγική ή αν υπάρχει καν στρατηγική.
Το πιο ενδιαφέρον όμως όλων ήταν η αποκάλυψη ότι στα μάτια των συνομιλητών του ο Πρωθυπουργός δεν διατήρησε καμία ηγετική τόλμη και συμπεριφορά. «Η μπρουτάλ διακοπή του Τσίπρα από τον Παππά πάγωσε όλον τον κόσμο: δεν είχαμε ακούσει ποτέ σε μια νορμάλ κυβέρνηση έναν απλό σύμβουλο να απευθύνεται σε Πρωθυπουργό με τέτοιον τρόπο!» είπε ένας από τους παρευρισκομένους. Η «μπρουτάλ διακοπή» του Παππά είχε γίνει με τη φράση «κύριε Πρωθυπουργέ, δεν μπορεί να το κάνετε αυτό, δεν μπορείτε!» αναφερόμενος στην αποδοχή από τον κ. Τσίπρα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Αναζητούν τον υπουργό με την offshore

Μόλις λίγα 24ωρα προτού διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές, 18 βουλευτές της ΝΔ επανέρχονται στο θέμα του υπουργού με την offshore εταιρία στην Κύπρο και με ερώτησή τους προς τον Πρωθυπουργό και σε τέσσερις υπουργούς ερωτούν πού έχει φθάσει η έρευνα για τον συγκεκριμένο υπουργό. Να σημειώσω ότι οι βουλευτές της ΝΔ φαίνεται να γνωρίζουν το όνομα του υπουργού, αλλά δεν το αποκαλύπτουν προτρέποντάς τον να το αποκαλύψει ο ίδιος ή η κυβέρνηση. Στην ερώτησή τους (η οποία πιθανόν θα είναι και η τελευταία με την παρούσα Βουλή) οι 18 βουλευτές της ΝΔ δίνουν επιπλέον στοιχεία στην κυβέρνηση για να διευκολύνει το έργο της. Συγκεκριμένα δίνουν το όνομα της εταιρίας, την έδρα της και τους σκοπούς της. Και περιμένουν για να αποκαλυφθεί το όνομα του υπουργού.

HeliosPlus