Όποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η νίκη του κόμματος στις αχρείαστες αυτές εκλογές θα είναι ένας περίπατος στο πάρκο, όπως λένε οι Αγγλοσάξονες, κινδυνεύουν να βρεθούν την 21η Σεπτεμβρίου να τρίβουν τα ματάκια τους, όπως λένε οι Έλληνες.

Αν και το μεγάλο ατού του ΣΥΡΙΖΑ και σ αυτές τις εκλογές παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εξακολουθεί να γοητεύει ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης με το επικοινωνιακό του ταλέντο και το «φωτοστέφανο» του νέου και άφθαρτου πολιτικού, εν τούτοις ο κ.Τσίπρας κινδυνεύει να αποτελέσει και το μεγάλο μειονέκτημα του κυβερνώντος κόμματος εφόσον η προεκλογική καμπάνια της αντιπολίτευσης επικεντρωθεί πάνω του.

Βλέπετε ο κ.Τσίπρας αυτοπροσώπως ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τέτοιες μέρες περίπου πριν από ένα χρόνο από την Θεσσαλονίκη εξήγγειλε όλες εκείνες τις απίθανες υποσχέσεις – σκίσιμο μνημονίων, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αύξηση αφορολογήτων ορίων – από τις οποίες καμία δεν τηρήθηκε ενώ στο τέλος έγιναν ακριβώς τα αντίθετα!

Η τηλεοπτική εικόνα, λοιπόν, του κ. Τσίπρα να υπόσχεται με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στους πολίτες ανέφικτες παροχές και να κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για προδοτική πολιτική λόγω μνημονίων σε αντιδιαστολή με την εικόνα του ίδιου του Πρωθυπουργού να μιλάει υπέρ του μνημονίου που τελικά υπέγραψε αναμένεται να είναι στο επίκεντρο όλων των προεκλογικών σποτ της αντιπολίτευσης με καταλυτικό πολιτικό αποτέλεσμα για την αξιοπιστία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον επειδή, ως γνωστόν, οι σκληρότεροι πόλεμοι είναι οι εμφύλιοι, η μεγαλύτερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την σύντομη προεκλογική περίοδο θα υπάρξει από τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας που πήδηξαν έξω από το μαντρί δημιουργώντας νέο αντιμνημονιακό σχηματισμό.

Οι περισσότεροι από τους δραχμολάγνους βουλευτές του κ. Λαφαζάνη εξάλλου ήσαν εκείνοι που εκπροσωπούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά πάνελ τους τελευταίους μήνες και γνωρίζουν από πρώτο χέρι την τέχνη της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης .

Επίσης γνωρίζουν «μυστικά και ψέματα» του κόμματος όλη αυτή την περίοδο τα οποία δεν θα διστάσουν να αποκαλύψουν στον αέρα ραγίζοντας την βιτρίνα της ηθικής υπεροχής της «πρώτη φορά Αριστεράς» που με τόσο κόπο δημιούργησε η Κουμουνδούρου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ασυγκράτητη κυρία Κωσταντοπούλου αποκάλυψε χτες για να εκθέσει τον κ.Τσίπρα ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπούσε επισήμως ανοιχτά τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Στουρνάρα, ο υπουργός επικρατείας και μέντορας του Πρωθυπουργού κ. Φλαμπουράρης την πλησίασε και της ζήτησε να χαμηλώσει τους τόνους στην αντιπαράθεση .

Τέλος, επειδή στην πολιτική νικάει αυτός που ξέρει να μετράει καλύτερα – είναι σαφές ότι το 36,4 % που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές μετά από ένα μπαράζ υποσχέσεων και πέντε χρόνια μνημονίων αποτελεί άφταστο στόχο στις 20 Σεπτεμβρίου μετά την οικτρή διάψευση των εξαγγελιών Τσίπρα και την πρόσφατη διάσπαση του κόμματος – κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσο θα «κόψει» από το ποσοστό του Ιανουαρίου 2015.

Άρα η αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητείται καν ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι εκλογικό ποσοστό θα συγκεντρώσει η ΝΔ η οποία ως γνωστόν πήρε πριν από 7 μήνες το καθόλου ευκαταφρόνητο 27,8 % της ψήφου.

Το κόμμα μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βασίμως αναμένει τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων του που διέσχισαν τον Ιανουάριο του 2015 ολόκληρο το πολιτικό φάσμα για να τιμωρήσουν τον κ. Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ τον οποίο θα καταργούσε ο κ.Τσίπρας αλλά τελικά άφησε ανέγγιχτο.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η μάχη για την πρώτη θέση θα είναι σκληρή και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο έχουν μαύρα μεσάνυχτα.