Όταν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους κάτω από το τρίτο μνημόνιο της χώρας αναγκάζονται να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και τους πολιτικούς τους αντιπάλους για την ρητορεία του μίσους και τους απίστευτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που εκτόξευαν όλα αυτά τα χρόνια κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ – προδότες, δοσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένοι, μερκελιστές, εθελόδουλοι κλπ – είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιο θα είναι το προεκλογικό αφήγημα των κομμάτων της σημερινής κυβέρνησης.

Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ επειδή έκανε ακριβώς τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε ότι θα κάνει; Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν μπόρεσε να προβλέψει το αυτονόητο: ότι μία μετωπική σύγκρουση με Ευρώπη θα οδηγήσει τη χώρα είτε στη δραχμή είτε σε τρίτο μνημόνιο; Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ επειδή εμπόδισε την οικονομία να βγει στην ανάπτυξη και της φόρτωσε νέο τριετές πρόγραμμα σκληρής λιτότητας; Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ επειδή στους 7 μήνες της κυβέρνησης Τσίπρα -Καμένου έκλεισαν οι τράπεζες και παρά λίγο η χώρα να πάει στη δραχμή; Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε να αντιληφθεί το πασιφανές: ότι με τους «πυροβολημένους» δραχμολάγνους θαυμαστές της Σοβιετικής Ένωσης που αποτελούν το 30 % του κόμματός του δεν θα είχε τη δυνατότητα να κυβερνήσει τη χώρα ούτε μία μέρα ; Ότι η συνεργασία του με τον καραδεξιό Καμένο ήταν αδιέξοδη και ακατανόητη εξ αρχής και δεν θα έφερνε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τη χώρα;

Εξ αιτίας όλων αυτών ,όμως, ο κ.Τσίπρας βιάζεται να πάει τη χώρα σε εκλογές . Ποντάροντας ότι αμέσως μετά «τα μπάνια του λαού» ο κόσμος δεν θα έχει όρεξη για αλλαγές κυβέρνησής και πολιτικά μηνύματα. Ότι αν πάει εδώ και τώρα σε κάλπες θα προλάβει την δυσφορία του κόσμου πριν πληρώσει την αυξημένη εφορία του, το 23 % ΦΠΑ στα τρόφιμα , τον ΕΝΦΙΑ που είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει. Ότι θα πιάσει στον ύπνο τον Λαφαζάνη που δεν προλαβαίνει να οργανώσει το κόμμα των δραχμιστών , και την Φώφη που μόλις ανέλαβε στο ΠΑΣΟΚ . Και την «μουδιασμένη» ΝΔ που αδυνατεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να κάνει αντιπολίτευση απέναντι σε μία σκληρή αντιμνημονιακή κυβέρνηση που εν μια νυκτί έγινε υπερμνημονιακή . Απέναντι σε ένα Πρωθυπουργό που τάχτηκε υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και σε 24 ώρες το βάφτισε «ΝΑΙ» -με τους ψηφοφόρους του να πανηγυρίζουν αδιαμαρτύρητα και στις δύο περιπτώσεις.

Ουσιαστικά ,όμως ,ο κ.Τσίπρας πάει σε εκλογές για έναν λόγο. Επειδή ποντάρει στο «άστρο» του που ακόμη μεσουρανεί . Και στο ταλέντο του να πείθει -ως άλλος Κόπερφιλντ- ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ότι αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με όσα λέει εκείνος τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.