Υπάρχει είδηση από την χθεσινή, υπό τον πρωθυπουργό, σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικου;

Υπάρχει και δεν είναι το ότι τον συντονισμό των ενεργειών της κυβέρνησης ανέλαβε ο Α. Φλαμπουραρης, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο την κυρία Χριστοδουλουπουλου που όλο το προηγούμενο διάστημα διακρίθηκε για το αλλοπρόσαλλο των δηλώσεων της.

Η είδηση που βγαίνει, είναι ότι αν και μεταξύ δύο κυβερνητικών συσκέψεων για το ίδιο θέμα, διαλύθηκε ο τέταρτος και ανερχόμενος τουριστικός προορισμός της χώρας, η Κως, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό την ευθύνη την έχουν οι δήμοι. Η κυβέρνηση δεν φταίει σε τίποτα και για τίποτα. Ακόμα και για τις διαδικασίες ταυτοποίησης που αργούν απελπιστικά η αρμόδια υπουργός απεφάνθη ότι φταίει το Μνημόνιο (!) που δεν επιτρέπει προσλήψεις προσωπικού. Αλλα το Μνημόνιο δεν απαγορεύει μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός την ταχεία μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το εξήγγειλε και τον Απρίλιο αλλά το πρώτο πλοίο για την μεταφορά τους φάνηκε δύο μήνες μετά.

Που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση; Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυρίας Χριστοδουλοπουλου οφείλεται στην αδυναμία συνεννόησης των συναρμόδιων υπουργείων. Του Μεταναστευσης και του Ναυτιλίας. Δηλαδή του υπουργείου της και του υπουργείου του συζύγου της! Απίστευτες καταστάσεις!

Κατά τα λοιπά οι χθεσινές εξαγγελίες ήταν μια επανάληψη αυτών που δεν τηρήθηκαν. Τι εγγυάται ότι αυτή τη φορά θα εφαρμόσουν οι αποφάσεις;

Συμπέρασμα. Η καταστροφή της Κω για την οποία ευθύνεται κυρίως η κυβέρνηση και οι σπασμωδικες κινησεις του τοπικου βουλευτη του Συριζα που μετετρεψε ενα ξενοδοχειο χωρητικοτητας 100 ατομων σε κολαστηριο 1000 ψυχων,είναι μόνο η αρχή.

Όσο τα θαλάσσια σύνορα παραμένουν προκλητικά αφυλακτα και όσο οι έχοντες την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προτιμούν αντί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους να ψάχνουν δικαιολογίες για να δικαιολογησουν τα αδικαιογητα ας ετοιμαζομαστε για τα χειρότερα!