Καθόλου δεν άρεσε στον Π. Λαφαζάνη και στην όλη παρέα της Αριστερής Πλατφόρμας η υπουργοποίηση του Ι. Αμανατίδη (φωτογραφία), την ώρα μάλιστα που αυτοί εγκατέλειπαν την κυβέρνηση για να αγωνιστούν, όπως έλεγαν, υπέρ της δραχμής. Αλλωστε εδώ και καιρό δεν καλόβλεπαν ένα μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως ήταν ο κ. Αμανατίδης, να λειτουργεί ως καλός χριστιανός, να φορά γραβάτα, να ορκίζεται ως βουλευτής και ως υφυπουργός Εξωτερικών με θρησκευτικό όρκο, να συνοδεύει τον Αλ. Τσίπρα στο Αγιον Ορος και να βάζει τον σταυρό του ακόμη και σε κρίσιμες κομματικές συνεδριάσεις, παρακαλώντας τον Θεό να βοηθήσει. Αλλά όλα αυτά τα παρέβλεπαν προς χάριν της ενότητας της Αριστερής Πλατφόρμας. Τώρα όμως που έγινε μέλος της κυβέρνησης που θα υπογράψει και το Μνημόνιο, τα πράγματα άλλαξαν και βρέθηκαν απέναντί του. Δεν τόλμησαν όμως να τον διαγράψουν, απλώς του έστειλαν ένα ειρωνικό SMS επί τη αναλήψει των υπουργικών του καθηκόντων που έλεγε «συχαρίκια». Ούτε καν «συγχαρητήρια». Ο κ. Αμανατίδης τους απάντησε με ανάλογο ύφος: «Φχαριστώ». Ούτε καν «ευχαριστώ». Ετσι επήλθε το βελούδινο διαζύγιο με την Αριστερή Πλατφόρμα, το πρώτο διαζύγιο μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή: «Αν κάνουν αναφορά στο όνομά μου, θα κάνω και εγώ. Αυτή την κυβέρνηση δεν την άφησαν να κυβερνήσει. Αυτό που κάνουν είναι ασυγχώρητο» έλεγε ο υφυπουργός.
nnn
Το διαζύγιο με την Αριστερή Πλατφόρμα βγήκε στον κ. Αμανατίδη ως τώρα σε καλό. Γιατί ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί, όντας μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι θα πήγαινε στον ΟΗΕ για να μιλήσει για τις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή, όπως θα πάει στις 28 Αυγούστου. Ούτε βεβαίως φανταζόταν ποτέ ότι θα είχε, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, όπως θα γίνει στις 22 Αυγούστου, ή ότι θα εκπροσωπήσει και πάλι την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο, τον Δεκαπενταύγουστο. Και τέλος, δεν θα μπορούσε ποτέ να προσευχηθεί δημόσια σε εκκλησία, ώστε να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και να μη χρειαστεί χρηματοδότηση-γέφυρα.


Καλοκαιρινό τηλεοπτικό στασίδι

Ισως το «ζεύγος Βίτσα» να μη θέλει να χάσει το μόνιμο τηλεοπτικό στασίδι που απέκτησε το καλοκαίρι με την υφυπουργοποίηση του Δ. Βίτσα στο υπουργείο Αμυνας, γι’ αυτό το συναντάς καθημερινώς στην τηλεόραση, σαν να μη θέλει να πάει, έστω και για λίγες ημέρες, διακοπές. Ανοίγεις το πρωί την τηλεόραση και να σου, εμφανίζεται ο υφυπουργός να αναλύει κυρίως τα εσωκομματικά, αν μπορεί κανείς να τα αναλύσει. Την επομένη εμφανίζεται η σύντροφός του, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, γενική γραμματέας Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, και αναλύει και αυτή τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να πω, οι τηλεοπτικές αναλύσεις τους βρίσκονται σε πλήρη αρμονία, αλλά ποιος νοιάζεται; Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι η σύντροφος του υφυπουργού είναι μια δυναμική γυναίκα, με πείσμα και τόλμη. Εβαλε πολλές φορές υποψηφιότητα για να εκλεγεί είτε δημοτικός σύμβουλος είτε ευρωβουλευτής είτε βουλευτής και απέτυχε, αλλά δεν το βάζει κάτω και επιμένει να γίνει βουλευτής.


Μόνο στην εκδρομή έβγαζε τη γραβάτα

Εβλεπα τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γ. Θαλάσση, αυτόν που διόρισε τιμής ένεκεν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και αναρωτιόμουν πώς άλλαξε συνήθειες αυτός ο άνθρωπος. Διότι επί 25 χρόνια που ήταν εκπαιδευτικός στη Σχολή Μωραΐτη ερχόταν καθημερινά στο σχολείο με γραβάτα και πάντοτε άψογα ντυμένος. Επί 25 χρόνια δεν έβγαλε ποτέ τη γραβάτα από πάνω του, παρά μόνο μία φορά τον χρόνο, στη σχολική… εκδρομή. Τώρα, δίπλα στη Ζωή, πέταξε τη γραβάτα. Ποιος ξέρει γιατί. Μήπως για να είναι αρεστός στην ΠτΒ και γενικά στο συριζαίικο σύστημα που θέλει τα στελέχη χωρίς γραβάτες; Ή μήπως κάνει αυτό που κάνουν και οι… χαμαιλέοντες, δηλαδή προσαρμόζεται πάραυτα στο περιβάλλον;


Η Ντόρα κόβει την καλημέρα στη Ζωή

Η Ντόρα Μπακογιάννη, έπειτα από έξι μήνες προεδρίας στη Βουλή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πήρε τη μεγάλη απόφαση να μην της ξαναμιλήσει και να μην ασχοληθεί πλέον μαζί της: «Την κατατάσσω στην σφαίρα του γραφικού, δεν θα ασχοληθώ μαζί της» μου είπε. Και ξέρετε τι ήταν αυτό που έκανε την Ντόρα έξω φρενών με τη Ζωή; Το γεγονός ότι η ΠτΒ επιμένει στη διαγραφή του χρέους, το χαρακτηρίζει επονείδιστο και ισχυρίζεται γενικώς ότι δεν υπάρχει: «Εχει καταντήσει κωμική αυτή η ιστορία» λέει και βεβαίως καλεί τον κ. Τσίπρα να κάνει κάτι.


Οταν οι γαλάζιοι λύνουν τις διαφορές τους στο… τένις

Μέσα στο λιοπύρι, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο βρίσκονταν στο πιο κρίσιμο σημείο τους, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ αποφάσισαν να παίξουν μια παρτίδα… τένις για να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, να συζητήσουν για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού κόμματος με την ιδέα της συνένωσης ΝΔ και Ποταμιού (ίσως και του ΠαΣοΚ) και για να αποδείξουν ποιος, τέλος πάντων, είναι ο καλύτερος. Ετσι, οι Κυρ. Μητσοτάκης και Αδ. Γεωργιάδης έδωσαν ραντεβού σε γήπεδο στην Κάτω Κηφισιά και υπήρξε πανωλεθρία για τον Αδωνη, γιατί «έφαγε» κάτι άσους στο σέρβις που θα του μείνουν αξέχαστοι.

HeliosPlus