Η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία) κάνει προσλήψεις και αυτή τη φορά προσέλαβε ως ειδική σύμβουλο την Αννα Ζωηρού, η οποία μετείχε, εκ μέρους του Γ. Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ, στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Η εντυπωσιακή Αννα Ζωηρού, με τo κάμπριο Chrysler, πτυχιούχος του Τμήματος Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας και κάτοχος πολλών μεταπτυχιακών διπλωμάτων από ξένα πανεπιστήμια, είχε στείλει στον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά μια επιστολή με την οποία κατήγγειλε σκάνδαλα στο ΤΑΙΠΕΔ και την επομένη παραιτήθηκε. Την ίδια επιστολή είχε στείλει και στη Ζωή, όταν η σημερινή ΠτΒ βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Την Αννα και τη Ζωή ενώνει το όνομα… «Στουρνάρας». Η μεν Ζωή, όπως ενθυμείσθε, ήθελε τη βίαιη προσαγωγή του κεντρικού τραπεζίτη στη Βουλή, τη δε Αννα ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών είχε αγνοήσει υπηρεσιακά.


Η Αριστερή Πλατφόρμα απέκτησε… συνιστώσα

Καθόλου δεν άρεσαν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού προς τους αγρότες από το υπουργείο Αγροτικής Ανασυγκρότησης στους Κώστα Λαπαβίτσα και Ραχήλ Μακρή (που ως τώρα φλέρταραν με την Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη) και δημιουργούν δική τους συμμαχία με στόχο να πάρουν τους αγρότες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε και οι δύο κατάγονται από αγροτικές περιφέρειες (Ημαθία και Κοζάνη) και την προσεχή εβδομάδα αρχίζουν από κοινού περιοδεία σε χωριά της περιφέρειας για να πουν στους αγρότες ότι «όποιος έχει ψηφίσει τα προαπαιτούμενα μέτρα της τρόικας για τους αγρότες δεν μπορεί να σας προστατεύσει». Η Ραχήλ όλο και απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται πιο κοντά στην Αριστερή Πλατφόρμα. Το θέμα είναι τι θα κάνει στις επερχόμενες εκλογές. Σε ποιο κόμμα θα κατέβει υποψήφια; Την απάντηση δίνει η ίδια: «Θα πάω εκεί όπου αποφασίζεται το συμφέρον του λαού, σε όποιο κόμμα συμφωνεί με τις δικές μου αξίες». Σταράτα λόγια!
Φοράνε σακάκια

Οι αγρότες;

Αλλά πώς να πειστούν οι αγρότες ότι η κυβέρνηση είναι μαζί τους; Ο αρμόδιος υπουργός Π. Σκουρλέτης επισκέφθηκε το υπουργείο του (στην οδό Αχαρνών 2) όταν το επισκέφθηκε και ο Πρωθυπουργός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο υφυπουργός Π. Σγουρίδης (πρώην ΠαΣοΚ και σήμερα ΑΝΕΛ) καλωσόρισε στο υπουργείο και τον κ. Τσίπρα αλλά και τον κ. Σκουρλέτη. Δεύτερον, η σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου, προτού ανακοινωθούν τα μέτρα, διήρκεσε μόλις 18 λεπτά. Πότε πρόλαβαν να τα αναλύσουν και να τα συμφωνήσουν όλα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός; Και τρίτον, η παρατήρηση που έκανε ο έτερος υφυπουργός κ. Αποστόλου για τον χαλασμένο κλιματισμό του υπουργείου: «Οι αγρότες στον κάμπο δεν έχουν κλιματισμό» είπε, αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό να βγάλει το σακάκι του. Και μόλις το έβγαλε πάλι «παρατήρηση»: «Οι αγρότες δεν πάμε στα χωράφια με σακάκια…».
nnn
Ο Π. Λαφαζάνης όμως ποντάρει στις ψήφους των αγροτών. Να σκεφθείτε όταν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρνήθηκε να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο και έμαθα ότι φιλοξενήθηκε στο σπίτι του… αγρότη Σάββα Πασχαλίδη στο χωριό Μεσημέρι. Μόνον που ο κ. Πασχαλίδης δεν είναι οποιοσδήποτε αγρότης, αλλά σύζυγος της βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμανατίδου, από τις ισχυρότερες υποστηρίκτριες του «Οχι» και της Αριστερής Πλατφόρμας. Η κυρία Αμανατίδου εμφανίζεται παράλληλα και ως… φοιτήτρια (έτσι αναφέρεται στο βιογραφικό της) Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Φαίνεται ότι η Αριστερή Πλατφόρμα κάνει οικονομίες, γιατί αφενός ο κ. Λαφαζάνης φιλοξενήθηκε σε σπίτι κομματικού στελέχους, η δε αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που τον συνόδευε στη Θεσσαλονίκη, πήγε στο σπίτι της, στον Εύοσμο.
Μπίρα, Cola, Fanta

Παράξενα πράγματα μου λένε ότι συμβαίνουν στο νησί των Ιπποτών. Δεν είναι μόνον ότι κυνήγησαν και προπηλάκισαν τους εφοριακούς που πήγαν για έλεγχο σε πανηγύρι στα Μαριτσά, αλλά η φοροδιαφυγή και η δασμοδιαφυγή βρίσκονται στο απόγειό τους. Ισως φταίει και το γεγονός ότι η Ρόδος εφέτος είναι, παρά την κρίση, γεμάτη τουρίστες, αλλά τι είδους τουρίστες; Στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία, στις καφετέριες και κυρίως στα μπαράκια κυριαρχεί η μαύρη εργασία από τουρίστες που ξέμειναν και εργάζονται για μερικά ευρώ την ημέρα. Ασε που για να πιεις ένα ποτό στην Παλαιά Πόλη θα πρέπει (που λέει ο λόγος) να ξέρεις άψογα αγγλικά ή ολλανδικά ή σουηδικά. Είναι και το άλλο όμως: οι παραλίες του νησιού (και κυρίως εκεί μπροστά στο Ενυδρείο) έχουν γεμίσει από «πωλητές» όλων των φυλών του κόσμου, οι οποίοι με μεταφερόμενα ψυγειάκια διαλαλούν το εμπόρευμά τους ανάμεσα στους λουομένους: «Μπίρα, Cola, Fanta» ακούει κανείς στις παραλίες από τους μικροπωλητές. Πωλούν όπως θέλουν, σε όποια τιμή θέλουν στους διψασμένους και ηλιοκαμένους τουρίστες. Εφέτος μάλιστα αναβάθμισαν και το εμπόρευμά τους, γιατί στις παραλίες εμφανίστηκαν και «μαϊμού» τσάντες Louis Vuitton προς 20 ευρώ εκάστη. Ποιος θα τολμήσει να τους κάνει έλεγχο; Ποιος θα τολμήσει να τους ζητήσει απόδειξη; Αφήστε που στο νησί δρα ένας μυστηριώδης Γερμανός –εραστής της νύχτας, όπως τον αποκάλεσαν –που επιστρέφει μεθυσμένος στο ξενοδοχείο του και μπαίνει σε όποιο δωμάτιο βρίσκει ξεκλείδωτο. Ενας Πολωνός κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το βράδυ της Τετάρτης κοιμήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους με τη γυναίκα του και το πρωί βρήκε τον Γερμανό να κοιμάται ανάμεσά τους!

HeliosPlus