Στις στήλες της διαδικτυακής εκδόσεως του «Βήματος» tovima.gr πριν από λίγες ημέρες γράφτηκε ένα ενδιαφέρον άρθρο αναφορικά, μεταξύ άλλων, με τα κοτόπουλα!
Δεν είχε να κάνει με την εκτροφή κοτόπουλων στην Ελλάδα. Είχε όμως να κάνει με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας σχετικά με την παραγωγή κάθε λογής προϊόντων. Είχε να κάνει και με τους τραπεζικούς περιορισμούς τους οποίους επέβαλε η κυβέρνηση διά χειρός του τέως «ουάου» και ενδεχομένως μελλοντικού υπόδικου υπουργού και οι οποίοι δημιούργησαν δεδομένα που ακόμη δεν έχουν γίνει εμφανώς κατανοητά.
Οι θιασώτες της δραχμής δεν αντιλαμβάνονται ότι μια οικονομία που θα στηρίζεται στο νόμισμά της πρέπει αναγκαστικά να έχει πρωτογενή παραγωγή. Μερικοί εκ των υποστηρικτών της δε, θεωρούν ότι η δραχμή αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία οικονομικής ανάδειξής τους.
Πλανώνται πλάνην οικτράν. Δύο παραδείγματα: η χώρα μας έχει μια καλή παραγωγή κοτόπουλων και ντομάτας αλλά δεν παράγει ούτε τα αναγκαία για την εκτροφή/παραγωγή τους, ούτε αυτά για τη συσκευασία τους. Τροφή για τα κοτόπουλα και σπόρους για τις ντομάτες εισάγουμε, δεν παράγουμε. Το ίδιο ισχύει και για τις συσκευασίες. Πού θα στηριχθεί λοιπόν η παραγωγή μας; Στους «κακούς» Ολλανδούς από τους οποίους εισάγουμε τους σπόρους ντομάτας; Στις «κακές» τράπεζες που θέλουμε να κλείσουν;
Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μια ανοχύρωτη χώρα που στηρίζεται σε πήλινα πόδια, τα οποία έχουν επιπλέον ραγίσει! Τραγικές καρικατούρες, όπως ο γόνος ακροδεξιού τρομοκρατικού στοιχείου που ίσως θα έπρεπε να είχε εργαστεί για λίγες ημέρες σε εκτροφείο κοτόπουλων προτού μας «μπαρουφιάσει» με τις γελοίες θεωρίες του. Αλλά δεν είναι αργά. Οι υπεύθυνοι πολιτικοί μπορούν ακόμη να αντιστρέψουν, έστω και με θυσίες, την κατάσταση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ