Και ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες μας προέκυψε η… Βαρουφακειάδα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκης προκαλώντας πάντα την επικαιρότητα με μη ορθόδοξες κατά κανόνα δηλώσεις έμοιαζε να βγάζει τη γλώσσα στο σύστημα που τον λάτρεψε και τον μίσησε συγχρόνως!

Η ζωή του και η καθημερινότητά του γεμάτη αντιφάσεις και η τάση του να συζητάει με τους δανειστές σαν ίσος προς ίσον έμοιαζε ως ιδανικό τοπίο γι αυτούς που ήθελαν να συντρίψουν την περηφάνια τη δική του και της κυβέρνησης που εκπροσωπούσε!

Γιατί όποιος θεωρεί ότι οι εναντίον του επιθέσεις δεν αφορούν και τον πρωθυπουργό είναι πολιτικά αφελείς και κάνουν έναν ακόμα λάθος πολιτικό υπολογισμό. Όχι ότι δεν έγιναν αστοχίες και λάθη, κακοί υπολογισμοί και καθυστερήσεις και η μη πρόβλεψη για τον κίνδυνο κλεισίματος των τραπεζών.

Άκουσα και τον πρωθυπουργό την Τετάρτη που το απέδωσε μεν στους εταίρους, αλλά εμφανίστηκε ότι η ελληνική πλευρά δεν το είχε προϋπολογίσει ως όφειλε!

Ας έρθουμε τώρα και στα ποινικά – νομικά.
Η ποινικοποίηση της σκέψης, μου έλεγε πρώην υπουργός, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Ο ίδιος μου εκμυστηρευόταν ότι κατά κανόνα οι υπουργοί εξετάζουν ακόμα και ακραία σενάρια για υποθέσεις κρίσεων και φυσικά αυτό γίνεται με τον στενό πυρήνα των συνεργατών τους…

Πολλές φορές δεν ενημερώνουν και τον πρωθυπουργό για ασκήσεις επί χάρτου. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσικά απόπειρα τέλεσης κακουργήματος! Ούτε αυτό που θέλουν κάποιοι ακραίοι να θεωρηθεί προπαρασκευαστική πράξη! Για πραξικόπημα πήγαινε ο υπουργός; Έλεος πια!

Η Δικαιοσύνη έχει επιδείξει ψυχραιμία και νηφαλιότητα τον τελευταίο καιρό ! Ας την αφήσουν να πιάσει τα τρωκτικά που έφαγαν δημόσιο χρήμα! Και ας αφήσουν κάποιοι τα οριακής ακόμα και λογικής ακραία νομικά σενάρια.

Σύντροφοι, οι θεσμοί εκδικούνται και είναι βέβαιο ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω !