Ποιος είδε τον εισαγγελέα Β. Φλωρίδη (φωτογραφία) και δεν τον φοβήθηκε, όταν έγινε λόγος, σε μια παρέα δικαστικών στη Θεσσαλονίκη, για την αποφυλάκιση του Παπαγεωργόπουλου ως… αναπήρου. Ηταν οξύς στο θέμα της πάταξης της διαφθοράς λέγοντας: «Πώς θα παταχθεί η διαφθορά; Οταν συνεχώς με νομοθετικές διατάξεις αποφυλακίζονται πρόωρα σκληροί εγκληματίες και διεφθαρμένοι υπάλληλοι; Γιατί να μην κλέψει ένας υπάλληλος όταν βλέπει ότι μια ποινή 15 ετών για πράξη διαφθοράς μετατρέπεται με νόμο σε 3 έτη;». Απέφυγε πάντως να αναφερθεί ονομαστικά στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα διαχρονικό φαινόμενο και δεν ενδιαφέρουν οι ατομικές περιπτώσεις».


Ο Βαρουφάκης και ο Αλέφαντος

Εξέπληξε όντως ο κ. Φλωρίδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Σε ερώτηση αν υπάρχουν υπόνοιες τέλεσης εγκλημάτων σε βάρος του πολιτεύματος (εσχάτη προδοσία κ.λπ.) εκ μέρους του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρθηκε σε μια παλιά δήλωση του παλιού γνωστού προπονητή Νίκου Αλέφαντου ο οποίος είπε τότε ότι αν υποβιβασθεί η ομάδα του θα κάνει… πραξικόπημα. Ερωτηθείς τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αν η χώρα κινδυνεύει από στρατιωτικό κίνημα απάντησε ότι «η μόνη απειλή που υφίσταται η χώρα στον τομέα αυτόν είναι από τον Αλέφαντο!». Αυτό που άφησε να πλανάται ο κ. Φλωρίδης είναι το ποιος μοιάζει με τον Αλέφαντο, αλλά όλοι καταλάβαμε.


Μαμάδες εν δράσει

Η ιστορία που θα σας περιγράψω συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι με πρωταγωνιστές τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούση και ένα 15χρονο κορίτσι. Σας την περιγράφω χωρίς κανένα σχόλιο για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Ο κ. Πανούσης, μου λένε, βρισκόταν στο Λουτράκι για οικογενειακούς λόγους, όταν τον σταματά ξαφνικά στον δρόμο η 15χρονη. Να σημειώσω εδώ ότι το κορίτσι βγήκε από μια απαστράπτουσα Μερτσέντες, μεγάλου κυβισμού, την οποία οδηγούσε μάλλον η μητέρα της που έψαχνε χώρο να την παρκάρει. Το κορίτσι ήταν ντυμένο, όπως μου την περιέγραψαν, με την τελευταία λέξη της μόδας, με ρούχα και παπούτσια από ακριβές μάρκες. Αναγνωρίζει τον υπουργό, τον σταματά και του λέει: «Δεν είναι… αριστερή πολιτική αυτή που εφαρμόζει η Αστυνομία» του είπε και του εξέθεσε ορισμένα άλλα θέματα στα οποία θεωρεί ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να παρεμβαίνει. Ο υπουργός αιφνιδιάστηκε, αλλά τη ρώτησε τι εννοεί με αυτό το «αριστερή πολιτική». Και το κοριτσάκι με ύφος επαναστάτριας τού έκανε λόγο για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών και άλλα τέτοια. Εν συνεχεία, αφού τα είπε όλα αυτά, την είδε ο υπουργός να κάθεται μαζί με τη μητέρα της και κάποιους φίλους της σε ένα εστιατόριο και να παραγγέλνει το φιλετάκι της (με σάλτσα μπεαρνέζ) για να συνεχίσει προφανώς την επαναστατική της συζήτηση.
nnn
Τώρα θα πείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή, όπως έμαθα, πολύ προβλημάτισαν τον υπουργό τόσο η ηλικία του κοριτσιού όσο και οι απόψεις του για την «αριστερή αστυνομία» κ.τ.λ. Ο κ. Πανούσης, ο οποίος έχει χρηματίσει πρύτανης, καθηγητής, ποιητής, συγγραφέας αστυνομικών διηγημάτων, βραβευθείς με το βραβείο Ιπεκτσί και πολλά άλλα, θεωρεί ότι η μεγαλύτερη ευθύνη για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα αλλά και της συμπεριφοράς των παιδιών ανήκει στην οικογένεια. Ετσι, μαθαίνω ότι καταστρώνει σχέδιο υπό τον τίτλο «μαμάδες εν δράσει» ώστε να κινητοποιήσει διαδικτυακά τις μητέρες (με πληροφορίες, με γνώσεις, αλλά και με τεχνική βοήθεια), προκειμένου να μπορέσουν να διαδραματίσουν παραγωγικό και χρήσιμο ρόλο στην εφηβεία των παιδιών τους…


Οι γαλάζιοι ντετέκτιβ

Ομάδα τεκμηρίωσης… σκανδάλων απέκτησε η ΝΔ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. Αρχισε με την αποκάλυψη της ανάληψης χρημάτων από τη μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη. Εν συνεχεία εντόπισε έναν υπουργό που διαθέτει offshore στην Κύπρο, έναν άλλον που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τώρα (με ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος, την οποία συνυπογράφουν 22 βουλευτές της ΝΔ), κάνει λόγο για ζήτημα μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη: «Ζήτησε και έλαβε δύο εξάμηνες αναβολές για λόγους υγείας, στη συνέχεια δήλωσε ψευδή διεύθυνση με αποτέλεσμα να μην τον βρίσκουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώσπου πριν από λίγες ημέρες τον ανακάλυψαν και του επέδωσαν το χαρτί κατάταξης». Το ερώτημα είναι πώς και δεν τον έβρισκαν; Κάθε ημέρα στα τηλεπαράθυρα ήταν…
Ο Μίκης και οι γέροντες που λιώνουν στις ουρές

Ηταν ένα μήνυμα-παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη για τα 90ά γενέθλιά του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης δεν μπόρεσε να παραστεί (δεν του το επέτρεψε η εύθραυστη κατάσταση της υγείας του), αλλά έστειλε μήνυμα, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι αισθάνεται ντροπή για τους γέροντες που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ: «Είναι επόμενο να αισθάνομαι ντροπή, ειδικά εγώ που ενώ κουβαλάω στην πλάτη μου τα ίδια χρόνια και το μόνο που με παρηγορεί είναι ο συμβολισμός από τη συνύπαρξη μέσα στον ίδιο λαό του πόνου και της ελπίδας ότι κάποτε ο πόνος θα εξαλειφθεί…» είπε.

HeliosPlus